Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Изравнителните сметки дойдоха.
Автор: asahi   
Дата:   06-07-11 20:26

[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Изравнителните сметки дойдоха.
Дата:   06-07-11 20:26

Цифрите в моята справка могат да шокират мнозина. За отопление на жилището и общите части през изтеклата 'отоплителна" година съм похарчил около 1424кВч, което струва малко под 130 лева с ДДС. Топлата вода е отделно. Този нисък разход се дължи на правилния избор на жилището и топлоизолацията, която обнових есента.
В резултат на прогнозата, базирана на миналогодишната консумация, съм надплатил 65 лева, които ще ми връщат.

Горното илюстрира ползата от топлоизолацията. Вложил съм материали за 250 лева, които по тази схема ще се върнат за 4 години.

Горещо препоръчвам [smilie24]

Автор: aeobs   
Дата:   06-07-11 20:37

Какво строителство е кооперацията?
С какво изложение е жилището?
Каква квадратура се отоплява.
Какъв вид е изолацията и каква част обхваща от жилището.
С какво се отоплява?

Иначе горният пост нищо не говори. [beer]

Автор: canonio   
Дата:   06-07-11 20:39

Колко души обитават.
На каква възраст.
Кой пол преобладава.

И след това точките на aeobs .

Автор: docenta   
Дата:   06-07-11 20:39

каква ТИ си сложил?

Дата:   06-07-11 20:41

Южно ЕПК 55 квадрата. Изолацията е на външната стена на остъклената тераса. Предимно живея сам.

Горното няма връзка с реализираната разлика преди/след изолацията.

Дата:   06-07-11 20:54

Сега схванах, че сравняваш преди/след.
Аз говоря за числото 130, което при жена и бебе вкъщи, автоматично става на 1300. Пък ако искаш и радиационен щит слагай на стените...

Автор: Miro__Slav   
Дата:   06-07-11 20:57

Въобще живяно ли е там или чата пата си разтърквал някоя кака в същия ? [smilie8]
Напълно възможно де ...! Имам една гарсониера която и без изолация и нова дограма, зимата с изключено парно държи 16 градуса.
Тая година ще сложа изолация на единствената и външна стена и ще сменя дограмата. И мисля да си спестя големия разход на два пъти по голямо жилище което обитавам сега... [smilie21]
Може да споделиш за изолацията какво си правил аз възнамерявам да наема алпинисти и да сложат външна изолация [beer]

Автор: aeobs   
Дата:   06-07-11 20:59

Ама да, няма връзка каква е изолацията, колко дебел слой. Дали е на тераса или външна стена, дали е на най-студената стая или е сложена да пази хладно лятото, къде ще има значение.
Решил си да споделиш, хубаво, аз се интересувам, защото трябва да слагам нещо, но все още не съм убеден в ползите и. Все едно съм отишъл в човека на гости да го питам, голям зор... Както последния е и последния пост, за моите нужди и щит да сложа значим ефект няма да има.

Автор: georgi969   
Дата:   06-07-11 21:04

Ако има много хора със свалени радиатори, или хора спрели И топлата си вода-каквато и изолация да си сложил, каквито и икономии да правиш цената ще е висока.Защото загубите се разпределят на по- малко хора.

Дата:   06-07-11 21:10

Моята изолация е от вътрешната страна на един специфичен метален профил, с който е затворена терасата. Можете да взаимствате някои елементи ако ще правите вътрешна изолация на тераса.
Отвън навътре:
Отвън е ламарината. Върху нея отвътре е залепено полеуританово фолио 3мм с каширано алуминиево фолио (подобно се ползва за подпаркетна изолация или за тръби). Алуминият е навън. После стиропор с различни дебелини, за да изравни релефите на профила. М/у плоскостите има монтажна пяна за херметизация. После 2см. въздух, после 5см стиропор в рамка от поцинкован профил 5см за гипсокартони. Това последното пак слепено с пяна. На профила има от онова фолио също. Последно е облицовка от 6мм ламиниран паркет. Важно е да се набляга н ахерметизацията на отделните слоеве. При мен има 3 (условно) херметични слоя - фолиото, първи пласт стиропор и втори пласт стиропор.
Фугите на дограмата (дървена със стъклопакети) са запълнени отвън със силикон.

Това го пиша, щото ме питате. Инак не ми е зор да обяснявам.

Автор: gpi72   
Дата:   06-07-11 22:24

Изолацията е бъдещето и със сигурност винаги си струва да се направи независимо от начина на отопление.

Автор: Todd   
Дата:   06-07-11 22:28

Ни въ знам - моето стайче е към 60 квадрата де си живея в него постоянно и има 8 джама .

Ама е екстра зимата ... и лятото.

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

На брачеда съм му поръчал осем кубика дъбовици ама не ми е изпратил изравнителна сметка ...

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: otkata   
Дата:   06-07-11 22:30

Икономията е майка на мизерията. Не намалявайте разходите, увеличете приходите [beer]

Автор: Miro__Slav   
Дата:   06-07-11 23:13

otkata [beer] [smilie24]

Автор: danvan16   
Дата:   06-07-11 23:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   06-07-11 23:28

danvan16
[smilie11] [smilie10]

Иначе съм съгласен. В къща, тухла от 30-те на миналия век, с ПВЦ дограма и външна изолация, лятото става парник, а зимата е топло. Обаче сме на дърва и водна риза.

Дата:   06-07-11 23:30

Ми сваляйте я тази риза лятото и пускайте щорите.

Автор: danvan16   
Дата:   06-07-11 23:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   06-07-11 23:37

asahi
Нема си къртим камината и радиаторите, за едните щори:)))))

Дата:   06-07-11 23:37

Зависи дали те топлят съседите или ти топлиш тях.
Аз съм с 5 санта стиропор отвън и с 5 санта каменна вата отвътре, ама имам половин декар външни стени и половин декар покрив. Демек, има от къде да дойде студеното или топлото....

Автор: Kaloyan_Radomirov   
Дата:   07-07-11 02:26

Дата:   07-07-11 08:53

Аха, топля се на ФФ.
Ама и миналата година се топлих на ФФ.
Детето е голямо, а котетата за отвън.

Автор: klez   
Дата:   07-07-11 09:18

Xxxx :) вярно си зависи от апартамента, имам един апартамент 60тина квадрата, с южно изложение, отвсякъде се топлят на дърва... там никой не живее де обаче като си отида зимата навън -10 вътре +16 ;)

Автор: mihajlov2   
Дата:   07-07-11 09:24

Това лято ще правим саниране (т.е. топлоизолация) на сградата (кооперацията) от външната страна.
А от вътрешната страна на стените на апартамента аз съм с топлоизолация още от 1998 година. Краен апартамент 80 квадрата - на калкан, три външни стени. Изложение - север-изток-юг, като преобладава изток. Топлоизолацията е от 5 см стирофоам, пластмасови дюбели, пластмасова рабица, 2-3 мм фина замазка. Отгоре - гипсова шпакловка. Отгоре - 4 мм дебели плочи декоративен корк от Корковата къща. Дървена дограма с по три стъкла - като троен стъклопакет. Кухненският балкон (северен) има и допълнителна ПВЦ петкамерна дограма с двоен стъклопакет, като вътрешната дограма е запазена. Не е последен етаж.
Естествено, че има отражение върху сметките за парно. Но все пак в къщи има по цял ден възрастен човек и по половин ден - дете.
Предполагам, че външното саниране ще даде осезателен допълнителен ефект върху сметките.

Публикацията е редактирана (07-07-11 09:26)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.