Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Аре честито
Автор: PeterPAN   
Дата:   05-07-11 10:18

Болницата в Девин изписа последните си пациенти вчера и спря работа. Лекарите и сестрите излизат в неплатен отпуск, а хората от три общини - Девин, Доспат и Борино, могат да разчитат единствено на Спешна помощ и личните си лекари.

Пълен текст

Отговори на това съобщение
 Re: Аре честито
Дата:   05-07-11 10:19

Сутринта по бтв гения на финансофата мисъл ме убеждаваше колко добре сме били и т.н...

ма си вярва не може да му се отрече[smilie23]

Автор: asahi   
Дата:   05-07-11 10:20

Напълно нормално е едно ЕАД да изпадне в несъстоятелност. Като е болница да не е вързана директно за тръбата на Нефтохима?

Автор: ivodam   
Дата:   05-07-11 10:22

Да Асахи, но една държава трябва да има система от лесно достъпни болнични заведения, и няма държава от тия, дето им викате "бели", където тая система да е поставена на чисто търговски начала.

[smilie7]

Автор: 1vo   
Дата:   05-07-11 10:24

А кой да й плати сметките на тая болница?

Дата:   05-07-11 10:27

Ми до колкото си мисля болниците са "държавни"и т.н. има една бездънна яма която ги управялва наречена НЗОК, в момента има нова по голяма бездънан яма наречена ремонт на паркове и градинки ... оня ден четох за ремонт на южния парк - 4мил. евро или лв ако не ме лъже памета, за 70 00 цветенца и напълването на едно шадраванче пповишено в езеро [smilie18]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   05-07-11 10:28

Като е болница да не е вързана директно за тръбата на Нефтохима?

а случайно не е ли вързана за здравната каса?

Автор: Todd   
Дата:   05-07-11 10:28

Ами Доган бая пари изкара от тия хора и околностите - да удари една финансова инжексия !!!

[smilie5]

За джамии пари има - за болницата не !!!

[smilie7]

Дата:   05-07-11 10:32

Тея 4 мил. от бюджета ли са? Или парка около който живеят 100-тина хил души е по-малко важен?
Аз като живея в София защо да им плащам на Девинци болницата (чрез държавате). Да си сключват договори с касата като всички останали.

Автор: ivodam   
Дата:   05-07-11 10:40

1vo:
Аз като живея в София защо да им плащам на Девинци болницата

Защото съвременните европейски здравни системи са изградени на принципа на солидарността. И между другото, ти лично си заинтересован в Девин човека да се лекува на място, а не да идва да ти задръства софийската болница, щото тогава пък ще изревеш че всички идват в София.

[smilie7]

Автор: chicken   
Дата:   05-07-11 10:43

1vo, някой малоумен софиянец като се осънъчи докато е на почивка в Родопите ше си мре с тия разсъждения. Или софиянци извън София са като Терминатор неуязвими?

Автор: dobriman   
Дата:   05-07-11 10:46

По-добре затворена болница, отколкото такава, която ако ти се наложи да ползваш да трябва да обиколиш банкоматите в региона, аптеките, санитарните магазини и да ползваш жокер "помощ от приятел".

Автор: Gruyu   
Дата:   05-07-11 10:48

друг е въпросът тия болници какво предлагат и колко е квалифициран персонала там.....а всеки който може да си позволи драпа за софийска болница защото там получава най-качественото обслужване...и като техника и като персонал най-вече здравеопазването в София е на светлинни години пред това в провинцията

Автор: promis   
Дата:   05-07-11 10:49

Много неприятно наистина. Но така е, като няма пари се мре...

Автор: h_bio   
Дата:   05-07-11 10:56

Gruyo, не си прав на 100%.
..Но в твоя ред на мисли може да направим и други изречения напр.
"...най-вече заболяваемостта в София е на светлинни години пред това в провинцията."
и т.н.

Дата:   05-07-11 10:56

chicken написа:

> 1vo, някой малоумен софиянец като се осънъчи докато е на
> почивка в Родопите ше си мре с тия разсъждения. Или софиянци
> извън София са като Терминатор неуязвими?

Може и да прозвучи цинично, но в някои болници и пари да ти дават няма да си заведеш детето например. България е 4-5 часа път от край до край и не става въпрос за бърза помощ, айде стига еФтина демагогия [smilie23].

И между другото, ти лично си заинтересован в Девин човека да се лекува на място, а не да идва да ти задръства софийската болница, щото тогава пък ще изревеш че всички идват в София.

Нека дойдат, ше се развие което трябва, време е вече и пазара да си каже мнението, не само популисти политици [smilie23]

Публикацията е редактирана (05-07-11 10:59)

Дата:   05-07-11 11:03

"България е 4-5 часа път от край до край и..." да затворим и половината университети (те в интерес на истината наистина са излишни), да закрием всички общински съвети и прилежащите им администрации, като оставим по един на радиус 200 км.
Предлагам като цяло да има по един LIDL във всяко малко градче и по една кабелна телелвизия...другото е излишни разходи.

Автор: princess_Lia   
Дата:   05-07-11 11:04

Иводам, и в "белите" страни затварят болници, ако губят пари. [smilie7]

Дата:   05-07-11 11:07

h_bio написа:

> "България е 4-5 часа път от край до край и..." да затворим и
> половината университети (те в интерес на истината наистина са
> излишни)

-------------------

[smilie24] [beer] [beer] [smilie5]

Автор: stoyan_5   
Дата:   05-07-11 11:09

Болница няма, ама ще има премии и надбавки за служителите от здравното министерскво и цялата здравна администрация ...

Дата:   05-07-11 11:09

Много ми интересно какво става със здравно-осигурителните права на хората от Девин, които плащат осигуровки а болница нямат. Винаги могат да идат до Смолян ще кажат форумните умници, но това е не само неудобно (особено ако си нам 5 или 75 години и ти трябва придружител), а понякога и невъзможно. Районът е планински, падат големи снегове и т.н.

Автор: ogimag   
Дата:   05-07-11 11:10

И по-зле ще става.

Сега в Девин- скоро и в други градове.

Дата:   05-07-11 11:13

Държавата се отдръпва от малките населени места. Ако друга държава дойде на нейно място да администрира май няма да имаме основание да се сърдим...

Дата:   05-07-11 11:16

В интерес на здравето е да се закрият някои болници [cool]

Ако трябва да се избира между две калпави или една нормална, аз съм за второто.

Автор: chicken   
Дата:   05-07-11 11:17

То там и училища закриват. Образованието задължително, ама няма къде. Ми оправяйте се. Пък после що не искат да живеят младите в тези региони... Ми що?
Днес ден без да псувам Оня Борисов, ама утре ше яде папалягата

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.