Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Все по-бавно, по-скъпо и с по-лошо качество....
Автор: lumix   
Дата:   15-08-11 16:20

Все по-бавно, по-скъпо и с по-лошо качество....

Конкретният повод е новата ми лична карта, която взех днес:

- снимката е някаква пародия, не само е черно/бяла(ЗАЩО?),но и най-близките ми хора не биха ме познали

- шрифта е толкова дребен, че почти не го чета а и е и светло сив(не нося очила за далекогледство, защото съм късоглед)

- това ми отне 20 дена чакане

Спомням си първия ми паспорт по бай Тошово време:
- Снимката беше черно бяла, но с такова качество, че майка ми си я пази за спомен!
- Шрифта ясен и четлив(ако и да е написан на пишеща машина)
- отне ми 1 седмица чакане, без да има тогава дигитални фотоапарати, принтери, скенери и каката не гишето естествено нямаше компютър

Споделете и Вие защо всичко става Все по-бавно, по-скъпо и с по-лошо качество........!

Отговори на това съобщение
 Re: Все по-бавно, по-скъпо и с по-лошо качество....
Автор: lillia   
Дата:   15-08-11 16:21

да и аз се чудя на тези снимки, за нищо не стават.

Автор: vinse   
Дата:   15-08-11 16:21

криза [smilie21]

Автор: aeobs   
Дата:   15-08-11 16:22

Аз не мога да проумея как се допуска черно-бяла снимка на документ за самоличност.
Възможността да минеш за някой друг е десетки пъти по-голяма. [smilie10]

Автор: lillia   
Дата:   15-08-11 16:23

то не че и на старата лична карта съм ок. Косата ми вместо руса както е на снимката са изкарали червена.

Дата:   15-08-11 16:24

Затова сега са решили направо b&w за да няма разминаване в цветовете... [smilie18] [smilie18]

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   15-08-11 16:25

Аз съм доволна от моята, бях така се разпенила, че снимката беше с две ярко червени бузи, чак момчето се притесни и ме пита дали да не опитал пак да ме снима.[shtrak] Аз му казах, че едва ли и след половин час ще е спаднала руменината след като продължавам да съм бясна.[smilie5] Резултата ме изненада, нищо не се види, и аз също. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   15-08-11 16:33

Моята снимка от новата ми лична карта е много хубава! Харесвам си я, пък и я показвах на форумци на една сБирка и дори асахи я хареса.
[smilie3]

Не помня кой каза дори, че съм била фотогенична.
[smitten] [smitten] [smitten]

Но както се казва във фотографските вицове - ако не ти допада, трябвало е да помислиш за това преди да се снимаш!

Бърза работа да я вземам нямах, и досега, година по-късно, си я държа у дома и се легитимирам, дори пред нотариуси, с шофьорската си книжка, а в чужбина пътувам само с международен паспорт. Лошото на паспорта е, че в него оставят следи къде си бил.
[smilie3]

Снимката за първата ми лична карта бе чудесна, само дето бях с яркочервени от студа бузи, правих я в началото на януари 2000 г., и то в най-билзкото до нас фото. Сканирана и отпечатана върху картата обаче беше ужасна, с още по-червени петна по лицето, а същевременно моя приятелка от Харманли имаше отлично сканирана своя в паспорта и картата си (човешкият фактор!).

Не можеш да минеш за някой друг, понеже се следят белези, които трудно би променил - форма на скулите, изпъкналост на веждите, раздалеченост на очите, носът, често и ушите.

И вие сте ми едни фотографи...
Наблюдавайте хората, де.
Не сте ли забелязали какво по лицето ви обхожда погледът на граничния полицай, примерно? Явно не се интересува от прическата или цвета на косата ви...
[shtrak]

За какво искате да стават снимките ви? За свалка ли? Или за домашния музей? Та нали ви виждат пред себе си?
Изумявате ме.

Дами и господа наблегнете на въпроса ЗАЩО, повечето от нещата освен личната карта са:

Все по-бавно, по-скъпо и с по-лошо качество........!

Има повече техника, в момента всеки разполага с компютър, за който едно време НАСА е мечтала...едно време нещата ставаха с картотеки и ръчно....никой и не е мечтал за компютър!
И въпреки това повечето от нещата и услугите сега са с пъти с по-лошо качество а и по-бавни!

Автор: мара   

е, вероятно тва позволява некви ора никога да не бъдат открити, ама пък най-вероятно може да ползваш спокойно чужда карта. само се чудя ако вземат такава на мъж с брада(че ми е най-лесно), дали ще ме разкрият...

