Автор: НАСОО
Дата: 01-09-11 20:33
С брата майсторим една поливачна система и всичко беше добре до момента (той копа, аз като болен слагам жиците). Но пича от който взех централата нямаше реле за помпа и аз викам кво толко ще купя некво от друга фирма. И се вкарах у филма.. Оригинала е това Видя ми се ненужно скъпо, пък и никъде нямаше снимка или спец да видя кво е вътре и уж като по-умен купих това без да се замисля, че може да стане някаква грешка. Всъщност се оказа, че централата не иска да го запали и от там станах за песен.. Първо мерих напреженията и се оказа, че централата пуска 24v променлив ток. Мислих кво да правя, тука никъде не намерих контактор с 24v променлива бобина и викам нема се давам. Сетих се че по студенстките времена имахме упражнение по ел. техника и там бяхме изправяли ток.. Та отворих едно захранване за комп и като го разгледах хванах че има също мост с диоди, които отпоих и ги вързах между централата и релето. Всичко добре, но само светва индикацията без да сработи. Като го пробвах и веднъж, два пъти тръгна от 10 опита. Сетих се че така тръгва ел. двигател без кондензатор и бухнах един от захранването. Почна да пали, но работи известно време и гасне при което ми забива централата тъй като и тя има някаква индикация за грешки и при късо или липса на верига минава в сервизен режим. Да се сеща някой какво става и как мога да го отсраня.. Най-лесно е да си купя ново реле, но след цял ден занимаване с това ми се ще накрая да го надвия
|
|