Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотоапарат на колело
Автор: LTG   
Дата:   07-07-11 22:33

Повод за тази тема е случка от тази сутрин. Отивайки на работа с колелото на бул. Черни връх ме удари бус, който излизаше от странична улица без предимство. Идиотът чакаше да минат колите за да се включи в движението и точно в момента, в който минавах пред него потегли и ме удари и аз паднах по средата на лентата, в която се движех. За щастие точно ме беше подминала и последната кола от колоната и нямаше друг автомобил, под който да попадна.
Зачудих се дали има смисъл въобще да викам КАТ, при положение, че на мен и на колелото нищо ни нямаше. Шофьорът ще има да ремонтира 2 счупени странични огледала, защото трябваше да има нещо, което да му напомня, че колоездачите на пътя не са за газене (много готино се чупят огледала с по един як удар, като на ръцете има ръкавици и не боли [cool]).
Но се замислих за това дали да не монтирам камера на кормилото за да може следващия път на поредния идиот да му издействам поне един акт, след като имам видео материал за пред катаджийте.
Та давайте идеи как да захвана малък фотоапарат на кормилото, който да работи в режим на видео [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоапарат на колело
Автор: Knartist   
Дата:   07-07-11 22:40

Има такива, които да си монтираш на каската... хем като я нагласиш снима натам, накъдето гледаш [smilie3]
Преди няколко дена се пуснах на обиколката на Витоша и някакъв юнак беше с такава да си заснеме пътуването [beer]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   07-07-11 22:43

много лесно може да закрепиш камера, не няма снисъл.
по-добре продължавай номера с огледалата.

[beer] [beer]

Автор: mladenov   
Дата:   07-07-11 22:43

http://gopro.com/cameras/hd-helmet-hero-camera/?gclid=CJSV5s3-76kCFRxrgwodZAM0Xw

[beer] [beer] [beer] [beer]

Само гледай следващият път да не хванеш в кадър момента с чупенето на огледалата![smilie18] [beer]

Автор: mladenov   
Дата:   07-07-11 22:45

http://www.youtube.com/watch?v=D4iU-EOJYK8

ето какво е качеството[beer]

Дата:   07-07-11 22:52

е.. знам ги тия, ама те не са за градско :)
искам да купя някое апаратче на старо, дето да ме не е яд ако го почупя или го откраднат, но да служи за видеокамера :)

Автор: Jim__Beam   
Дата:   07-07-11 22:58

.. Аз пък , ако имах власт , бих направил така закона за движение по пътищата :

Колоездач без зелена светлоотразителна жилетка - АКТ .... както за шофьорите има за колан и за кво ли не ...
Задължителен курс и за ВЕЛОСИПЕДИЗЪМ .... [smilie7] [smilie7] ... НАЛИ СТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО !! .. аз от къде да знам , че ти знаеш зеленото и червеното на светофара !! .... и няма да ми връхлетиш , когато аз съм с предимство , обаче когато те сгазя - аз ще съм виновен ... [smilie7] [smilie7]

... Щом не караш по горсите алеи , а в градски условия , ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си запознат с ЗДП .... и да имаш разрешително за това .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. Ама , нейсе .... немам тая власт ....

Автор: kaiser.soze   
Дата:   07-07-11 23:06

и по-добре [smilie21]

Дата:   07-07-11 23:07

Днес бях със тениска в светъл цвят и съм един от малкото, които имат на колелото си преден и заден фар, които не се колебая да пускам щом започне да притъмнява, нося светлоотразителни ленти над глезените и всяка година правя над 2000 км. градско каране. Така, че съм забележим за тези, които наистина гледат, а не дремят зад волана. За тази година вече съм изминал над 2000 км, от които 600 км по главни пътища в Гръция, където нито веднъж не усетих заплаха от страна на шофьорите. Напротив - всички ни пазеха и това беше осезаемо.

Дата:   07-07-11 23:21

... Нищо лично , пич .... само казвам .... понеже и аз съм се нагледал на кулуездачни изпълнения .....

.. Вие сте по-мобилни .... шарите из между колите ...... като зелева пеперуда .... /мотористите са друга тема/ ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

ОК , аз поглеждам - няма никой .... тръгвам ..... и изведнъж - ТРЯЯЯЯММММ ... в задния калник .... пича си карал по тротоара , но решил да пресича улицата и ми се натресе ..... неква шматка , с едни огромни слушалки на ушите ....