Дата:   15-08-11 16:41

Lalinda, странно, че точно ти си го написала. Има много хора, които си приличат изключително, да не говорим за братя/сестри.
С черно бяла просто толкова много неща стават по-лесни, не могат да ти видят цвета на очите например, трябва да го четат, а това никой не го прави. Цвета на косата също е голям фактор, особено при мъжете. Сенките, които подчертават структурата на лицето са много по-трудно забележими при липса на цветовата разлика и т.н. А като добавиш и лошотп качество на снимките всичко става абсурдно.

Публикацията е редактирана (15-08-11 16:43)

Автор: kefalcho   
Дата:   15-08-11 16:43

Две момчета си говорят:
-Твоят баща има ли брада?
-Не???
-Значи съм видял майка ти!

Автор: djogata   
Дата:   15-08-11 17:01

Мине не мине, и някой се оплаче от личната си карта.

Лумикс, замисли се:

- Колко човека са живели в София преди 10 години, когато си изкарвал предишната си лична карта.
- Колко човека живеят сега, и дали междувременно са открити нови РДВР-та, където да си изкарваш документите?

Аз примерно си изкарвам документите в Благоевград, и не виждам разлика във времето за обслужване.

А за самите карти, според мен новите са много по-качествени от старите. Снимките също са с добро качество (на моята снимка се виждат много повече детайли, отколкото на сканираните снимки от предишните карти). Само това, че има един печат през половината лице, смятам за недостатък.
Като цяло мисля, че новите лични документи са по-добри от старите - и като качество, и като външен вид, и оплакванията към тях са неоснователни.

Автор: Lalinda   
Дата:   15-08-11 17:10

Е, има и изключения - в ж. к. Дружба закриха касата на "Топлофикация" и сега сметките се плащат на едно общо гише за всичко. Става светкавично, с много малко персонал и изобщо е суперско. Дори като плащаш всичко наведнъж, касовият апарат услужливо реже сметките така, че да можеш да си ги откъснеш, а не да ги режеш отделно у дома, както става в пощата, например.

А иначе в касата бяха едни опашки, едни разговори, кандърми, псувни, че и охрана...

Винаги се чудех откъде имат толкова пари да държат толкова касиери, при условие, че касиерите и охраната едва ли докопват нещо от пая на краденото...

Аз съм оптимист и смятам, че нещата вървят от добро към по-добро в най-добрия от световете, както е казал твърде отдавна и чистосърдечно философът...

Ето на, по време на задръствания във Франция на т. нар. гар дьо пеаж, талоните се раздават не от автоматите, а от едни симпатични младежи, та да става по-бързо.
Като се връщахме от Атлантика по A10, чакахме да си платим таксата цял час на 45 км от Париж... Ама пък да бяхте видели колко коли имаше и ей, на, става...

И на касите в суперите обслужват по-бързо, а който е живял при соца в ж. к. Дружба, помни, че тогава това бе единственото място в София, в което ти обследваха на излизане и личния багаж, и сверяваха това, което си купил, с касовата бележка И ДОРИ ТИ Я ВЗЕМАХА НА ИЗХОДА. Това така и не успях да го проумея... Да не би да се върнеш и ВЗЕМЕШ същите неща и не минеш през касата? Брр, че там пиле не можеше да прехвръкне, все заради ромите... Сега ромите пазаруват в кварталния Карфур... бързо и качествено.

Не мисля и че качеството е по-лошо, дори напротив. Китайските стоки, поне тези в големите вериги магазини, май са по-качествени от турските, как мислите?

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   15-08-11 17:13

lumix написа:

> Дами и господа наблегнете на
> въпроса ЗАЩО, повечето от нещата
> освен личната карта са:
>
> Все по-бавно, по-скъпо и с по-лошо
> качество........!
>
> Има повече техника, в момента
> всеки разполага с компютър, за
> който едно време НАСА е
> мечтала...едно време нещата
> ставаха с картотеки и
> ръчно....никой и не е мечтал за
> компютър!
> И въпреки това повечето от нещата
> и услугите сега са с пъти с по-лошо
> качество а и по-бавни!
>

Има един израз, който съм го срещал в два варианта, а вероятно има и повече.

Едно време с пачи пера златни мисли пишеха, сега със златни пера пачи мисли записват.

Едно време железните капитани с дървени кораби континенти откриваха, сега дървените капитани с железни кораби и себе си не могат да открият.

