Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Има ли такъв синдром?
Автор: smilen_k   
Дата:   11-07-11 00:14

Здравейте на всички,
Имам чувството,че страдам от някакъв синдром!Сега ще обясня подробно:Та щраках си аз със 350Д и със съпунерките и си бях доволен,но по едно време ми хрумна да сменя системата и се спрях на Пентакс,понеже имат стабилизация и могат да се ползват със стари обективи.Речено-сторено,разпродадох всичко канонско и един два съпунера и си взех пентакс със 2 китака 18/55 и 50/200 и снимам,снимам нещо не ме кефи,струва ми се че FZ50 прави по-добри снимки,и си викам я да се връщам пак на старата система.Продавам Пентакса и Взимам 40Д със стабилизиран китак 18/55.....същата работа пак не ме кефи,даже мислих че нещо на апарата му има,та го изпращах на тест,апарата-перфектен.Сега съм го пуснал за продан и се чудя Сони ли да си взема или Никон-и това ако не е някакъв синдром,здраве му кажи,а искам от снимките си толкова малко-просто снимам почти в джипег и много рядко в роу,почти не обработвам снимки,искам хубави наситени цветове,перфектен фокус и това е,даже като се замисля повечето пъти снимам с автоматични настройки и се чудя дали имам нужда от ДСЛР...ох хептен се умотах,дано някой разбра за какво става въпрос и дали е лечим моя синдром или ако не е синдром,дайте съвет какъв апарат да си взема[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли такъв синдром?
Автор: canonio   
Дата:   11-07-11 00:16

Който не разбира от обработка на дигитални изображения, не може да покаже забележим нестудиен кадър...

Публикацията е редактирана (11-07-11 00:18)

Автор: Todd   
Дата:   11-07-11 00:17

Купи си Фуджи !!!

[cool]

Автор: S.Paskalev   
Дата:   11-07-11 00:31

Или Олимпус. [smilie25] [smilie5]

Автор: pif   
Дата:   11-07-11 00:59

Сони имат много хубави автоматични режими.
Само тука ще ти напомня за един виц.
Един фотограф отишъл на вечеря в едно семейство и показал свои снимки. Домакините очаровани кзали: сигурно имате много скъп фотоапарат защото снимките ви са страхотни.
След като се навечерял фотографа похвалил домакинята. Гозбите ви са страхотни. Сигурно имате много скъпи тенджери за да готвите так вкусно.
Апарата е средство за постигане на целите а не цел. Няма (все още) апарат който да снима по телепатия това което си мисли фотографа и което вижда през погледа си. Първата стъпка е фотографа да се научи да вижда през фотоапарата а чак втората е апарата даснима това което вижда фотографа. Но не може да идеш направо във втори клас ако в първи не си научил азбуката.
Каквото и да вземеш - резултата ще е същия.

Автор: Princess_lia   
Дата:   11-07-11 00:59

Или Сигма ДП. Ще имаш наситени цветове и фокус.[smilie5] [smile]

Автор: danvan16   
Дата:   11-07-11 07:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Marillion   
Дата:   11-07-11 09:04

Т'ва петъчна тема ли е?

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-07-11 09:58

Не бе не е петъчна,ама като гледам май само аз страдам от този синдром.Иначе съм намислил да взема едно Сони Некс 3 с 18/55 и един Никон с китак,какво ще кажете?[shtrak]

Автор: jekopj   
Дата:   11-07-11 10:07

Ами,какво да кажем?Те хората са го казали...

1.мерак
2.ЗАУ
3.обективи и принадлежности
4.апарат

И да покажеш снимки после.Успех![smilie24]

Автор: didesignbg   
Дата:   11-07-11 10:12

Вземи, вземи, те и производителите на апарати трябва да преживяват. [smilie3]

Дата:   11-07-11 10:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Славов   
Дата:   11-07-11 10:20

Ами я провери колко струва обектив с параметрите на обектива на FZ-50, а имено: 35-420/ F2.8 - F3.7 Leica, и ще разбереш защо прави по-хубави снимки ... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Frida   
Дата:   11-07-11 10:21

Ами още от канона бих те посъветвала да ъпгрейднеш задапаратното утройство. То прави хубавите снимки, а не камерата.

