Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Татуировка-чип
Автор: explorer   
Дата:   16-08-11 23:30

С тая тема май нарушавам няколко правила наведнъж - хем е новина от телевизията, хем темата има и политически и религиозен елемент, така че ако админите сметнат за необходимо нека я затворят. От друга страна пък става дума просто за една технологична новост, не е новина в смисъла на какво направил ББ или призив за кой да се гласува на изборите, нито пък има за цел да провокира религиозна или етническа омраза, освен това темата е и за рок музика.

Умна татуировка, прелюдия към чипа

Аз бях провокиран от това "прелюдия към чипа" в заглавието, и към 0:51 просто нямаше как да не се замисля. Не съм особено религиозен, особено в сравнение с повечето българи, които палят свещи в църквите или вярват в някакви суеверни магии, уроки, червени конци и прочие глупости. Но още като ученик съм запомнил една фраза от Библията (а предполагам и много други тук) - благодарение на "Iron Maiden"! Чудно как обявените от църквата за "сатанисти" метъли са накарали милиони хора по света да запомнят тази фраза наизуст: "Let him who hath understanding reckon the number of the beast... for it is a human number, its number is six hundred and sixty six".

Няма да цитирам Библията дословно. Става дума за текст от "Откровението" на Йоан, в който се описва как никой няма да може да купува или продава, ако не носи белега или числото на "звяра" на челото или ръката си. Текст от преди две хиляди години, който продължава да вълнува много хора и днес. Например Стивън Спилбърг, който във филма "Специален доклад" доста убедително ни показва бъдеще, в което навсякъде сканират зеницата на окото. Дори при влизането в магазините, където компютрите ще ни разпознават и подобно на amazon.com ще ни посрещат с предложения за продукти, подобни на такива, които вече сме купили. Понякога си мисля, "добре че не съм се родил 50 години по-късно".

Отговори на това съобщение
 Re: Татуировка-чип
Автор: slivenski   
Дата:   16-08-11 23:35

да му мислат младите... [smilie21] [smilie21]

Автор: boxer   
Дата:   16-08-11 23:41

Това е медицински датчик, показващ стойностите на кръвното и пулса.
Добре ще е да сложат по един на всички пенсионери, та вместо час по час да тичат в поликлиниката за да им мерят кръвното, да си имат постоянен достъп до тая ценна информация.
Така няма да става тарапана пред лекарските кабинети.

Автор: Knartist   
Дата:   16-08-11 23:46

Да бе, като видиш филмите от преди 50 години какво са "предвидили"... аз пък бих предпочел да съм се родил 50 години по-късно... науката рулзззз [cool]

Имаше и един готин лаф, който се връзва и в случая - “The reason people find it so hard to be happy is that they always see the past better than it was, the present worse than it is, and the future less resolved than it will be.”

Дон'т уъри, дъ фючър'с файн [cool] [beer]

Автор: explorer   
Дата:   16-08-11 23:52

Да, медицински датчик е. Но е чип, татуиран в кожата - на ръката или челото. Вероятно учените, които го създават го правят с идеята да улеснят хората. Аз също искам да вярвам в технологиите. Не бих имал нищо против компютрите навсякъде да ме разпознават и да ми помагат. Но не вярвам в хората, които ще имат тези технологии на разположение. И Алфред Нобел е създал динамита с благородната идея да се взривяват скали за да се прокарват пътища. Айнщайн е вярвал, че ядрената енергия ще служи на хората, после от страх, че учените на Хитлер може първи да достигнат до атомната бомба е предложил проекта "Манхатън", който доведе до Хирошима и Нагазаки.

Автор: Knartist   
Дата:   17-08-11 00:02

И като доведе до Хирошима и Нагазаки какво?
Резултатът от това е, че хората ПРЕСТАНАХА да се избиват в такива мащаби, в каквито го правеха ПРЕДИ бомбата... ако звучи някак злокобно, просто погледни историята...

Open a history book and you'll see what the modern world looks like without nuclear weapons. It is horrible beyond description.

Read more: Want Peace? Give a Nuke the Nobel

Автор: bobihot   
Дата:   17-08-11 01:29

Ще ви ги инсталирвам при ръкостискане на петъчните срещи! [smilie25] [smilie8] [smilie3]

Автор: Стефан   
Дата:   17-08-11 15:30

Е, да, разбира се ще се намери някой да направи такива превратни умозаключения тип "прелюдия към чипа" [smilie8]

Ако този който е изтипосал това заглавие във VBOX7 беше прочел по-внимателно новината, да именно прочел и вникнал в нея, а не видял недочул по телевизията (щото аз я четох), щеше да е разбрал, че този чип-татуировка може да изкара най-много 2 седмици заради непрекъснато умиращите и подменящи се кожни клетки. Ще кажете какво от това, това е само началото, те ще го измислят по-добре, ще го имплантират вътре в тялото и т.н., но думата ми е, че Природата по принцип не търпи ъъъ, как да кажа такива неща, някой да си мисли че може да я контролира напълно.[smilie8]
Иначе казано, като ми ревнали разни конспиративници, чип та чип - и за какво им е да ви имплантират чип като и сега всички сме се чипосали доброволно с мобилни телефони, вече все по смарт и все по проследими и контролируеми, интернет и т.н. Добре че и обществото се развивива своевременно макар и малко догонващо на технологиите, щото при всичките паранои как правителствата ще установят някакъв контрол върху гражданите си, я си представете ако тоталитарните режими в близкото и по-далечното минало имаха днешните технологични средства за контрол щеше ли да може някой въобще да мръдне срещу тях... Т.е. нещата си следват естественото развитие и общо взето никое технологично нововъведение не е било внедрено преди да стане обществено безопасно въпреки някои критични моменти (даже атомната бомба съвсем на време си е дошла като се замислите, я да не бяха минали 2 световни тотални войни да видим дали нямаше да направим голямата беля с нея) [smilie8]

Автор: Lalinda   
Дата:   17-08-11 15:32

Българинът не е религиозен, а само суеверен.

Виж го само как се провира под масата на Разпети петък, уж за здраве...

Автор: Lalinda   
Дата:   17-08-11 15:38

Мда, дори са пуснали атомната бомба (Малчугана) над Хирошима в деня,
определен от психолози за най-щастливия от годината...

[smilie10] [smilie10] [smilie10]

А вие защо толкова се страхувате, че ще ви проследяват, нали сте все чисти като сълзи?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   17-08-11 17:28

Абе искам си ходя мръсен, но непроследяем.

Аман от технологиите. Искам като на времето - слънце, въздух и вода. И комат хляб с домат и сирене.

А ся кво? Таблети, интернети, айфони, джипки, силикон и крем брюле ама всички гледат като зомбита.
Писна ми от технологии даге. Станал съм яко антитехнологична личност. И комуникациите са гадно нещо - постоянно ти съобщават кой къде застреляли, кого обрали, къде станала зверска катастрофа и каквва яка криза ни чака. По щастлив бях като не ги знаех тия неща.

[smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.