Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Има ли достойни професии???...
Автор: cameraman   
Дата:   29-06-11 10:01

Сигурен съм, че има недостойни... Например... да си журналист в родината ни,означава постоянно да нарушаваш принципите си...Има корупция и шуробаджанащина на всички нива на властта... Някой да е чувал за "достоен полицай" или данъчен в България.... Лекарите искали пари, Адвокатите влизали в Затвора... Учителите просели подаяния за училището и за свои облаги... Кръчмарите надписвали сметките.... Фотографите и операторите са папараци- влизат в личното пространство и в замяна на това имат дупки по гащите,... златарите са екзотика- правят заложни къщи, в които купуват крадено злато.... Ако Свети Петър ме пита пред райските врата коя професия е достойна... не зная... Зная, че много трудно българин би казал- АЗ ЖИВЯХ ДОСТОЙНО... и повечето от тези, които сега четат и подскачат с готов отговор- Що да не съм живял достойно??? забравят, че извръщат глава и не могат да погледнат някого в очите по някаква причина...

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли достойни професии???...
Автор: djogata   
Дата:   29-06-11 10:02

Много екзистенциално като за Сряда сутрин [smilie5] [smilie21]

Автор: asahi   
Дата:   29-06-11 10:04

Всички са маскари.

Това не пречи да има хора, които достойно да си гледат професията. Щото тя, професията, сама по себе си не е недостойна.

Автор: danvan16   
Дата:   29-06-11 10:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Lalinda   
Дата:   29-06-11 10:05

Мда, а хабилитирани учени по университети и банове се оказаха доносници.

С прелюбопитни агентурни имена, между другото.
[smilie3]

Автор: 2nYo   
Дата:   29-06-11 10:06

Йеееее !!! [cool]

Автор: Lalinda   
Дата:   29-06-11 10:13

Струва ми се, че обущар или пък сарач е достойна професия.
Търсени са и са уважавани.
Сещам се, че ми падна една месингова шайба от колана с цвят орлови нокти и ще трябва да търся сарач да ми я подмени...

Тия поне не са доносници и не злоупотребяват с доверието на клиента, дори напротив.
[smilie24]

Недостойна е професията на контрольор в градския транспорт.
Преди няколко дни гледам една ромка пита контрольорката защо не й иска билет, а контрольорката й се нахвърля и я обижда. Ромката пита защо й говори на ти, пък аз се намесих и казах, че контрольор не може да говори на ти на пътник, защото е на работа и излага и подкопова доверието в институцията, която представлява.

Контрольорката млъкна, ама с ужасно отвращение.
Майната им.
Откъде да знае коя съм с тия очила?

Преди десетина дни наклеветих на шефовете му и шофьор на такси, който директно ми каза, че няма да вози клиентите до центъра по реална цена, а ще им вземе колкото реши. Така ли, рекох, сваляй сега багажите и отивам да се оплача на диспечера!
Оплаках се и взехме такси от друга фирма.

Автор: tan4o   
Дата:   29-06-11 10:15

Има достойни и недостойни хора, а не професия!

Автор: El_Fuego   
Дата:   29-06-11 10:17

Наемен убиец или наркопласьор не ми се виждат особено достойни професии.

Автор: promis   
Дата:   29-06-11 10:22

Абе не е съвсем така, че не зависи от професията. Като беше даден пример с журналистите - колкото и да си достоен, системата те променя - или пишеш за каквото ти кажат, или си търсиш нова работа. За политици, полицаи и т.н. също. Възможно е да има единици, но средата в съответните професии е такава, че или се променяш, или изхвърчаш.

Може би за пожарникарите, както и за лекарите в спешното бих казал, че работят в среда, където има място за достойнство, защото просто работата им е такава - или помагаш и спасяваш хората, или те умират... Също инженерите в АЕЦ... Абе където трябва да си отговорен заради чужди животи, там недостойнството по-трудно вирее. Пък за другите обикновени професии (обущари, мениджъри, рекламисти, строители, шивачи, сервитьорки...) там вече си зависи от хората.

