Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Я кажете за гнойните ангини...
Автор: PeterPAN   
Дата:   20-07-11 20:39

при децата....

Отговори на това съобщение
 Re: Я кажете за гнойните ангини...
Дата:   20-07-11 20:45

абонирани сме, през 2-3м. я караме, детето е на 8г. сега в жегите много трудно понася високата темп.

направи гърч, заради високата температура. жената му дала хексалгин, за 20мин. от 42 градуса на 36гр, спаднала.

та се зачудих как действат тез лекарства, къде утива високата тем и как спада, сега е със силно сърцебиене пулс 100, явно вторичен ефект от лекарството....

май по добре в такива случаи бабешкия лек с мокрия чаршав....

в поликлиниката им казали, че е нормално и че антибиотика дет го пием е убав, ако искаме преглед 30лв.

Автор: dedopop   
Дата:   20-07-11 20:50

На един молив навиваш памук, топиш в йод, или намокряш памука и топиш в нищадър, и тикаш в устата на хлапето, обираш налепите и така два пъти на ден. Обикновено след втория път ангината почти минава.
Другия вариант - една седмица скъпи антибиотици, висока температура и ядове.
Третия - комбинация от антибиотици и директния метод.
При мен само пеницилин в задника, щото жената се опита веднъж с молива, обаче не успя да ме пребори.

Публикацията е редактирана (20-07-11 20:52)

Автор: AndreyIst   
Дата:   20-07-11 20:51

Човека, незабавна консултация при педиатър. Освен това сезонът е крайно нетипичен за ангините, освен ако не стои под климатик.

Дата:   20-07-11 21:01

ми вчера е ходил при педиатър, днес по препоръка на педиатора дадохме и ний гърлен секрет да не го заразяваме и ний...

всяко лято го прави този номер с ангините, не стои под климатик...

Автор: feliz   
Дата:   20-07-11 21:03

При толкова чести ангини, сливиците са махат. така са ми казавали де. И моята правеше ангини, но един път в годината само.

Дата:   20-07-11 21:04

ехх, може би трябва да се изследва и ичунния статус, да не е компрометирано нещо. Но наистина и вас трябва да тестват. Причинителите на гнойни ангини са живеещи сред нас бактериални щамове.

Дата:   20-07-11 21:05

Сливиците са бариера към долните дихателни пътища и пазят дробовете. Освен това са органи на имунната система. Махането им е крайна мярка.

Автор: asahi   
Дата:   20-07-11 21:05

Студени напитки, сладолед, потен на течение - нещо да се е случвало подобно? Научи го да пие топъл билков чай през лятото и ще обърнеш кармата. За лечението - педиатър, УНГ и не махайте сливиците.

Автор: imitev   
Дата:   20-07-11 21:21

И никакво обтриване на сливиците.

Ако се драсне бактерията отива директно в кръвта и може да направи сепсис, който се лекува с мамси джес антибиотици.

Гаргара с разни чаеве, извАрен компрес...

Дата:   20-07-11 21:28

много внимавайте с тоя течен аналгин!
по една капка на килограм тегло, това от педиатърката ни. повече е опасно.

Автор: 798099   
Дата:   20-07-11 21:29

Андрей, от тримата ми сина, двама са със сливици. На третия му ги махна небезизвестният в София доктор Дзоварас (надявам се, че правилно изписвам името му) и проблемите с ангините му бяха ликвидирани. Това стана, когато беше на 4,5 години. Сега е на 31 и няма проблеми с горните дихателни пътища, както и с всичко останало, касаещо здравето му. Единственото, което се случи, че разви невероятен апетит и в последните години натрупа килограми, но според мен това е не толкова в резултат от премахнатите сливици, колкото от непрекъснатото седене на стол пред компютъра и безобразното тъпчене...съчетано с тотална липса на движение...

С една дума, смени поне трима лекари, направи необходимите изследвания и решавай! Толкова ангини посред лято, обаче, не са нормално явление за здрави сливици.

Това ти го казвам не като лекар (защото не съм), а като баща (какъвто, определено съм).

Редакция, обръщението е към Питър, коментарът беше за Андрей!

Публикацията е редактирана (20-07-11 21:30)

Дата:   20-07-11 21:32

а има ли гнойна ангина, няколко пъти са ни я диагностицирали, последния път в педиатрията до центъра по хигиена ни се накараха, намало такова заболяване [smilie11]

на какъв принцип действат лекарствата свалящи температурата.

