Автор: diandimov
Дата: 02-10-11 22:05
Получавам един автоматичен имейл от Епъл в Петък, че някой е направил промени в моя акаунт. Билинг адрес и/ или кредитна карта.
Не знам защо не съм обърнал внимание на тоя мейл.
Снощи получавам още два мейла от Епъл - два ресита. За закупени два гифт сертификата от по 50 долара всеки, които били гифт сертификати за мен.
Викам кво стана, и влизам в акаунта си в айТунс.
И гледам - сетнато е като метод за плащане кредитна карта чиито номер не отговаря на нито една от моите карти или от картите на жена ми.
Гледам също че билинг адреса е променен - не е моя, а някакви апартаменти в Лос Анджелис.
Това което ми става ясно за момента е, че за покупки от айТунс има карта която явно не е моя, нито пък адреса е мой.
Но мейла е мой, и реситите идат на моя мейл.
Обаче Аплето НЯМАТ съпорт или къстъмър сървиз по принцип, пише само че ако тези промени не съм ги правил аз, да си сменя ID при тях незабавно.
И аз щях да си сменя името и паролата, и да оправя всичко, но се замислих: купени са два гифт сертификата за мен, но ги плаща друга карта и сметките отиват на друг адрес.
Това... ми намирисва малко.
Не е купена музика, а сертификати.
Не знам дали ... Те ако не се осребрят дали са рефъндъбъл?
Мисля си да не би истинската цел на тоя дето е хакнал нещата да е точно тая - ДА СИ СМЕНЯ НЕЗАБАВНО ИМЕТО И ПАРОЛАТА, КАКТО И ДА ВЪВЕДА МОЯ СИ АДРЕС И МОЯ КАРТА?
Намирисва ми нещо сценария.
Купих едно парче на Флойд, за долар и двайсе.
Дойде в моя компютър...
Да пробвам какво ще стане. Ресита какво ще казва.
Как ще изтълкувате нещата?
От десет години си пазарувам музика от айТунс, и за първи път ми се случва нещо такова.
|
|