Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Хладилникът ми отказа
Автор: aeobs   
Дата:   14-08-11 18:38

Я да видим какво ще измислим сега. [smile]
Хладилникът на вилата спря да работи изведнъж от самосеби се. Не ми е правил проблем досега, колко да е 6-7 годишен. От тези, които са на височината на човешки ръст, комбиниран - половината е фризер. Няма кой да извикам да го види тук тези дни. Проблемът е, че е зареден до горе, защото като се идва се пазарува на един път. Днес се събуждам и всичко топло вътре, снощи си беше наред. Лампата свети но компресора не се включва.
Има ли нещо, което може да му се види/направи, някаква идея? Иначе за няколко часа всичко ще втаса в тая жега.

Отговори на това съобщение
 Re: Хладилникът ми отказа
Автор: cameraman   
Дата:   14-08-11 18:41

Разцъкай ключетата и термостата, но няма много надежда... Бръмчи ли????

Автор: PieroBG   
Дата:   14-08-11 18:46

Виж като за начало термостата. Опитва ли компресора да заработи, дори само за миг? Това се чува. Поразгледай го отзад за прекъснат кабел. Може някой "любимец" да го е сял.[smilie24]

Дата:   14-08-11 18:47

Разцъках ги, но няма ефект. Не бръмчи и нищо не се чува иначе. Интересно, какво му стана.
До вчера си работеше без проблем, компресорът никога не ми е бръмчал по-различно или силно откакто съм го купил.

Автор: boni   
Дата:   14-08-11 18:55

Компресорът има и термозащита от прегряване. Възможно е да е сработила и да не иска да отлепи.
Изключи изцяло хладилника от контакта. Включи го пак и се ослушай за нещо като изцъкване и опит да включи компресора.
Дано не е изгорял.

Автор: sdd   
Дата:   14-08-11 18:56

Гадна работа. Опитай така: Изключи тока на хладилника.Завърти го така, че да имаш достъп до компресора. Там има кабели-разцъкай ги, особено този който се включва към компресора. Пусни тока. Провери термостата да не е на нула. Успех!

Автор: stzz   
Дата:   14-08-11 19:10

Когато го навтикаш еднократно до откат, прекалено дълго време му отнема за да охлади до нужната температура.
Презареждането е най-сигурният начин да се скапе компресорчето.
[smilie2]

Дата:   14-08-11 19:30

Мерси момчета, опитах каквото сте написали, но разлика няма. Явно компресорът е изгорял от раз.
stzz, аз го включвам началото на лятото и го спирам най-рано септември.
А и не успявам да го натъпча с купената храна за няколко дни като дойда, защото е доста голям.
Но така или иначе е сдал багажа поради някаква причина.

Автор: tricky8600   
Дата:   14-08-11 21:53

Термостат ще да е.Скоро и аз имах проблем с моя на вилата.Носих го до града да го сменят като мислих,че е компресора,но са щастие само термостат.
Извадиго и тичай утре да си купиш един.Намира се зад врътката от която се усилва и намаля.

Автор: Nikoneff   
Дата:   14-08-11 22:11

Така или иначе ги отпиши продуктите. С откриването на повредата няма да може сам да се справиш - извикай сервизен техник да диагностицира хладилника. Искай да го оправи на място, а не да се носи до сервиза. Успех.

Автор: netLady   
Дата:   14-08-11 22:23

дай на късо термостата и ще разбереш

Автор: SLR   
Дата:   14-08-11 22:30

Eдин познат автомонтьор казваше: "Вчера съседа беше жив, а днеска умря" - та и с техниката е така...

Прави бързо едно парти с продуктите от хладилника да не отидат зян[smilie24]

[beer] [beer] [beer]

Автор: PieroBG   
Дата:   15-08-11 08:40

netLady написа:

> дай на късо термостата и ще
> разбереш
Това е правилния съвет. Поне ще разбереш компресора дали работи.[smilie24]

Автор: CTEHATA   
Дата:   15-08-11 11:30

Ако не успееш да отремонтираш хладилника сам, вземи назаем от комшия МНОГО лед и го затвори в хладилника заедно с храната. Имаш шанс да удържиш фронта до намирането на техник.
Ако някой наокйоло иома фризер може да замразите 4-5 литра вода за около час.
Иначе за да напомня за окъсяването на термостата - прави се при изключен от контакта хладилник!

Публикацията е редактирана (15-08-11 11:31)

Автор: ценослав   
Дата:   15-08-11 16:08

Пада ви се! Забравихте старите соц. хладилници "Мраз". Още имам 2-3 броя. Всички бачкат. Някой като спре го обръщам няколко пъти с "краката нагоре" и тръгва като нов. Няма копресори и др. джаджи. :)

Автор: agop4o   
Дата:   15-08-11 21:50

това да не е саратов бре[smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.