Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна
 Тема за взаимопомощ при давене.
Автор: canonio   
Дата:   30-08-11 22:15

хм...

Отговори на това съобщение
 Re: Тема за взаимопомощ при давене.
Дата:   30-08-11 22:16

Ако видите някой да се дави, и случайно можете да плувате, вземете че скочете, и го хванете за косата....

Публикацията е редактирана (30-08-11 22:16)

Дата:   30-08-11 22:17

...като поеме въздух (ако поеме) ще се опита да ви удави.. Не се поддавайте и му вкарайте едно круше. Това ще е добре и за двама ви.

Автор: atrifonov   
Дата:   30-08-11 22:19

за какво говориш[smilie11]

не е нормално 40 човека, 20 минути да гледат как някой маха с ръце. При такива вълни, дето се опитват да ги изкарат големи, съм вадил миди в 3-ти клас. да ме прощават созополци...

Кво станало[smilie11]

Дата:   30-08-11 22:20

ми в созопол едно дете го дръпнала вълната на 20 метра и 100 човека го гледали как мре....

Публикацията е редактирана (30-08-11 22:20)

Автор: netLady   
Дата:   30-08-11 22:22

Абе, човек ако иска да помогне - помага, па после се сеща, че не може да плува.

Дата:   30-08-11 22:23

А Созопол- любимото ми градче
А колко съм скачал от скалите там, а и аз за малко да се претрепя там, но си е голяма тръпка

Автор: Todd   
Дата:   30-08-11 22:31

По принцип 99% от населението за никакъв х.ой не става !!!!

Тия стоте когато и да ги утрепеш няма да има никаква загуба за развитието на човечеството ...

[smilie23]

Автор: krist   
Дата:   30-08-11 22:31

оф, като бяхме деца още едни приятели така бяха гледали едно момче буквално на метри от тях в Дунава и то при положение, че всички знаят да плуват. В такива случаи при повече хора налични може да се направи и жива верига май?

Дата:   30-08-11 22:35

Не става с жива верига. Става с въжетата от колите. Ама един трябва да отиде до давещия се... Примерно собственика на ресторанта....

Автор: asahi   
Дата:   30-08-11 22:41

Класически нещастен случай. За съжаление и местните юнаци не са могли да помогнат на момичето.

Не виня полицаите. Не са обучени за това, а и не са били местни юнаци.

При извличането на удавник има хватки, които спасителите знаят. Иначе ще има и загинали спасители.

Дата:   30-08-11 22:46

Няма спасители по камънаците...и не трябва да има.
Аз съм виждал удавени, вадил съм неудавени и ви казвам най-тържествено - не може един човек да не се извади за 20 минути, ако е истина това време, което обявяват журналята... БелИте стават бързо.. ако не са те хванали на 3-тата минута, обикновено си отиваш... И после като те търсят, не си там, където са те видели да потъваш...

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   30-08-11 22:47

Това беше трагедия, която дълго ще се помни... Не знам колко е било развълнувано морето, но днес прогнозите бяха за 3 бала, а когато тези вълни се удрят в камъните, както е случая там нещата са доста по-сериозни. Морски си и би трябвало да знаеш, безразсъдната помощ е не по-малко опасна. Мал шанс за момичето... Бог да го прости!

Автор: Стефан   
Дата:   30-08-11 22:50

Тъкмо видях ховината и аз сега... Типичен пример как журналистическите недомислици и недомлъвки могат да настроят хората [smilie8]

Готвачът който е спасил две от децата просто е бил съвсем наблизо и е проявил светкавична реакция - грабнал е каквото му е попаднало под ръка (разклонител и метла) и го е метнал в морето преди да ги отнесе навътре. Не е плувал, както някои остават с впечатление, даже не може да плува. След това и той като пристигналите полицаи просто е седял и безпомощно е наблюдавал давещото се момиче [smilie8] Което не го прави по-малко герой, защото героите не са някакви супермени, а просто хора които в екстремни ситуации проявяват качеството да действат адекватно и решително, понякога учудващо и за самите тях [smilie8]

