Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Прясната риба се познава по очичките и по състоянието на мускулите (филето). Като я разклатиш прясната и замразяваната тръпнат по различен начин. Кто минеш покрай някой развъдник за пастърва пробвай с доказано прясна риба и ще усетиш.
Абе, аз съм някакъв пишман сладководен рибар бая отдавна.
Виждал съм прясна риба, дет се вика...
Въпросът ми беше кога коя риба излиза в морето... Не знам дали обяснявам правилно...
По очите - очите на прясната риба са бистри, нормални, аха-аха да ти кажат нещо. Непрясната риба има помътнели и посивели очи.
За сезонност - има сезонност, но зависи за каква риба става въпрос.
А мидите - трябва да са затворени задължително.
Да де, но аз ти казах в началото, че това няма гаранция.
Като излезе чернокопа нямаш гаранция, че не купуваш миналогодишен от фризера...
Тази година хапнах два вида страхотна сладководна риба... другите видове не ги броя, защото не ме впечатлиха като вкус. Сома, таранката, бялата риба... бе, хубави бяха, защото бяха докарани директно от язовира сутринта след лова, но... бледнееха пред едрият костур в края на пролетта и балканските пъстърви август месец...
За заведенията е лесно - усеща се просто на вкус дали е прясна. Аз поне си усещам дали ми дъха на фризер. Освен това прясната риба като се пържи се разпада много по-лесно, от колкото замразената - това вече от личен опит.
А бе кой ти яде морски риби...
Иначе сафрида го има цяло лято и с него е най-малко вероятно да случиш на 2 годишен от фризера. Паламуд, кефал, калкан също сега ги има.
Скоро заргана и чернокопа ще почват, така, че май есента им е на тях времето.
Но из България може и на 20 годишен да случиш като например някой изчезнал вид пъстърва преди 15 години да ти го сервират в чинийката или да ти го продадат прясно изваден от фризера...
А ако говорим за закупуване за домашна употреба, просто не купувай замразена риба и това е. По нашите земи рискът с храна никога не е добра идея.
.. най-много някоя заблудена циганка да се е закачила , ама пак не ми се вярва ...... супер рано е още за паламуда .... морето трябва да изстине , демек трябва да минат първите две-три бури и захлаждания ...
... първо сафридеца , карагьоза .... после тръгва чернокопа ........ излезнат ли "на брега" паламуда и лефера - забрави за друга риба ....