Автор: Lalinda
Дата: 19-08-11 15:09
Санторини е далеч.
Най-хубаво е на Цикладите.
Имам чудесни спомени и от Касандра.
Бях там обаче извън сезона, т. е. от 16 септември нататък, в край на миналия век, точно след голямото земетресение в Атина.
Нямаше жив турист наоколо (над 4000 и повече сеизма десетина дни по-късно), а и нямаше нищо за ядене по ресторанти, барове и таверни, само пиене, та се наложи съдържателите на хотелите наоколо, които вече вечеряха всички заедно, на две маси - една за жените, една за мъжете с броениците, да ме вземат със себе си и ме хранят.
Патриархални нрави, изненадвах се, че са толкова непринудени, че чак ми чупеха залци от хляба си и ядяха от една чиния...
Явно не прихващат нищо от модерността на туристите, които канят, и са мноооооого любопитни, постоянно ме питаха къде ходя през деня, докато на третия ден започнаха да ме канят и в колите си и да ме разкарват по забележителностите. Казвах им, че съм фотографчийка, та докато снимах, те си пиеха кафето на центровете на селата... Разбира се, и тук ставаше дума само за мъже, естествено с размах.
Жена не ме е возила. Виж, в Атина, девойките карат моторчета, а отзад - гаджетата си.
Пътувала съм къде ли не впоследствие и истината е, че Тасос не ми хареса, но и до днес смятам онова пътуване от Солун през Касандра и нагоре до Едеса, а надолу - до Атина, за най-релаксиращото в живота ми, независимо от сеизмите...
Изснимах 14 филма, но море имаше на 2-3 кадъра от общо над 500-те.
|
|