Автор: Navy
Дата: 07-08-11 09:31
Да си призная не съм много по пещерите и затова до вчера не бях и посещавал тази така известна и харесвана пещера.
Всеки вика - иди, супер е, страхотна ралта...
А и толкова проблеми имаше покрай тази пещера навремето, съдя по няколкото теми едно време.
А и сега е лято и народа пак е тръгнал по туристическите обекти и Ягодинската явно е един от тях. Особено като отчета огромният калабалък там вчера. Толкова много народ за една пещера... Викаме си - я да видим за какво иде реч
Чакаме да се събере група, нормално. Излезе един пич и почна да ни говори. Явно се опитваше да препише доста заслуги, които да оправдаят цената, която искаше за вход.
Най ме впечатли момента със снимането. Решили та го забранили. И защо? Защото вътре ставало хаос а и нядали сме щели да направим по хубави снимки от техните, наели про фотографи и направили диск. Който го продават.
Хайде бе, не на мене тия...
За какво са ми на мен тъпите им камъни на снимка. Аз искам да си снимам семейството вътре, не чакъла!
Както и да е... Накрая влязохме.
Това ми беше първото и последно влизане.
Е няма по грозна пещера.
Защо ми взеха пет лева, за да ме разхождат в индианска нишка припряно един километър?
Имах чувството, че минавам по един подземен разлом, ужасно грозен и тесен. И така близо час.
Една кака от беседите ми вика - ама господине, хайде поне по време на беседите спазвайте правилата и не снимайте.
Тя ще ми каже на мен, хайде де. Викам и - аз не снимам фото, снимам си клипче. Оная нищо не каза, мое да е блокирала.
Куцо и сакато плющеше със светкавици, жиесеми и всякакви сапунки. За да заснеме гаджето си например на фона на чукарите. Но както се сещате самочлицето ставаше бяло, а всичко наоколо - чернилка.
Със същият успех можеха да я снимат в банята на изгасено.
Както и да е, аз с айфона си снимах на видеоклип и всичко си излизаше перфе. Как никой не се е сетил това не знам, а и видео е по фън, поне придобиваш представа за влажният тунел, по който се влачиш.
Е няма по грозна пещера, чесно.
Обаче групи, опашки, концесионера къса яко пачка.
Съвета ми е да се предпочете ждрелото на Ягодина пред тази млада дупка в скалите. А и е красиво, живописно и безплатно...
|
|