пс: тежи 30кг. дали сме му 20капки хексалгин, по преоръка на лекар от предишна консултация...

Дата:   20-07-11 21:50

798099,

И аз имам трима сина, а и тримата са със сливици. Правеха такива неща, но с времето отшумяват.
Имам приятел - професор по УНГ. При желание - мога да те свържа с него.

Аналгина е антипиуретик - действа на определени клетъчни рецоптори за хемокини и цитокини, които подтискат възпалението като процес. А възпалението е причина за високата температура, имунната система /нейният клетъчен компонент/ се бори срешу нарушената хомеостаза.

Автор: mayflowerbg   
Дата:   20-07-11 21:50

нинам, от гнойна ангина боледувам само като съм бременна [smilie5] лекува се с нагревки ултратерм на сливиците и шипкова отвара - ангината де

Автор: netLady   
Дата:   20-07-11 21:59

При 42 града температура - мокрия чаршаф - веднага!!!
Едно време имаше едно зелено лекарство/зъболекарите го ползваха/ - грануфорин - прави се стегнат тампон и се изчистват сливиците сутрин и вечер. Другите илачи педиатрите да кажат.

пп - като дете съм боледувала много - сряда/петък ангини. Извадиха ми ги когато бях на 6г. и от тогава никакви проблеми.

Публикацията е редактирана (20-07-11 22:03)

Дата:   20-07-11 22:01

Андреий, сърдечно благодаря! То е ясно, че си говорим на един език, нищо, че не съм от този "занаят".

Както казах, двамата си ги имат, при третия беше просто наложително. Не съм привърженик на махането на нищо, което изначално си го има в човека, освен ако не е наистина неизбежно! Дори и апендикса, дето се твърди, че е рудиментарен орган.

То...съдейки от практиката си, пък и четейки тук, в клуба, на някои главите им пречат сериозно, ама никой не е пристъпил към крайни мерки...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   20-07-11 22:02

с клечица за уши се топва в грануфорина и се маже с леко дъговидно движение гърлото. Сега го правят май само по поръчка в една аптека близо до НДК.
абе кво става днес, пиша правилно думите, а после виждам, че има други букви.[smilie10]

Публикацията е редактирана (20-07-11 22:31)

Дата:   20-07-11 22:05

Фелиз, мен ме лекуваха с вдухване на нишадър в гърлото. Не само, че имаше ефект, а дори ми беше приятно на вкус - нещо средно между солено, кисело и люто...

С една дума - пълен извратеняк!!!!

Накрая ми извадиха сливиците...[smilie2] [smilie2] [smilie2] , с което сложиха край на кариерата ми на певец....[smilie2] [smilie2] [smilie2]

Дата:   20-07-11 22:07

Има го и по ветеринарните аптеки.[smilie5] Може би трябва нещо по-здраво от клечицата за уши. Аз лично навивах тампона на молив(неподострен [smilie5] ) и една коркова тапа - да не си затварят устата. Отстраняваш налепите и хлапето е кукуряк.

Публикацията е редактирана (20-07-11 22:09)

Дата:   20-07-11 22:08

аххх, ако знаете какви са тези мазила и как действат. Ама няма да ви плаша. Само горещо ще препоръчам да не го правите.

Дата:   20-07-11 22:11

Ми не знам какви са, ама имат ефект. Btw, педиатърката на сина ми ме научи на тоя номер.

Дата:   20-07-11 22:12

Стига бе, професоре! На 58 съм и нямам проблеми с гърлото и до ден днешен! Хайде, холан, да не изнежваме прекомерно младите, а?!

Автор: mayflowerbg   
Дата:   20-07-11 22:12

на детето обтривах сливиците с клеева тинктура, отделно правехме инхалации с течен сулфатиацол и алергозан

Автор: atrifonov   
Дата:   20-07-11 22:15

Автор: 798099
Дата: 20-07-11 22:01
...Дори и апендикса, дето се твърди, че е рудиментарен орган.

Кой твърди подобни неща[smilie11]
Апендикса е лимфоиден орган. 80% от апендикуларните болки отзвучават спонтанно и не се налага операция. Съвременните тенденции на запад даже са да се лекува апендицита само с антибиотици, което според мен е малко крайно и невинаги ефикасно
А относно ангината- ами освен антипиретиците и другите локални средства си трябва и антибиотик

Но нека Кристчо да каже, щото той е най- компетентен по медицинските въпроси[smilie18]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.