Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Питане за остров Тасос ...
Автор: da.fo   
Дата:   19-08-11 09:57

...та мислим септември да посетим семейно това място и ме интересува :
- къде е по добре да търся хотелче за нощувка, на север или на юг(ценово)
- къде е по красиво за снимане
Всякакъв съвет би ми бил полезен, тъй като не съм ходил в тази посока на Гърция. Гледам в интернет нощувки от 25 евро нагоре ... Варналии ходиха по някое време на подводен семинар май [smilie8]
Благодаря предварително на отзовалите се !!!

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за остров Тасос ...
Автор: Lalinda   
Дата:   19-08-11 11:21

На мен не ми хареса за снимки никъде.
Иначе, ако отидеш през октомври, е приятно топличко, през септември е още адски горещо.

Има и по-хубави места в Гърция, пардон, Македония. Тасос ми изглеждаше доста мизерно място.

Та, най-много снимах рибарски мрежи отблизо на пристанището в т. нар. столица.

Но островът е много зелен и може да се обиколи и за час-два...

Автор: IvoZafirov   
Дата:   19-08-11 11:36

Тя Лали нали е врачанска аристократка с местожителство в Дружба та затова Тасос и се видял мизерен.

Септември е идеално за почивка там. Повечето туристи са си тръгнали и може да се намери по-евтин хотел. За най-евтино варианта е от БГ да си направиш резервации в някоя агенция. Ако не те притеснява разлика от 5-10 евро действай на място. Аз предпочитам югът на острова защото е по-живописен. Има какво да се снима, не я слушай кака ти Лали.

Автор: ivodam   
Дата:   19-08-11 11:41

В случая се солидаризирам с кака ви Лала. Не съм особено впечатлен от Тасос, има по-добри места.

[smilie7]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   19-08-11 11:48

Не знам...

оправяй те се. Аз утре отпарям за там поне за две седмици. Отивам си на село да си почина от гражданята.

[smilie21]

Автор: emkata   
Дата:   19-08-11 12:20

http://www.greek-hotels.ltd.bg/index1.htm
Тук има доста хотели на остров Тасос.
Можеш да си направиш и резервация.

Автор: murrey   
Дата:   19-08-11 12:32

През юни бях на Тасос и след това на Халкидики (Ситония), потвърждавам, че Тасос е доста мизерно, по-красива е източната част - планинската. Ако нямаш специална причина да ходиш там, спокойно може да го прескочиш. Ситония е несравнима във всяко отношение.

Автор: stemer   
Дата:   19-08-11 14:57

Нямам много база за сравнение с другите гръцки острови, но не мога да кажа, че очаквах повече от Тасос. Бяхме там преди 2 седмици - в Limenaria. Не зная точно - може би заради смокините и белия камък, но малко ми напомня за Балчик като усещане. Иначе самото градче не е нищо особено. Не особено чисто и трудно се паркира вечер. Наши приятели бяха отседнали в този хотел: http://www.bluedreampalace.gr/en/ и за това през по - голямата част от времето бяхме при тях. Храната е добра, детски и нормален басейн, бар, таверна и всичко това на плажа. Вечеря на човек на блок-маса 10 ЕUR. Тихо и много приятно. Това което ме впечатли е, че е семеен хотел и собствениците работиха заедно с персонала и бяха постоянно там с приветливото си излъчване, без високомерно отношение и т.н.

Иначе самият остров наистина е малък и може да обикаляте доста. Близо до Лименария има малко градче Potos. На мен лично ми хареса повече от Лименария. Друго градче, което ми хареса е Panagia, но то е в северната част на острова. Във вътрешността му има красиви планински селца и покриви от дялан камък подобни на Жеравна например, Ако те влекат прашни планински пътища - последната снимка в профила ми. Да не пропусна - манастира Архангел Михаил /Moni Archangelou/. Но там снимането не е разрешено :(

Като цяло има голямо разнообразие от хотели, квартири и най-вече апартаменти под наем - както в градовете, така и малки комплексчета край пътя. Малки плажове има навсякъде и разстоянията не са големи, предполагам ще сте с кола. За храна има от пекарни за закуски, дюнери, пицарии до таверни с прясна риба и морски дарове - каквото ви харесва. Магазини за хр. стоки и плодове също
Резервациите ги правих през http://www.booking.com , но ако се свържеш с хотела директно може да договорите по-ниска цена.

А някой да каже нещо за Санторини?

Дата:   19-08-11 15:09

Санторини е далеч.

Най-хубаво е на Цикладите.
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Имам чудесни спомени и от Касандра.
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Бях там обаче извън сезона, т. е. от 16 септември нататък, в край на миналия век, точно след голямото земетресение в Атина.

Нямаше жив турист наоколо (над 4000 и повече сеизма десетина дни по-късно), а и нямаше нищо за ядене по ресторанти, барове и таверни, само пиене, та се наложи съдържателите на хотелите наоколо, които вече вечеряха всички заедно, на две маси - една за жените, една за мъжете с броениците, да ме вземат със себе си и ме хранят.

