Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпроси за пътуване с кола в Румъния
Автор: skaishev   
Дата:   29-06-11 20:38

Здравейте,
налага ми се другата седмица да пътувам с кола в Румъния. Ако някой може да помогне - имам следните въпрси:
Трябва ли ми зелена карта ?
Дали е по-добре да си купя леи от тук или да обменям там евро ?
Ако някой разполага с читава карта на Румъния с рутиране за Гармин ХТ ще съм страшно благодарен да я сподели [beer]

Всякакви съвети и препоръки ще са добре дошли [beer]

Нека спамът да започне сега [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпроси за пътуване с кола в Румъния
Автор: asahi   
Дата:   29-06-11 20:53

Зелената карта е задължителна.

Автор: gorbi   
Дата:   29-06-11 20:54

зелена карта - да
винетка - да
леи - от Русе има денонощно бюро, иначе банкомат или банка от евро в леи..
къде в Румъния ?

Автор: atrifonov   
Дата:   29-06-11 20:55

Пътувах ноември до Клуж. Зелена карта никой не ми е искал, но е хубаво да имаш. На отиване даже не съм плащал такса за моста. Ако можеш вземи леи от тук, защото веднага след границата има бензиностанция, от която трябва да си купиш винетка- рувинет- а приемат само леил Change бюрата на границата ще те минат яко. Относно пътя- румънските пътища са страхотни- без дупки, с маркировка дори и третокласните им пътища са такива. Е по пътя има много села, съответно и много ограничения, а полицаи бол

Автор: KiIIeR   
Дата:   29-06-11 21:58

като стана дума за пътища.. малко спам...

преди 11-12 години доста съм минавал през румъния и помня пътищата бяха мнооооооооого зле..
скоро не съм минавал и ако е вярно че са без дупки.. то просто срам и позор за България..

една страна за 10 години си оправила пътищата а ние тука.. бати мизерията. и 300 години да минат пак ще е фраш с дупки.

Автор: georgi969   
Дата:   29-06-11 22:10

Някой минавал ли е за Турция през лесово?Много ли се чака?

Автор: realnoncho   
Дата:   29-06-11 22:19

Зелена карта не е необходима за членки на ЕС...

Автор: Todd   
Дата:   29-06-11 22:22

И язе не ползвам зелен картон за ЕЮ [smilie5]

Дата:   29-06-11 22:24

През Лесово от Турция към България съм минавал през нощта. Доста чакахме по опашки.

Автор: headcharge   
Дата:   29-06-11 22:26

Зелената карта не я искат по границите, ама съм чувал че ако се удариш с някого извън БГ, ако я нямаш ставало лошо. Моята ЗК е включена към ГО така че ща не ща я имам. [beer]

И лек офтопик: Ако минавате през Букурещ, задължително разгледайте центъра. Много красив град. А румънките са просто [smitten] [smitten] [smitten] Жестоки са честно [smilie24]

Автор: gorbi   
Дата:   29-06-11 22:27

принципно realnoncho е прав, но на практика зелената карта е бланката която искат да видят в Румъния ако настъпи ПТП, защото не могат да четат на кирилица примерно.... Мушни една зелена карта в жабката, да ти е мирна главата.....

Дата:   29-06-11 22:29

Картата е задължителна. Дали на границата проверяват или не е друг въпрос. Първият полицай може да те глоби яко ако я нямаш.

Автор: cameraman   
Дата:   29-06-11 22:30

Застраховките включват и страните от ЕС... Зелената карта е за страни извън съюза.... Справка Гугъл...

Автор: atrifonov   
Дата:   29-06-11 22:52

headcharge за румънките си абсолютно прав[smilie24] [smilie24]

Ми аз не видях грозна жена там [smilie25]

За пътищата в Румъния- на връщане от Клуж малко се объркахме и минахме през някакви забравени от бога места- да имаше 2-3 коли- еми няма такъв път- гладък асфалт с маркировка като слънце

Автор: CTEHATA   
Дата:   29-06-11 23:27

Зелената карта НЕ Е задължителна за държави от ЕС. Застраховката ти важи в Румъния дори и да нямаш картончето.
Това, че някои наши застрахователи се правят на ударени е втора тема.
Това, че може да загубиш много време и нерви с някой полицай - трета тема.

Поне на дунав мост можеш да платиш таксата както в местната валута от страната, която напускаш, така и в евро.
Веднага след моста можеш да си купиш румънска винетка в евро.

Чейнджовете им са нарядко и (повечето) неизгодни. Най-добре обмени в България и/или ползвай дебитна карта. Тегленето на леи от банкомат, от левова дебитна карта, излезе по-изгодно от обмяната на евро в леи.

