Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 София - 8 милиона жители до декември 2012-та :)
Автор: canonio   
Дата:   06-07-11 11:30

[smilie18]

http://dnes.dir.bg/news/sofia-zakon-privilegii-8992483?nt=13

Отговори на това съобщение
 Re: София - 8 милиона жители до декември 2012-та :)
Автор: n1x0n   
Дата:   06-07-11 11:52

Какво му е "скандалното" - не знам...

Дата:   06-07-11 11:59

Ами скандализират несофиянци и ги принуждават да търсят по-добър живот в столицата[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: fizo   
Дата:   06-07-11 12:01

Рано или късно ще започне обратната тенденция, както е на всякъде по света. По умните и заможните ще се изнасят извън града.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   06-07-11 12:03

Кой каквото ще да ми казва, но живота в софия е доста по-скъп от останалите населени места. на мен това също не ми харесва.

Разликата да напълниш една количка с продукти в софия и в хасково стига до 20% според мен. Подобно е и за други градове. Това го казвам от собствен опит понеже редовно пътувам и пазарувам където дойде.

И като гледам ще го оскъпяват повече...

Дата:   06-07-11 12:06

fizo,
ако благата се концентрират на едно място, няма как да избягат хората оттам.
Животът в София е сравнително евтин, качествената медицина и образование са там, връзката със света е повече.
За да избягат хората, "както е на всякъде по света", София трябва да стане "както е на всякъде по света". Трябва да е скъпо, ненормални данъци за централните части, детските градини да са скъпи, глобите да са високи, транспорта трябва да е проблемно скъп.
В момента всичко се прави с идеята, всички българи да живеят в един град[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-07-11 12:07

Рано или късно ще започне обратната тенденция, както е на всякъде по света. По умните и заможните ще се изнасят извън града.

Всъщност е обратното, това че 1-2% от "умните и заможните" се изнася, не променя тенденцията миграцията да е КЪМ града.

Автор: danvan16   
Дата:   06-07-11 12:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: boyanb   
Дата:   06-07-11 12:08

da земат да направат Пловдив столица [smilie24]

Автор: danvan16   
Дата:   06-07-11 12:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: exile   
Дата:   06-07-11 12:13

"Автор: boyanb
Дата: 06-07-11 12:08

da земат да направат Пловдив столица [smilie24]"

Не! Къш!

Автор: lansky   
Дата:   06-07-11 12:14

"Автор: boyanb
Дата: 06-07-11 12:08

da земат да направат Пловдив столица "

сакън - ще развалят хубавия град

Автор: Myth   
Дата:   06-07-11 12:14

Така е но пък и заплатите в София са доста по-високи.

Дата:   06-07-11 12:16

Пример Гърция - от 10 милн. гърци 4 са в Атина и 2 в Солун, като продължават да прииждат.
Резултатът е видим.

Дата:   06-07-11 12:19

Да, вземете си я тази столица, като ви е толкова "стимулиращо". За повечето софиянци това са само проблеми и плащане на чужди харчове.

Автор: HP   
Дата:   06-07-11 12:25

Дата:   06-07-11 12:27

Автор: Myth
Дата: 06-07-11 12:14

Така е но пък и заплатите в София са доста по-високи.
---------------------------------------------
Когато и разходите са ти високи това какво значение има?

Родом съм от Сусурлево. У Сусурлево мога да работя в местаната бакалница и заплатата ми е 250 лв. Живея си в моята къща. Мама и тате садят чушки, домати и т.н. и гледат 20 кокошки и една крава. Цените на продуктите в Сусурлево са по-ниски от София.

Обаче аз искам да взимам повече пари. Идвам в София и си намирам работа в някакъв ресторант за 500 лв. + бакшишите (кажи го 700). От тях давам към 400-450 за наем и режийни (ако живея самостоятелно, а не с още 5 коча за да ми излиза тънкана). Останалите 250-300 лв. са ми за храна, транспорт, дрешки, глезотийки и развлечения в така мечтаното софе.

Е кажете ми къде му е тръпката да мизерстваш само и само да си в софето. Аз лично бих предпочел да си живея спокойно и с по-малко, но да съм си вкъщи и да имам някакъв гръб (щото ако няма нищо в хладилника ще си отворя един буркан печени чушки от мазета, ще си опържа няколко яйца от кокошките с малко сиренце от кравата).

Автор: kkkolelo   
Дата:   06-07-11 12:32

От едно време си продължава една порочна практика ... Когато работим общи проекти със софиянци си скъсваме гъза, извънредни, не ни пускат в отпуски ... а колегите от София си уреждат командировките лятото да съчетаят полезното с приятното.

И в момента по разните комитети, агенции, министерства си получават заплатите, а разните проекти финансирани от ЕС се изпълняват в работно време по граждански договори [smilie3] [smilie10]

Дата:   06-07-11 12:34

ми те нещата не опират само до прехрана...

подува ти се уя в Хасково и тръгваш по лекари. Като изхарчиш един куп пари, отиваш в София, където ти дават точнадиагноза, лекуват те човешки и те спасяват. Пък специалиста, дето е в София - родом от Хасково.

Автор: bojiqgrym   
Дата:   06-07-11 12:38

Дата:   06-07-11 12:48

Аха... значи курвите били цялата работа. Е, не знаех. Добре, че ме светна. Аз си мислех, че заради работа пък то...

Опитвам се да обясня, че всяко нещо си има цена. И човек като е избрал да я плаща не трябва да мрънка защото другото е смешно.

а ако говорим за курвите... ми те на село са доста по-евтини от в софето. така, че пак не ме убеждаваш.

[smilie21]

Автор: zizomir   
Дата:   06-07-11 12:52

bay tosho napravi sushoto predi 50godini izgoni horata ot selo, kudeto im e nay-hubavo i gi navrq v paneli, koeto beshe i si e oshe ogromna greshka. Neshata trqbva da se dvijat tochno v obratna posoka....no mi se struva che tuka e ulovkata, tezi vuprosni 100 000 prazni jilisha koy she gi kupi, zashoto za sega nqma! i poznayte koy e na zaguba...[smilie5] tyj shuy tq...sorry za latineca na bach sum, nqma kak trq se kopa[smilie6]

Автор: asahi   
Дата:   06-07-11 12:55

Най-накрая столицата ще напусне София [smilie7]

Автор: promis   
Дата:   06-07-11 12:57

Ама е супер тъпо цяла България да плаща за безплатните карти на пенсионерите и студентите в София [smilie8]

Дата:   06-07-11 13:00

bay tosho napravi sushoto predi 50godini izgoni horata ot selo, kudeto im e nay-hubavo i gi navrq v paneli, koeto beshe i si e oshe ogromna greshka

При онзи пъпеш имахме доста по-голям процент селско население от средното за Европа по онова време. Нещо повече, с прословутото "жителство" се слагаше една допълнителна пречка пред урбанизацията. Та си в голяма грешка тука... усилията на Тошо бяха точно в обратната посока.

Пък за панелите/ЖК-та е много глупаво да се смята, че са патент на соца. Мизерните бачкерски квартали са измислени много преди това.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.