Патриархални нрави, изненадвах се, че са толкова непринудени, че чак ми чупеха залци от хляба си и ядяха от една чиния...

Явно не прихващат нищо от модерността на туристите, които канят, и са мноооооого любопитни, постоянно ме питаха къде ходя през деня, докато на третия ден започнаха да ме канят и в колите си и да ме разкарват по забележителностите. Казвах им, че съм фотографчийка, та докато снимах, те си пиеха кафето на центровете на селата... Разбира се, и тук ставаше дума само за мъже, естествено с размах.

Жена не ме е возила. Виж, в Атина, девойките карат моторчета, а отзад - гаджетата си.
[smilie3]

Пътувала съм къде ли не впоследствие и истината е, че Тасос не ми хареса, но и до днес смятам онова пътуване от Солун през Касандра и нагоре до Едеса, а надолу - до Атина, за най-релаксиращото в живота ми, независимо от сеизмите...

Изснимах 14 филма, но море имаше на 2-3 кадъра от общо над 500-те.

Автор: asahi   
Дата:   19-08-11 15:11

https://photo-forum.net/static/site_pics/166/s_1311012375_3.jpg
https://photo-forum.net/static/site_pics/165/s_1311012347_2.jpg
https://photo-forum.net/static/site_pics/146/a_1311012304_1.jpg

Автор: da.fo   
Дата:   19-08-11 23:31

Еееее и сега какво - да не ходя на Тасос, а на Халкидики(Ситония) [smilie11]. Така ли да го разбирам - хем наблизо , хем по красиво за [shtrak]

Автор: boyanb   
Дата:   19-08-11 23:38

плащаш 1 нощувка на тасос, разглеждаш го, ако ти хареса плащаш си другите нощувки ако не палиш ферито и изчезваш [smilie5]

Дата:   19-08-11 23:38

И двете са хубави, но по различен начин. Кака вероятно не е била на някои култови места или е зяпала на другата посока.
Тасос е парче от Пирин, забито в Бяло море. Има неповторим аромат на кедър и смокиня. Има ресторантчета по брега, в които салатата и узото имат различен вкус, а уж са едни и същи с всички останали.

Колкото по-малко българи има на Тасос толкова по-добре. Бегай в Ситония - по-евтино е.

Автор: loveforever   
Дата:   20-08-11 00:24

На Тасос бях след Корфу и колкото и странно да звучи ми хареса повече от Наполеоновия остров. Може би има значение и факта, че обикалям с кемпер, което спомага за един по-близък контакт с природата и по-диви изживявания. Като цяло не обичам туристическата тарапана и гледам да ходим по подобни места извън сезона. На Тасос бяхме началото на май и беше много приятно и като климат и като обстановка. Лично на мен повече ми хареса в Лименария и околността(южната част). Ето и малко снимки от там.
Иначе ако се търси и по-особена красота на мястото - Лефкада и Закинтос, но там е по-далечко и по-скъпо. За по-близко на Халкидики има чудни местенца, но преди години доста шмекеруваха по хотелите.

Автор: trace74   
Дата:   20-08-11 01:02

Ето няколко снимки от Тасос:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=18476

И няколко от Ситония (Kalamitsi, Porto Koufo, Toroni)
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=24507

Автор: alsash   
Дата:   20-08-11 11:04

"Гуглето Ърт" си изтегли и разгледай мястото от където щеш!....Аз лично имам отлични впечатления от началото на Юни т.г.....апропо обиколката на острова по бреговата "улица" е 120 км

Дата:   20-08-11 11:24

Два часа, според кака.

Автор: SLR   
Дата:   20-08-11 11:30

Asahi ако имаш път натам през септември да се обадиш[beer]

Дата:   20-08-11 11:41

Най-хубаво е да отидеш там с кола и да си влачиш отзад и мотора, и да си обикааааааляш с него на място по крайбрежния път.

Прекрасно чувство.
[smilie24]

Два часа е със спиранията тук-таме.

На едно място по южната дъга спирахме, за да видим някакви камъни с антични (уж) изображения на фалоси по тях. Снимала съм ги, но няма как да ги покажа, понеже, според Диандимов, линковете ми не работели.
[smilie3]

Пък и знае ли някой дали фалосите наистина са антични или е просто рекламна задявка?

Дата:   20-08-11 13:26

...е те тука предната тема...[smilie5]

Автор: PAZZOgeo   
Дата:   21-08-11 22:40

Любов завинаги прекрасни кадри![smilie24] [shtrak]

Дата:   21-08-11 22:48

.............мен лично ме впечатлиха и маслиновите гори и дръвчета....и си купих де!

Дата:   21-08-11 22:50

Какво купи - гора или дърво?

Дата:   21-08-11 22:51

малко дръвче в саксия разбира се.......има 3 маслини даже....( емотикон с език ) [smilie3]

Дата:   21-08-11 22:55

Да те светна за езика:
Пишеш една такава скоба [
После пишеш до нея ezik
После пишеш такава скоба ]
И чудото става - [ezik]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.