Спокойно не се коркайте, идва една малка втора Криза и след нея е 2012-та.[smilie18]

Автор: мара   
Дата:   15-08-11 17:15

тогава сички ще разчитаме на аматьорите.
като дедо ви ной.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   15-08-11 17:25

Между другото в ебавката с Ной, ми се струва че има известна доза истина, която с времето расте в геометрична прогресия.

Автор: saxon   
Дата:   15-08-11 17:26

Поради същата причина, поради която Мерцедес Е класа -124 от 1988г изкарва до 1000 000км почти без ремонти, а новата Е класа с всичките си глезотии и екстри те оставя на пътя още преди да е навъртяла 50 000км заради дефектен чип (китайски) и до 200 000км влиза около 7-8 пъти в сервиз.

Дата:   15-08-11 17:31

djogata, не ти говоря за първата ми лична карта, а за ПЪРВИЯ МИ ЛИЧЕН ПАСПОРТ! Виж първият ми пост!

"Спомням си първия ми паспорт по бай Тошово време:
- Снимката беше черно бяла, но с такова качество, че майка ми си я пази за спомен!
- Шрифта ясен и четлив(ако и да е написан на пишеща машина)
- отне ми 1 седмица чакане, без да има тогава дигитални фотоапарати, принтери, скенери и каката не гишето естествено нямаше компютър"

Да ти напомня ли, че тогава нямаше диг. фотоапарати, скенери, принтери и компютри и всичко ставаше ръчно!

Дата:   15-08-11 17:33

saxon [smilie24] единствен се досети, че не става въпрос само за моята лична карта ...:-)!

Автор: TheBossBG   
Дата:   15-08-11 17:41

Само ще ви кажа, че снимките са си цветни и с доста добро качество. Но са такива в БДС-а. Всъщност, ако митничарят реши да ви сравнява, ще ползва лк само, за да "каже" на системата кого да му "извика на екран". Оттам нататък личната карта не му е нужна. В скоро време дори и патрулките ще имат връзка с БДС и ще ви проверяват виртуално. Че и със застрахователните бази данни ще имат връзка, та и за ГО ще им е лесно. Както в нормалните държави: спират кола, пишат рег. номер и знаят кого да очакват вътре. Дали притежаваш оръжие, дали имаш полицейски регистрации, дали си платил ГО и данък МПС. И т.н.

Колкото до скоростта на издаване, ами то си пише: обикновена поръчка - до 30 дена! Въпреки, че обикновено лк стават за 20тина дена. Нали не очаквате след като сте си подали документите една лелка да ги грабне и да тича да ги носи при тези, които ги издават? Както и да и се обаждат за всяка изготвена карта. Изпращането на документите и получаването на готовите карти става на периоди. Който иска лична карта на следващия ден - плаща и я получава утре. Толкова!!!

Скъпо, колко да е скъпо? През 1983 г. средната заплата в България беше около 180 лв. Аз платих за шофьорската си книжка 5,40 лв. Сега съм платил 30 лв за лична карта при средна заплата за страната около 500 лв(личната си заплата тогава и сега не ги коментирам, но сега личните документи са ми доста по-евтини).

Забележка: БДС - "Български документи за самоличност", компютърна система с данни за всеки български гражданин.

Автор: burningice   
Дата:   15-08-11 17:45

Сниките са правени със сапунерка с вградената светкавица и не са знаели как да превключат на цветно снимане, какво качество търсите, това да не е ДСЛР?!

Автор: asahi   
Дата:   15-08-11 18:24

В момента на заснимане снимката е цветна. Само в отпечатъка на ЛК е ч/б.

Лумикс, какво ти пука как изглеждаш на снимката. Тя не е правена за теб, за твоите близки или познати. Тя е направена за пред едни други хора, които знаят какво да гледат и не се мръщят на изображението. Ако са недоволни - знаят на кого да се оплачат. И, както по-нагоре някой спомена, важната информация не е в снимката, а в националната база данни.

а старата ми карта с цветната снимка мустакът под носа ми беше червен - все едно че ми тече кръв. Имал съм по сериозен повод за мрънкане, но съм пропуснал тази възможност.

Лалинда, снимката на твоята лична карта е прилична и нищо повече. Н

Автор: PeterPAN   
Дата:   15-08-11 18:25

аз си помислих че за убавците от мтел става дума, мобилния им интрернет за нищо не става[smilie23]

Автор: ценослав   
Дата:   15-08-11 19:58

Викайте, че ЛК са хубави, снимките прекрасни, качеството им е супер. Щото какво излиза? Ще се вслушат "Правимащите" и ще решат на година отново масово да подменяме ЛДС и това чакане и плащане пак нас ни чака.:)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.