Автор: abc.xyz   
Дата:   29-06-11 10:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: slivenski   
Дата:   29-06-11 10:26

със сигурност има професии, в които не можеш и няма как да лъжеш...

такава е професията на сапьора. а си /се/ излъгал, а си хвръкнал във въздуха. [smilie21] [smilie21]

Автор: chavdarpg   
Дата:   29-06-11 10:29

Автор: Lalinda
Преди десетина дни наклеветих на шефовете му и шофьор на такси, който директно ми каза, че няма да вози клиентите до центъра по реална цена, а ще им вземе колкото реши. Така ли, рекох, сваляй сега багажите и отивам да се оплача на диспечера!
Оплаках се и взехме такси от друга фирма.

Чакай сега наклеветила ли си го, или си се оплакала. Такова величие на родния правопис като теб, не би трябвало да бърка тези две понятия [smilie18]

Дата:   29-06-11 10:31

Как да си достоен обущар????... Пазарът е пълен със китайски обувки от по 10-15 лева.... Те са неремонтопригодни, щото имат олекотени /кухи/ подметки и на втория месец се цепят или отгоре или отдолу/където натискам педала ....
Аз се майтапех в телевизията с един обущар, дето гостува на сутрешния блок преди година, че ще отида да уча занаята при него... Как да е достоен човека, като не може да занесе на детето си това, което му се е прияло... Друг е въпроса, че и детето трябва да знае какво да му се прияжда...

Автор: danvan16   
Дата:   29-06-11 10:51

Автор: n1x0n   
Дата:   29-06-11 11:02

Има достойни и недостойни хора.
Не до професия.

Данван изчерпа темата още в началото. Това е истината.

cameraman, ти пак бъркаш понятия, дето нямат нищо общо едно с друго - достоинство, честност, доходи и т.н.

Автор: mladenov   
Дата:   29-06-11 11:04

Автор: El_Fuego
Дата: 29-06-11 10:17

Наемен убиец или наркопласьор не ми се виждат особено достойни професии.

Това не са професии, а начин на преживяване![smilie23]

Автор: abc.xyz   
Дата:   29-06-11 11:06

Дата:   29-06-11 11:07

Що пак???? Кога пак??...
Чудя се... ако сега бях на 20... Каква професия бих си избрал???? И си спомням какъв респект имаха хората от някои професии.... Това бяха наистина достойни професии...
Знае ли този, който твърди, че професиите не били по-малко или повече достойни, какво беше отношението на обществото към журналистът-редактор на ведомственото вестниче/например вестник "СТРОИТЕЛ" на СМК Добрич... Тираж 200-300 броя... впрочем колкото сега регионалните вестници в големите градове..../
Във всяко учреждение имаше фотолаборатория и фотограф на Щат.... и се снимаше архив и табло на отличниците... И фотографът по традиция беше далавера.... Имаше респект.... Ами актьорската професия.... Ами респекта пред образователния ценз...

Публикацията е редактирана (29-06-11 11:18)

Автор: jekopj   
Дата:   29-06-11 11:11

За някой професии,където е във възможностите на човек да постъпи не достойно са измислили "кодекс на честта".
Сещам се за такъв в медицината,военните,журналистиката,а сигурно има и други.[smilie25]

Дата:   29-06-11 11:15

Темате неизбежно отплесва в коментари за чисто личностни качества на индивида, нямащи нищо общо с професията като такава.

Дата:   29-06-11 11:23

действително има субективен момент, но има и настройки на обществото.... а това общество се развива, като се развиваше и преди.... Сега аз не смея да дам на детето си модел на поведение.. Писюрите имат работа, крадците дават заплати, далавераджиите вечерят с политици...

Дата:   29-06-11 11:44

Ти го научи това дете да има чест и достойнство като индивид - работата то само ще си я избере, когато му дойде времето.

Автор: fotorafi   
Дата:   29-06-11 11:51

Много е достойна професията -библиотекар

Автор: ejko   
Дата:   29-06-11 11:51

cameraman, избери на детето си насила професия, за да те псува после теб. Иначе ще си избере само и ако не тръгне и няма да има кого да псува... А това е най-лошото:))

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.