Вика - Бате , нищо ми нема ... ае ...
Как АЕ бе , седи тука ... ше викаме КАТ .... мене кой ше ми плАти кривия калник и боята .... готин пич се оказа .... ама шматка ... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Иначе , тия с бусовете и пикапите ..... най-ги мразим и аз ..... ш им ибем макята и дупЕтата .... дали му служебна кола на лайното .... и айде , давай газ ... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: kkkolelo   
Дата:   07-07-11 23:40

Джими случая е конкретен, аз също те подкрепям, и колоездач и шофьор съм и винаги съм friendly, но да не говорим общо и по принцип ...

LTG, сещаш ме за един случай за един пич който гледа, гледа, изчака всички коли и точно пред мен се включи в движението с няква дребна кола ... Едва го избегнах да не се блъсна отзаде му ... Бях изумен ... Някои хора имат много примитивно отношение към колоездачите ... като от преди 25-30 години сякаш караме текезесарските балкани ... Аз поддържам в града спокойно 40 ...

Та намерих го пича на нашия портал, беше от външна фирма (не знае че в отдела издаваме пропуските [smilie5] ) отрече да е бил той на директния ми въпрос. След кратки консултации с колегите само му спаднах задна дясна гума наполовина ...

LTG, камера хубаво, но ти пак можеше да извикаш КАТ, да му запишеш номера, дори да няма свидетели ...

Дата:   07-07-11 23:56

Нямах много време да се занимавам с тоя сутринта и да викам КАТ, че трябваше след 20 мин. да съм в офиса пък и нищо ми нямаше.
Абе то да не се случва ама...
Има-няма месец и половина от предната ударна случка с един шофер, дето реши, че ще прави десен завой от 2-ра лента за направо, та лудите май се увеличават... или слънчасват... знам ли - може да е от сезона...

Автор: danvan16   
Дата:   08-07-11 00:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-07-11 00:12

.. Ш мъ извините .... ама , откакто ги направиха тия велосипедните "пътечки" ... червеничките , в Младост .... нещо съм се изнервил яко ....

Не стига , че шарят като водна змия .... ту по тротоара , ту по пътя .... ами , преди където можеше да се паркира - сега не може , щото ще настъпиш червеното ....... нема такава простотия ....

Затвориха заходите на много блокове към огромни паркинги , техните си ..... с колчета ... /въпрос на време е да се изкъртят от живущите/ ...
Който живее там - пак ще си паркира там , на неговия си паркинг .... просто сега минават през градинките и през деЦките площадки ....

... И аз днес минах по една алея за да стигна до офиса на Еконт ..... един дядка с детенце ме напсува .....
Е , не бе .... ше мъкна кашон 30 кг от 200 метра , при положение , че до там си имаше път до преди 15 дена ...... Iсиктир...

... Дейба мааму ...... понякога мразя да идват избори ....... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: bOzO   
Дата:   08-07-11 01:02

Кофти случка...светлоотразителни жилетки много помагат - байкърите се забелязват от далеч...
А с чупенето на огледала... не знам, ама така риска да получиш сексуални отклонения след лицево-черепните травми е огромен...

Автор: Стефан   
Дата:   08-07-11 01:28

Ами аз преди снимах някои маршрути с колело с една супер евтина камерка многофункционално у-во, която е с елементарна CMOS матрица от което следват две неща - не може да хване нищо малко по-натъмно (и никаква динамика няма), но за сметка на това е супер икономична и с един комплект 4хААА батерии може да направи многочасов запис, примерно поне 3-4 часа издържа, което е малко трудно постижимо ако беше с активна матрица. Та имай го предвид и тоя момент - колко дълго може да записва с едно зареждане. Може да провериш по компютърните магазини дали нямат някакви такива джаджи (аз тази я взех от завоя на Раковска), същата едва ли я имат защото като качество на записа вече съвсем ще стои като някакво недоразумение [smilie8]

Автор: chicken   
Дата:   08-07-11 09:50

Аааа, Jim__Beam, със зелена си карай ти. Аз си имам оранжева. [smilie5] Повечето пъти обаче проблема не е във видимоста. Просто не ебават. Той чакал колите, тъкмо свършили и не се знае дали няма да изкокне следващата и некъФ педалист ше му се мотка. Ай сектир, да спира!. Аз от скоро си имам кръгово между къщата и кръчмата. Еми виждат ме, не може да не ме виждат. Ама все едно ме няма. Ама и аз не спирам, деба, и като се почне едно пищене на гуми. Не знам кога ще ме отнесе някой, ама и аз много псувам. Деба и шоферчетата деба.
Пък че и педалистите са за псуване си е абсолютно вярно, деба.

LTG, докато търсех камери за кръчмата попаднах на едно животно, което си беше за това. С батерии и карта. Не беше много евтино, ама не и като оня кютюк от горния линка за камара долари. Направи ми впечатление качеството на записа. Така или иначе това беше преди месеци и съм изтрил всички отметки по въпроса, ама търси всякакви варианти. Щото тия, фотопаратчета...

