Автор: Uve_Smotanson
Дата: 03-07-11 10:14
Diandimov написа:
>
> Четвърто - на тая скрита камера жената бая криминално си искаше
> парите, и то кеш.
> За да напише един, общо взето платен, пристрастен, необективен,
> неистенен и поръчков материал. В разрез с (поне) теориите на
> професията.
>
> Не знам дали разбирате, но това е точно както съдия или полицай
> да ви иска пари за извършена от него услуга.
>
> И ако това все още ви звучи нормално, значи положението е
> мноооого зле.
>
> Разбира се, госпожата искаше да мине метър и пред данъчните, но
> това е най- малкото.
>
Димов, специално за този пасаж. В момента това е масова практика. Става въпрос за платена реклама във вид на текст под различна форма. Схемата обикновено е рекламодател-рекламен отдел-пишещ бот-рекламен отдел-рекламодател. С две думи не можеш да напишеш каквото ти падне, без да бъде одобрено от реклата и самия рекламодател, преди да види бял свят. Както казва Хенри Милър, добре дошли в голямата куродухачница. В общи линии, теориите, които ги учихме и аз и ти, и сума ти и народ, си седят кротко на страниците на книгите и не ги пипат, защото са икономически неизгодни за пресата. За такъв тип реклама, особено пък писана от някакво име, цената ми изглежда нормална за този обем - три текста, три броя. Самия "скандал" е по-скоро буря в чаша вода, да не говорим че става дума за някаква тъпотия, на която 80% от аудиторията няма и да обърне внимание на втория брой/предаване, ако не стане нещо подобно. И проблема не е в парите. Скритата камера, плюс това че се разду в "Господари на ефира", където подобни сигнали се плащат, ме навеждат на мисълта, че с почти същите пари си направиха още по шумна реклама тъпанарите. Смешното е, че ако искат истински анализ, ревю или квото и по дяволите да се води това, като текст, защото е хибрид 99% от бълвоча в ефира ще е съсипан. Без да съм лош пророк, въпросното предаване ще издържи година, максимум две в ефир, и няма да бъде запомнено с кой знае какво. Дори този "скандал" ще се забрави.
|
|