Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 CDI срещу TD
Автор: shadowhand   
Дата:   31-10-11 08:44

Темата е супер сериозна, сън не ме хваща да мисля кое от двете да взема. Конкретно се двуоумя за W210 E220 CDI срещу W210 E250 TD

CDI:
+ нисък разход на гориво /по данните на W210 220 CDI от приятел в града си харчи 8/100 с автоматик/
- според много хора бързо скапва дюзите заради лошите горива и след това смяната е 800лв/бр.

TD:
+ според много много надежден двигател, доста по-трудно би се развалил в следствие на лошите горива в БГ
- Голям разход /по данните на хора от МБ форумите в града си кове 10/100 без значение ръчка или автоматик/

Лично ме влече по-ниския разход на CDI-то, но съм леко наплашен, че съвсем скоро ще започна да му мисля дюзите.

Дали е верно?

Някой с лични впечатления?

Отговори на това съобщение
 Re: CDI срещу TD
Автор: asahi   
Дата:   31-10-11 08:54

1. Ново или старо?
2. Градският разход зависи най-вече от теглото на колата и стила на каране.
3. ТД е ТД след включване на Т-то.

Автор: dePhil   
Дата:   31-10-11 08:55

Глас за CDI
Взех 3 служебни - за 4 години не са мръднали (зареждат само от Шел и епизодично от ОМВ).
Иначе, лично аз съм фен на бензина и моята е такава, но да не отваряме тази тема [smilie18]

Автор: evelinster   
Дата:   31-10-11 09:00

Мога да кажа за w211 220cdi - градско в софия рядко пада под 10, проблеми с дюзите засега няма, но дори и да има им се рециклират карантиите, това с 800 лева на брой са градски легенди.

Иначе Георги има 210, но той май е бензин.

Дата:   31-10-11 09:23

220 CDI на W211 е по-нов мотор, 170 к.с, който е е и в пъти по-пъргав от това, което аз гледам. :)

220 CDI на W210 е по-стар мотор, 143 к.с, следователно и издръжливоста може да се окаже различна.

Автор: kkkolelo   
Дата:   31-10-11 09:29

При Ford е TDCI, купих е на 3 г от Мотопфое върната от лизинг на 63000 км, карам е втора година, никакви проблеми. Двигателя е Пежо, 90 кс HDI ... Като е взех показваше 5.2 /100, може би преди това е карана на извънградско. Редовно е засичам, винаги зареждам пълен резервоар (до спиране на помпата), в града ми гори около 5.6/100 (Варна, през цетрални улици), в най-големи студове достига мах до 6. Карането ми не е екстремно, но веднага се изнасям при зелено ... 20 м преди завой (90 гр) съм със 60 км/ч ...

Зареждам 85 % от Лукойл (там дизела е един), 10 % от Ромпетрол и зимата 1, мах 2 пъти да сложа алпин дизел ...

Така, че това за лошото гориво е малко митове и легенди ... Разбира се все пак да зареждаш от големите вериги, да не си го търсиш в некви случайни бензиностанции. Може навън да има и по хубави горива, но и нашето е в границите на нормалното ...

Автор: logrus   
Дата:   31-10-11 10:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   31-10-11 10:15

Парата играе голяма роля. 220 CDI от Common rail моторите е най-близо като пари, които мога да отделя за автомобил. 300TD пък ми се вижда прекалено голям мотор и си мисля, че няма смисъл толкова да се изхвърлям, все пак сегащния Passat 1.9 TDI 110 кс ми се вижда супер, какво говорим за горепосочените модели. :)

Може би ще се спра на TD именно заради лесната подръжка.

Автор: logrus   
Дата:   31-10-11 10:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   31-10-11 10:38

На чуждите деца всеки се радва, докато не дойде момента да се разплачат. :)

Автор: IvoZafirov   
Дата:   31-10-11 13:38

170 к.с. за града.. [smilie8]

Автор: imitev   
Дата:   31-10-11 13:41

Даже е малко да ге [cool]

Автор: bojiqgrym   
Дата:   31-10-11 21:51

Автор: victory13   
Дата:   31-10-11 21:57

ами не винаги по-големия мотор е и по-харчещ... особено на константно купе...
по темата, сидиай, и газ... нафта де [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.