Автор: Jim__Beam
Дата: 05-07-11 16:52
... Чудех се , да се смея ли .... да плача ли ...
Днес било - ПРАЗНИК НА ПОЛИЦИЯТА !! ... ако не знаете ...
.. Отивам са до седмо РПУ да си взема служебната бележка , дето бай Пешо Лудия ми удари колата ... щото оня ден като ходих , още не беше разпределена преписката ...
Та , паркирам аз .... дъжд вали - мамата си трака .... караулка с бариера .. вътре един пич си играе с телефона ...
- Къде ?
- До районното !
- Добре !
.. към 200 метра до сградата .... яко дъжд , станах на маймуни ...
.. Пред входа кука и кучка униформени пушат ..... от далеч ми се кефят как ме пере дъжда ...
... влизам под козирката ...
- Къде ?
- Да си взема една служебна бележка , дето търъдъра дъ ....
- Ама ше трябва да дойдеш утре ! .... лека усмивка вкарва ...
- Щоо ? В петък ми казаха след понеделник !!
- Днес е празник на МВР !
- Ми добре - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ! ... и тръгвам да влизам
- Ама районното не работи днес !! ... /хили ми се ехидно/ ...
- /супер учуден аз/ - Ама как така , полицията не е ли денонощна !?? ... Как така почивен ден , кво като е празник !! ... гледам и тъпея .... ама верно тъпея ..
- Ми ей така , днес не работим - само ние сме - нема деловодство , нема никой !! .... /обаче и той се замисля малко/...
... седя половин минута .... мокър като куче ... не вярвам , че е истина това ...
- Добре де , докторите като имат празник , Пирогов затварят ли го ??
... пича нямаше отговор , но пак се замисли ...
- Съжалявам , ела утре !!
.. връщам се аз към колата .... дъжд маа на пеперуди ... стигам до караулката .... оня пак си чопли телефона ...
.. Викам му - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!
.. дига поглед /учудено/ - Мерси ..
- Добре де , не можахте ли да ми кажете , че районното не работи днес , да не маам в дъжда ???
... хаха , отговорът .....
- На който казах до сега , никой не вярва .... всички отиват да проверят ... /леко гузен , ама продължава да поглежда към Iнещото/....
Та , да знаете , днес куките празнуват !!
Може банки да обирате , тото пунктове ....да газите хора ..... абе квото ви е там кеф - куките почиват .... а и няма къде да ви приберат - районните заключени ....
|
|