Все едно да кажеш на готвача на някоя страшна вкусотия - "Човече много е вкусно, сигурно имаш страхотни тигани".

Седни проучи си апарата - RTFM!

Снимай в RAW! Разгледай си програмата за конвертиране, гледай много фотография! Добрите резултати не се постигат без усилия. Ако нямаш възможност да отделяш време за фотография се примири със снимките, които правиш в момента и това е.

Дата:   11-07-11 10:24

Автор: atin   
Дата:   11-07-11 10:28

Не е синдром, по-скоро диагноза... Смяната също е част от тръпката. В сравнение с жените или колите не се губи чак толкова остатъчна стойност. И така докато узрееш за истината, че на всички са им вертикално ориентирани...блендите и правят едно и също в крайна сметка.

Дата:   11-07-11 22:39

Оххх,бая се омотах.....

Автор: zizero   
Дата:   11-07-11 22:46

Сменяй хобито [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-07-11 22:53

zizero-не сменям,това ме кефи много и ме разтоварва.

Автор: navy   
Дата:   11-07-11 22:57

Явно му трябва Д700..

... а като поузрее малко - направо на айфон 4 [smilie7]

Дата:   11-07-11 22:58

Дата:   11-07-11 23:04

Виж,фотоапаратите ги сменям,но Опела нееее

Автор: navy   
Дата:   11-07-11 23:07

Че аз съм с ОПЕЛ бе, ха ха ха, тиа КИА е размътила форумните мозъци нещо тук [smilie18]

Автор: djogata   
Дата:   12-07-11 00:05

Морският ни хързулка - имаше и КИА и хлОпел, ама явно е набутал някой с едната талига (или я е блъснал някъде и не смеЙ да си признае) [smilie18] [beer]

Автор: djogata   
Дата:   12-07-11 00:33

Малко по темата, да му отговорим на човека, че нещо съвсем се е омотал, както той сам си казва [smilie5]

Значи, това, че си се замислил, е много добро начало. Защото, ако снимките ти не стават и не стават, колкото и апарати да смениш, едва ли снимките ти ще станат по-добри - просто защото със смяната на сляпо на апарати едва ли ще отстраниш причината за правене на лоши снимки.

И така, значи най-добре да седнеш и да си помислиш: "Защо всъщност не ми стават добри снимките?". Обаче, за да можеш да си отговориш на този въпрос, трябва да имаш малко познания по фотография:
- първо, технически познания - фокусно разстояние, бленда, експонация, какво значение имат тези стойности за изображението
- второ, малко снимачна техника - как да се подбира подходящо осветление и композиция

Знаейки малко от тези неща, и знаейки какво точно искаш и обичаш да снимаш, може би ще можеш да прецениш каква точно техника ти трябва. Така че, може би следващият път вместо да даваш един нов куп пари за техника, с която си видял хората да правят добри снимки, дай някой лев за един курс по фотография. Ето, без да се правя на рекламен агент, дори администраторите на форума предлагат такива курсове (в София - за други градове не знам).

А за самата техника - гледам, че като си купувал техника, основно си наблягал на фотоапаратите, но при всяка покупка си си вземал най-евтиният възможен обектив. Ако искаш качествени снимки, ще трябва може би да промениш тактиката - да се сдобиеш и с по-добри обективи, дори и да е за сметка на купуването на по-евтин апарат.

И най-накрая, да добавя, че вече повече от две години имам Никон Д300 с един куп обективи, но снимката ми с най-висок рейтинг тук във форума (поне доколкото съм поглеждал напоследък) е правена със предишният ми апарат - Пана ФЗ50 [smilie18] [smilie18] [smilie18]

(Не ме разбирайте погрешно, Никон Д300 е 10 обиколки пред Пана-та, и не бих ги сменил в никакъв случай, но просто за да направиш хубава снимка явно си трябва комбинация от умения, желание, подходящ обект за снимане и малко или повече късмет) [smilie5] [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.