Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 За въздушните филтри на двигателите
Автор: diandimov   
Дата:   17-07-11 10:16

Преди няколко месеца смених въздушните филтри на колите с едни по- скъпи.
Не се сменят.
Изработени са от плат някакъв, и переодично се измиват, след което се импрегнират със специално масло.

Много съм доволен, защото - както обещаваха проиводителите на тези филтри - разхода на бензин падна, и колите вървят по- добре.

По пътя на тази логика се замислих - ако се увеличи площта на въздушния филтър ОЩЕ, ще падне ли още разхода на гориво, и ще работят ли още по- добре двигателите?

Търсих в нета информация, но нещо не намирам теми по този въпрос.
Затова пускам тая тема.

На субаруто например имам възможност след въздушния филтър, на самия въздуховод, да монтирам още един допълнителен въздушен филтър. Не СЛЕД сегашния филтър, а до него. Това ще е двойно увеличаване на площта на сегашния филтър. Какъв ще е ефекта?

Някой правил ли е подобни експерименти?

Отговори на това съобщение
 Re: За въздушните филтри на двигателите
Автор: Славов   
Дата:   17-07-11 10:20

Естествено, багажника ми е пълен със система от подобни филтри, и разхода естествено е символичен... и съм така от години.... много сте назад бре ..... [cool]

Автор: eurodriver   
Дата:   17-07-11 10:31

(отива да огледа, къде по камиона могат да се монтират още филтри предвкусвайки по-малкия разход на километър[smile] )

Автор: gpi72   
Дата:   17-07-11 10:33

[smilie18] Колкото и да е голяма площта на филтъра той събира прах и постепенно се запушва съответно и разхода на гориво се овеличава. Вместо да си напълниш колата с филтри сменяй редовно и ефекта ще е същия.

Автор: мара   
Дата:   17-07-11 10:41

аз лично смятам да карам с фода. ама се чудя да я сложа ли в кана брита.

Автор: Marillion   
Дата:   17-07-11 10:42

аз махнах филтъра. И така 200 000 км.

Автор: stzz   
Дата:   17-07-11 11:03

Вчера звъннах до Хюстън, да ми свалят и изпратят едно въздушно филтърче от совалка(нали ги спряха от движение) за Гоуфа-само да не вземе да литне......баси!
С
Космическа технология, ала-бала ............може и пернишкия пазар да се разработи.......![smilie7]

Автор: agop4o   
Дата:   17-07-11 11:03

рекламата винаги е била за наивници и за самоуспокоение[smilie18]

Дата:   17-07-11 11:14

Може, може...

Моите методи за измерване не са много точни, но след като съм с новите филтри само от пълен до първата четвърт на субаруто имам 20 мили по- дълъг пробег.

На хондата това за горивото има 20 светещи квадратчета.
Преди с 1 квадратче изминаваше 14 мили, сега изминава 18 мили.

За мен това е реално падане на разхода.

Отделно че не е нужно да сменям филтрите, а да си ги мия, пак е икономия.

Дата:   17-07-11 11:20

икономията е майка на мизерията[smilie18] [smilie18] [smilie18] .18те мили са ти реалния разход с чист филтър.а ти си имал мръсен филтър и затова си минавал 14 мили

Дата:   17-07-11 11:27

Прав си, само дето не съм карал с мръсен филтър. Сменях ги редовно.

Новите филтри пък вече няколко месеца карам, предполага се че се зацапват. И пак държи по- малък разход.

[smile]

Затова си мислех какво ще стане ако бодна втори, конусовиден филтър.

Дата:   17-07-11 11:29

успех

Автор: atin   
Дата:   17-07-11 11:39

Всяка технология, която може да пести осезаемо гориво, автомобилните производители са я вкарали в колите си. То ако с филтри ставаше номера, досега по десет да са навързали фабрично. Ама не става [smilie3]

Автор: мара   
Дата:   17-07-11 11:40

аз за водата изобщо не се бъзикам.

Автор: atin   
Дата:   17-07-11 11:52

Ти ли беше тая вчера на колонката с маркуч "горнобански 95"

Дата:   17-07-11 12:06

Разбира се че производителите са направили всичко възможно за оптимален разход на горивото.

Макар че съм 99 процента сигурен, че шатските коли НАРОЧНО се правят така че да горят много.