Дата:   29-06-11 23:38

asahi,
за страни в ЕС не е задължителна и няма кой да те глоби солено, даже на нея ги няма отбелязани тези страни. Гражданската се признава като застраховка в ЕС от 1.08.2007. В Гърция като ми се пръсна стъклото и дойдоха полицаи и ми искаха всички документи(зелената карта беше останала забита нейде из жабката) нямаше никакъв проблем - трябвало е да ме глобят жестоко според твоите думи. Нещо не си дочел този път [beer]

Виж ако администрацията на някоя държава като Румъния има проблем с гражданските ни това е съвсем отделна работа и съесем не значи че си е нарушение.

Дата:   29-06-11 23:45

Зелената карта е неразделна част от ГО. Когато в България процентът ГО застраховани мина едно ниво ни признаха за европейски застраховани и спряха да искат зелената карта на границата. За чужбина, обаче, ГО полицата остава неразгадаема за бай полицай и затова гледат зелената карта.
Нончо, полицаите не са ти искали зелена карта, защото не си участвал в произшествие. Ако товаа, не дай Боже, се случи, ще ти я искат.

Дата:   29-06-11 23:50

След приемането на Р. България в ЕС и с разширяване на териториалното покритие на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилиста за страните от европейското икономическо пространство, покритието на застраховка "Зелена карта" се ограничи до територията на т. нар. трети държави, участващи в системата „Зелена карта", които не са членки на Европейския съюз, но са членки на Международното споразумение "Зелена карта". Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия.

Зелена карта

Автор: cameraman   
Дата:   29-06-11 23:51

Бай Асахи.... Този път грешиш.... Залена карта за Македония... Молдова, Сърбия, Турция...., но не и Румъния...

Дата:   30-06-11 00:12

Ок, навихте ма.

Идва гърчето в България, чукваме се лекичко, идва нашият полицай и почва да чете гръцките кривундели от полицата. Какво ще рабере? Дано поне намери датата на издаване някак си. Ей затова ви говорих.

Автор: norman-kuk   
Дата:   30-06-11 00:57

зелена карета за Румъния НЕ трябва, повтарям НЕ трябва, не е като да не съм ходил десет пъти...махнето го АСАХИ , той трябва вихаги да се изкаже като законодател..със точка и удивителен.

Автор: CTEHATA   
Дата:   30-06-11 01:03

>идва нашият полицай и почва да чете гръцките кривундели от полицата. Какво ще рабере?

Допускаш, че може да разбере нещо, без да му е подадена банкнота!?! [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Сещам се за историята, че във Великобритания издирват поляк на име "Pravo Vozi" с хиляди нарушения [cool]

Та така, полицаите са си полицаи. Законите и международните спогодби са си ... закони и международни спогодби.
Ако ги четат като дявола евангелието, полицаите могат да съсипят деня на всеки. Но зелената карта не е светена вода. Стигне ли се до нуждата от тази полица, денят е вече съсипан.

Автор: norman-kuk   
Дата:   30-06-11 01:08

глупости на търкалета...едно от условията за ЕС бяха точно застрахователните ПОЛИЦИ... и те са точно изпълнени, КИРИЛИЦАТА я има вече като азбука в ЕС. Никой няма основание да ти попречи

Автор: грегари   
Дата:   30-06-11 18:01

слушайте асахи,
така е. живея в русе и мн чсето ходя оттатък. мен не са ме спирали, но мой приятел за две бройки щеше да си изтърве полета за щатите. щото бай полицай не разбира нито от еу директиви, нито от кирилица, нито пък говори английски.
дори и да нямаш зелена карта, иди при застрахователя си ще ти я пусне на принтера за минута и БЕЗПЛАТНО. но не тръгвай без нея. не можеш да излезеш на глава с ония. взимат ти книжката и ще ходиш десеттина пъти до техния кат докато си я вздмеш обратно с глобата.
ако имаш толкова пари, време и нерви кажи майната му на асахи и карай както си знаеш.
п.п.
моста е в ремонт. по радиото казват, че не се отразява на трафика, ама той е толкова тесен, че незнам дали е вярно. утре ще ходя пак до летището и ще видя.

Публикацията е редактирана (30-06-11 18:08)

Автор: t.marev   
Дата:   01-07-11 00:01

Няма такъв филм "безплатна" зелена карта! Допреди два месеца Булстрад даваше, ама вече -нъц!
А за Румъния, зелена карта НЕ е нужна! Той Асахи се е объркАл нещо...може би има предвид зеленото картонче, понеже то е неразделна част от полицата![smile] Докато злената карта не е!
Вервай ми, аз съм застраховател.[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.