Автор: ejko   
Дата:   08-07-11 10:10

LTG този пост не е за теб, а като цяло...- аз колоездачите ги заобикалям, дори с цената на това да газя непресечени двойни линии... Онзи ден така виждам един колоездач, аз си давам ляв мигач и почвам да го заобикалям като бясно куче и добре че го направих, защото пича без видима причина загуби контрол и падна с колелото на платното... Кофти ми стана за човека, защото си е опасно, а и не ми се мисли ако не го заобикалял какво можеше да стане, защото той хич не падна на тротоара... Та като цяло колоездачите и мотористите трябва да се пазят много... и то не само защото са в по-неизгодно положение на пътя, но и защото често не могат да карат..., а при тях това няма как да завърши с ожулена броня или калник...

Автор: danvan16   
Дата:   08-07-11 10:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ejko   
Дата:   08-07-11 10:24

веднъж преди години имаше един очевидно пиян с колело в час пик на кръговото горе на надлез надежда. Видя ми се много екстремно преживяване...[smile]

Автор: lansky   
Дата:   08-07-11 10:34

покрай банско преди три години имах следната случка - карам с около 90 - няма една кола по пътя - извънградско... пред мен младеж с огромно старо колело и две торби на кормилото... кара в средата на моето платно... въпреки, че е непрекъсната се изнасям в насрещното и почти, когато съм на около 5-6 метра зад него - едната торба му се заклещва меджу рамката и предната гума и направи невероятен лупинг направо направи кълбо напред заедно с колелото... направо отидох в лявата канавка за да не мина през него... помня, че здраво се изплаших - ако бях минал през него - ходи обяснявай после, че не си виновен... а ако имаше някой в насрещното... изобщо на празна улица... емоция...

Автор: trace74   
Дата:   08-07-11 11:16

Ей такова взех за един приятел.

2.0 Mega Pixels CMOS Waterproof Camera

Автор: niro   
Дата:   08-07-11 11:35

Освен да сложиш нещо като тромба и да им напомняш, че и ти си в 'движението'.
Тия 'колоездачни пътеки' не знам какво ги прихвана да ги правят навсякъде. От ЕС ли нещо за усвояване има, но пък да се отчетеш с няколко десетки км /и кофи с боя/ 'велоалеи' вместо такива специални си е малко наивно.

Автор: burningice   
Дата:   08-07-11 12:37

Има хубави тромби за колело с бутилка въздух. Свирят по-яко от електрическите на колите.
Има принципно два вида колоездачи: профита и чичовци с украйни. Първите се движат с около 40км/ч (тази скорост не е проблем за тънката гума), вторите - с около 10. Профитата карат много и знаят как да се държат на пътя, укрйнаджиите - не, но шофьирите не правят разлика между двата типа и се отнасят пренепрежително (изтласквайки ги от пътя). Има държави, където да минеш близо до колоездач с колата и той да падне, без да го закачиш - ти се пише много лошо, но тук е демокрация, всеки е над законите и правилата!

Автор: alfonsito   
Дата:   08-07-11 12:52

Jim__Beam написа:

> ... Нищо лично , пич .... само казвам .... понеже и аз съм се
> нагледал на кулуездачни изпълнения .....
>
> .. Вие сте по-мобилни .... шарите из между колите ...... като
> зелева пеперуда .... /мотористите са друга тема/ .....
> [smilie7] [smilie7] [smilie7]
>
> ОК , аз поглеждам - няма никой .... тръгвам ..... и изведнъж -
> ТРЯЯЯЯММММ ... в задния калник .... пича си карал по тротоара ,
> но решил да пресича улицата и ми се натресе ..... неква шматка
> , с едни огромни слушалки на ушите ....
>
> Вика - Бате , нищо ми нема ... ае ...
> Как АЕ бе , седи тука ... ше викаме КАТ .... мене кой ше ми
> плАти кривия калник и боята .... готин пич се оказа .... ама
> шматка ... [smilie7] [smilie7] [smilie7]
>
> Иначе , тия с бусовете и пикапите ..... най-ги мразим и аз
> ..... ш им ибем макята и дупЕтата .... дали му служебна кола на
> лайното .... и айде , давай газ ... [smilie7] [smilie7]
> [smilie7]
>

Хубаво сме пеперуди ама повече шофьори сте пълни келеши изобщо не им пука за колоездачите пресичат ни пътя като нищо и какво ли още не обаче таксиджиите са най големите дебили мазни за трепане са !

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.