Когато горят много, това са пари за петролните компании, а те от своя страна са достатъчно влиятелни за да наложат колите произвеждани в САЩ да горят много.

[smilie11]

Пак стигаме до филтрите: ако имаш замърсен филтър, колата харчи повече.
Ако филтъра е МНОГО мръсен, харчи още повече, и не върви никак добре.

Сега обратното: ако имам конвенционален филтър, та е ок.
Ако съм с пърформанс филтър (както е в момента), колите ми харчат по- малко и вървят много добре.

Докъде може да се подобри това цялото нещо само чрез въздуха?

Автор: garry   
Дата:   17-07-11 12:07

http://www.motorspo.cz/kn-filtry/
карам с К&N и съм мега доволен. Пера го от време на време, суша и пак карам......
Реалната икономия май е само в цената на нов филтър...
А и забравих да напиша че колата я купих с такъв филтър та не знам ни колко струва, ни дали се е чакал икономически ефект...

[thankyou]

Дата:   17-07-11 12:11

Аз също съм с K&N.

По 40-50 долара на брой са.

Дори и да няма икономия на гориво, ако караш няколко години с такъв пак си напред.

Но спад на разхода има, както казах.
На субаруто като падне на първата четвъртинка преди беше на 95 мили, сега е на 115.

Автор: chicken   
Дата:   17-07-11 12:43

Всяка технология, която може да пести осезаемо гориво, автомобилните производители са я вкарали в колите си. То ако с филтри ставаше номера, досега по десет да са навързали фабрично. Ама не става
Това твърдение за серийните автомобили не струва. Много ясно, че със филтри, карбуратори, всмукателна и изпускателна система... (изреждам само по-елементарните неща) се качва мощноста/пада разхода на гориво (който което си избере като каране). Защо не го правят е въпрос на друг разговор.
Та хората се опитват с компресори да вкарат повече въздух и много ясно, че всяко едно облекчаване на въздушния поток (и филтриране същевременно, разбира се) ще има положителен резултат.

Автор: Фотогаф   
Дата:   17-07-11 13:31

Смяна на филтъра и всичко ще е наред. Има 1 магическо съотношение на въздух-бензин мисля че беше 14:1. Наруши ли се колата няма да върви. Компресорите вкарват повече въздух но трябва и повече гориво за да се получи пак 14:1. Така се увеличава мощноста за даден двигател. Дори има разлика дали времето е студено или топло. Ама то е дълга тема. И запомнете че колкото и бензин да сложите на колата ще го изгори да последната капка.

Автор: TheBossBG   
Дата:   17-07-11 20:13

Карам 4 литрово БМВ и мога да заявя смело: ако филтърът не е съвсем задръстен няма разлика в разхода и мощността. Знаете в София какви пепелаци са, филтър сменям веднъж годишно. И с нов, и със стар разходът все си е 20л/100 км. Вярно, че кракът ми е доста тежък. Но едва ли един спортен филтър ще ми свали разхода. Единственото, което прави е, че пропуска малко повече въздух и ПРОМЕНЯ звука на ДВГ. Но аз от такъв тунинг нямам нужда. Достатъчно оргазми получавам от оригиналния звук на осмака. https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/xvtt4806.JPGhttps://photo-forum.net/static/forum/2011-07/pkez2193.JPG

Публикацията е редактирана (17-07-11 20:15)

Автор: Kaloyan_Radomirov   
Дата:   17-07-11 20:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-07-11 20:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-07-11 20:24

Автор: TheBossBG   
Дата:   17-07-11 20:28

Радомиров, би ли обяснил на нас, невежите, с какво точно ще се промени работата на хондичката на Димов? Ще вдигне 20 к.с.? Или ще му падне разхода с 10 литра? Както казват по вашите дължини - булшитс!!! Спортните филтри имат ефект когато слагаш турбо или чарджър. Тогава колата иска да диша повече и със спортния филтър го постигаш. На сток кола този спортен филтър е като на свинче - звънче. Това разбира се не го пише в брошурите. Там те убеждават, че си направил правилния избор и хем ще имаш по-голяма мощност, хем ще икономисваш гориво, хем ще имаш по-добро изгаряне, т.е. ще бъдеш "зелен".

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.