Автор: metodiev_martin
Дата: 07-07-11 13:09
Фотографското е в това че телефона има камера
Когато го отнесох, ми казаха, че проблемът е софтуерен. След една седмица ми се обадиха, че не могат да го оправят, защото освен софтуерен, имало и хардуерен проблем. След час ми се обадиха, да изчакам още 1 ден, имало възможност да "направят нещо". Отивам след два дни, дават ми телефона - без СИМ карта, работел 2 дни без да го гасят - всичко било ок (а преди два дни не можеха да го запалят). Взех го аз, прибрах се, сложих му СИМ карта и телефонът не пожела да се включи отново. Вадих батерии, мастър ресети и прочие, не става и не става. На другият ден се включи, все едно беше с току що сменен софтуер - при стартиране показваше демо на всяко едно приложение. Това ставаше след всяко включване на телефона. С това се примирих, но когато се опитах да го заредя, опитът ми се увенча с неуспех. Връзката с PC и зареждането се осъществяват чрез micro USB, но нито PC - то го намираше, нито можеше да се зарежда от зарядното. Преди да го отнеса на ремонт, със сигурност телефона се зареждаше. Потърсих из Интернет и открих, че проблемът може да е в зарядния чип, който сам по себе си струвал, колкото половината телефон.(дали са сменили чипа или не, можем само да гадаем, но е показателен фактът, че след отстраняването на "софтуерният ми дефект", в магазина се появи същата Нокия)
В последствие софтуерът се скапа отново още същия ден - при стартирането излизаше съобщение "Стартирането не е възможно, свържете се с вашия доставчик". Отнесох го за втори път, обясних им, че не иска да се зарежда, те ми каза, че в сервиза нямат micro USB зарядно, но сигурно е от софтуера проблема
Оставих, го за 4 дни, след това го взех,, носех си зарядно, пред тях го тествахме, всичко УЖ беше ОК. Прибирам се отново, вадя телефона от джоба, той милият отново изгаснал. Извадих батерията, поставих я отново, след няколко опита тръгна. Стъмни се и установих, че половината диоди на клавиатурата не светят... В тъмното се виждаха само най-долният ред копчета.... И с това бих се примирил, ако телефонът не беше изгаснал отново сутринта... - процедурата е същата - носене, разправии, губене на време... след 1 седмица ми казаха, че нищо не мога да направят - телефонът ми се пали, из-вибрира и гасне - извиниха се с това, че не те вече ремонтират апаратите, а някой, друг - имало възможност да ми пратят телефона за ремонт, някъде в провинцията, при някакво момче, което много разбирало от нокии, но щяло да стане до 2 месеца... при което аз ... , вече ме изби на лудост и си тръгнах...
Та това е "кратката" история с не-щастлив край.
Четох много из Интернет, в действителност тези телефони са изключително дефектни. Познавам хора, които ползват Е52 от самото му излизане на пазара и нямат проблеми, а и такива като мен, които още след първата година го закъсаха
|
|