Второ - силно се съмнявам че чак 20 минути се е давило момичето! Все се намира някой да преувеличи идиотски нещата в случая май даже отговорен фактор [smilie4] За 20 минути все щяха да дойдат спасители с лодка и каквото трябва от близкия плаж, за 20 минути не със разклонител и метла щяха да спасяват, ами дето се казва щяха да имат време да отидат да купят въже от най-близката железария [smilie4] Ама казал нещо някой потресен свидетел и веднага бързат да го мултиплицират [smilie9]

Иначе наистина много бурно стана морето - в началото на миналата седмица беше съвършено спокойно, практически нямаше никакво вълнение, но към петък се вдигнаха за една нощ едни 3 бала, дето в събота станаха на 4, около скалите край Синеморец и в з.м. Силистар стана като центрофуга [smilie8] На Созопол скалите са по-малки, но то точно там е белята, заради това ги е изненадала вълната [smilie2]

Публикацията е редактирана (30-08-11 22:55)

Автор: slivenski   
Дата:   30-08-11 22:54

Гледах репортажа и ми стана тъпо... Аз самият не мога да плувам. Не знам дали бих скочил, освен ако не беше собственото ми дете... и сигурно щях да се удавя... [smilie21] [smilie21]

Учудих се как в околните къщи не се е намерило едно шибано въже и един спасителен пояс да хвърлят на момичето.

По такива места трябва да има помощни средства в специални кабини. Едва ли някой би ги задигнал. А и да ги задигне, едва ли струва кой знае колко на всеки 100 метра по плажовете и скалите да има въже и спасителен пояс... Ебати... Жалко за детето. [smilie21] [smilie21]

Дата:   30-08-11 22:56

Не става въпрос за безразсъдна помощ, а за поне един, който знае какво да прави... Созопол е тва бе, да му ева майката, не е карандила... Има рибари, има хора дето могат да плуват, има джиесем, има коли, има лодки, има въжета...

През последните 4 дни не съм излязал от морето. Вълните не са страшни, ако не те натикат в камъните...

Дата:   30-08-11 22:59

Някак си ми се иска да бях там и да помогна... За себе си знам, че нямаше да се удавя, може би щях да оставя детето и да спася себе си ако е наистина мнооого зле... но нямаше да се удавя. Това го знам със сигурност и ми е много гадно....

Автор: slivenski   
Дата:   30-08-11 23:02

Но наистина не са прави местните да обвиняват полицаите. Те наистина не са обучени да спасяват удавници от водата.

Бях на тези скали преди два месеца. Абсолютно свободно достъпни са. Всякакви дечурлига се шматкаха по тях и скачаха в морето. Но нямаше вълни. Може би трябва да ги заградят... Ама пак след дъжд качулка.

За последната седмица са се удавили 8 души по морето... Това ми се струва страшно много... [smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (30-08-11 23:03)

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   30-08-11 23:02

Прав си, за това казвам малшанс... Точно на това място няма нищо от това за което говориш. Това е една крайбрежна алея, за да отидеш до морето слизаш по едни стари стълбички, май и парапети имаше за да НЕ се слиза... Няма нищо наблизо, колите са доста по-нагоре по улиците, разхождат се само туристи, в ресторантчетата работят хора от вътрешността на страната, които не са обучени за спасители... Рибари наблизо няма... А там няма как вълните да не те завлекат в камъните...

Автор: Lalinda   
Дата:   30-08-11 23:05

За случая, в който момичетата са отишли там, ЗА ДА СЕ СНИМАТ ли говорите?

Чух нещо по радиото, но не гледам телевизия.

Запомних и се шокирах именно от това!

ДА СЕ СНИМАТ!

Автор: the_drug   
Дата:   30-08-11 23:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Георги   
Дата:   30-08-11 23:09

ми тяхната работа е да стоят на хранилката и да цепят рушвети

жалко за детето [smilie2] [smilie2]

вадил съм давещ се, и мен са ме вадили

големи мъже е грязно да не отидат да се опитат да го извадят, може дори да е можело да се стъпва, ебаси дори резервната гума от колата навярно плува и си е струвало да се опита [smilie2]

Дата:   30-08-11 23:25

обаче имат пари за цигари да ги еа.. много пушат...

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.