Автор: TheBossBG
Дата: 22-08-11 09:56
Нетлейди, съгласен съм, че човек не може да знае всичко на света. Не е необходимо примерно майка ми да знае за 24-те джаула, т.к. не притежава пневматично оръжие. Но е хубаво когато те касае даден проблем да потърсиш информация за него. По конкретния казус, има няколко оръжйни форума, в които темата е коментирана многократно. Ако повечето притежатели на ПО бяха потърсили информация там тази истерия нямаше да се вихри. Всъщност истерията я почна г-н Деси Делев, оръжеен търговец. За него това в момента е по-скоро рекламна акция(ето ме, аз подкрепям гражданите!), от колкото реален опит да се пресече тази глупост. По скоро някой трябваше да направи разяснение по масмедиите кое точно оръжие подлежи на регистрация. Защото по данни на МВР към момента са регистрирани около 7000 бр. пневматично и газово оръжие. Но това не се дължи на факта, че хората знаят, че не трябва да се регистират, а поради техния мързел и характерното за българина отлагане за последния момент. И сега, след като пуснаха по вестници и телевизии, че глобата е до 500 лв. народът ще се втурне да регистрира оръжия, които не подлежат на такава. Но пък това е добре дошло за МВР, таксата от 5 лв. си е такса от 5 лв.
|
|