Автор: CyberGene
Дата: 01-07-11 14:39
Решил съм да ъпгрейдна леко десктоп конфигурацията вкъщи, като единствената употреба е за гледане на филми (включително HD-рипове). Конфигурацията ми вкъщи е от 2005-та и се оправя с филмите, обаче като цяло системата е бавна и понякога все пак има проблеми, а и поради несъвместимост на някои компоненти не може да се инсталира Windows 7 и затова искам да направя лек ъпгрейд... От такава гледна точка искам нещо възможно най-евтино. Понеже постоянно излизат нови процесори, сокети, чипсети и т.н. и съм позагубил представа кое с кое си пасва, кое си струва и кое - не, вие какво бихте препоръчали?
За момента съм си спретнал следната конфигурация от МОСТ:
Дъно ASROCK N68-S3 UCC/BULK (чипсетът е съвместим с процесора, доколкото видях в Уикипедия) - 73лв.
Процесор - ATHLON II X2 215 /TRAY - 72лв
Памет - 4GB DDR3 1333 A-DATA - 54лв
Общо: 199лв
Какво мислите за тази конфигурация и за днешните AMD процесори, по-специално този, от най-евтините е? Като имам предвид, че дори сегашният ми Семпрон от 2005-та върши работа, съм сигурен, че това колкото и да е зле, със сигурност ще е по-добре. Но знам ли... Единственото притеснително е, че досега бях на DVI, защото бях с външна видеокарта, докато с това дъно ще имам вградена карта на D-SUB. Има ли голяма разлика в картината между цифров сигнал и аналогов, някой правил ли е сравнение, щото все пак за филми ще го ползвам.
П.П. Сегашната ми видеокарта е на AGP и няма как да я ползвам в нова конфигурация, а и за нея няма драйвери за Уиндоус 7, затова тя отпада като вариант.
Публикацията е редактирана (01-07-11 14:41)
|
|