Автор: J0R0
Дата: 12-09-11 15:51
А то понеже между българи и сърби има голема разлика...
Голям майтап.
Снощи на КПП Стрезимировци (който не е минавал, КПП-то са две бараки на един третокласен път) ни спират първо сърбите. Влизаме от Сърбия към България.
- Какво носиш - пита полицая.
- Нищо - отговаряме му.
- Слушайте, я да се разберем като хора, колко стека цигари имате?
- Не пушим.
- Абе, аз не ви питам дали пушите, а колко стека носите, не се правете на улави. Е, колко стека?
(при това Емо почва да се смее)
- Ето, Емил, ти Емил ли беше - държи ни картите и ги гледа - Емил се смее, гузен е, значи.
(тука и аз вече почвам да се смея)
- Да не викам колегата митничар - продължава оня.
- Викай го - казваме.
- Добре, ама ако намерим и една кутия цигари, какво правим?
- .........
Полицаят се повърта, повърта, прибира ни картите в джоба си и влиза в караулката.
След малко оттам излиза друг, вика да отваряме багажника. Багажникът ми е абсолютно празен. Сваля кората. Отдолу е резервната. Вдига и нея. Там само един парцал. Оня го гледа, гледа, какво е това, пита. Не виждаш ли, викам, парцал... През това време е излезнал и първия полицай.
- Бе вие не сте ли виждали тук на това КПП, хора които ходят на екскурзия, ей така да поснимат - пита ги Емо.
- От мен са чисти - казва митничарят и другият с кисела физиономия ни връща документите.
Оттам на българското КПП случката почти се повтаря, разговорът поема в същата посока, но аз се сещам да кажа, че това вече го проиграхме преди минута със сръбските им колеги, та си спестяваме гледането на резервната гума.
|
|