Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Дайте съвет за лап-топ
Автор: IvoZ   
Дата:   22-06-11 16:43

Идеята ми е да заменя ХП дв-9000 -17 инча за по-съвремен модел.Естествено хубавата матрица е предимство,другото не е толкова от значение защото и сега Амд 2,00 и 4 гб рам се понася,за работа с фотошоп предимно ще се ползва.

Отговори на това съобщение
 Re: Дайте съвет за лап-топ
Автор: IvoZ   
Дата:   24-06-11 15:43

[smilie11]

Автор: aquarius   
Дата:   24-06-11 15:59

Така никой няма да ти отгвори

Питай за "АЙлап-топ" [smilie5] [smilie5] [smilie5] за да ти обърнат внимание.

По същество - нямам мнение по въпроса, но просто не се сдържах [cool]

[beer]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   24-06-11 16:07

ползвай си ДиВи-то [smilie21] сичко е измама [smilie21] със спестените пари отиди на екскурзия [smilie21]

Автор: vinse   
Дата:   24-06-11 16:22

Съвет за лаптоп а... ей ти един - не си взимай. Нема толкова забутани машини - от Ейсър до Делл - всичко е в пъти по-зле от някоя стационарна машина [smilie21]
Иначе ако решиш да се минеш и да си купиш някое мобилно дръвче - всички марки слагат какъвто дисплей имат под ръка, така че ако някой ти каже "купи си Делл модел ХХХ защото те имат супер-дупер-мега яки дисплей" не му вярвай. Виждал съм в един и същи модел лаптоп да се влагат 3 (три) различни дисплея. Така, че ако тръгваш да търсиш машина с най-добрия дисплей - отиваш на място в магазина и гледаш - друг начин просто няма.

Публикацията е редактирана (24-06-11 16:23)

Автор: stingray   
Дата:   24-06-11 16:32

Абе карай си Опела и толкоз. От ръждата не мойш го избави какъвто и лаптоп да си купиш [smilie25] [smilie25] [smilie25] Освен да го наснимаш с Никоня и да стане зелен, друго не виждам [cool] [cool] [cool]

Автор: klez   
Дата:   24-06-11 17:40

Vinse напрай ебати професионалното изказване неам думи просто :)

Тва че в един и същи модел се ползват различни матрици е така, Това да си вземе стационарен... На човека очевидно му трябва Мобилен
се едно някой да каже 'предложете ми кола' и ти да му кажеш 'по добре си земи лодка'

Относно дисплея, има модели с IPS Матрици, които са винаги с един и същи модел матрица ... неслучайно :)

Автор: navy   
Дата:   24-06-11 18:05

Фен съм на сони вайо високият клас.
Преди ги правеха осезаемо по различно от масовата конфекция.
Сега - не знам.

Дата:   24-06-11 18:20

klez
17" лаптоп е толкова "мобилна машина" колкото и трабанта е кола.
Сравнението ти за колата и лодка не е правилно. Аз му казвам да не избира дачия ами да си вземе баварец (примерно). Посъветвах го да си вземе стационарен не поради друга причина ами защото съвременните мобилни компоти са ужасно проблемни, в сервизите всеки месец се сменят хардове с торби и това е най-малкия проблем. Всичкото компоти де що тежи под 7 кила е от боклук и по-надолу [smilie21]

Дата:   24-06-11 18:24

Брей, какво крайно мнение [smilie7]

Дата:   24-06-11 18:27

Крайно ама верно [smilie7]

Автор: universum   
Дата:   24-06-11 18:33

Това, че компютъра е мобилен не означава, че може да си го мяткаш в работещо състояние. Или да си браузваш в леглото с лаптоп на коленете.
Харддисковете с плочи си остават много чувствителни към сътресения. Тяхното повреждане е следствие от неправилна употреба.
Това едното, а другото е големият трансфер на данни, които днешните потребители правят. Представете си 200 торента и постоянно сийдване на 10-тина от тях, докато работите през това време да речем. То това не е сървър да не изпуши.

Дата:   24-06-11 18:38

Има ССД дискове [smilie7]
Има перфектни системи, ама са $$$
Така че, не плюйте нотбуците.
За тях има хляб и са се позиционирали добре.

Това, че не експлоатирате един лаптоп правилно не го прави боклук [smilie7]

Освен това лаптопа си е и начин на живот/работа.
Хора, които са свикнали и им е удобно да работят с лаптоп никога не биха седнали пред някаква стационарна грозна машина. И не биха си сложили това бучащото с многото стърчащи кабели 'нещо' у дома.
Виж, един иМак стои съвсем различно у дома [smilie18]

Автор: TheOne   
Дата:   24-06-11 18:39

Sony Vaio [smilie24]

Дата:   24-06-11 18:39

universum
Абе и като писано яйце да го гледаш тоя 2.5" диск пак има многократно по-голям шанс да се скапе от някой 3.5" [smilie21]
Наскоро пък видях някаква мега малоумщина - при сглабянето на лаптопа, жълтите малоумници слагат едни уплътнения, които обаче попадат точно върху дупката на харда, която служи за вентилацията му, по нататък оставам на въображението ти какво става става с харда [smilie25]

Публикацията е редактирана (24-06-11 18:40)

Автор: asahi   
Дата:   24-06-11 18:43

"Хора, които са свикнали и им е удобно да работят с лаптоп никога не биха седнали пред някаква стационарна грозна машина."

Да бе, да.

"И не биха си сложили това бучащото с многото стърчащи кабели 'нещо' у дома."

Може и в офис да се работи.

"Виж, един иМак стои съвсем различно у дома"

Стои, ама за украшение.

Дата:   24-06-11 18:48

navy
перфектни системи няма, колкото и $$$ да извадиш.
Ще ти споделя едно мое приключение с макбукпро (ако не се лъжа това беше модела). Един приятел си зима тая джиджавка от магазина в щатите (киха около 2 хил зелени гущера за нея), в самолета и директно в БГ. Връща се той тук и решава да изпробва новата играчка - пуска я там ала-бала да обаче лаптопа гасне след няма и 15 мин работа - и така всеки път. Звъни ми пича
-човече така и така тва не бачка
Отскачам аз до тях и разглабям мака набърза ръка и какво да видя - там където термалния модул прави контакт с процесор/видео има едни лепенки, които предпазват пастата да не се размаже, техника който е сглобявал лаптопа е монтирал термалния модул БЕЗ да премахне предпазните лепенки [smilie18] така модула не прави контакт с частите, които трябва да охлажда, температурата се вдига много бързо и машната гасне.
Та такива мити работи за перфектните системи [smilie21]

Дата:   24-06-11 18:54

Асахи, изобщо не си прав...

У дома каква производителност гониш?
Знаеш ли фунциите на един домашен семеен компютър?
иМак-а е повече от перфектен. Дори бих казал, че Мак мини-то е едно чудесно решение. ЗА ДОМАШЕН, не за работен...

Офиса е друг вариант и както виждаш не съм го споменал.

А темата е за лаптопи.
И ОПРЕДЕЛЕНО хора, които обичат да работят на ляптопи не им е удобно на стационарни ПС. Както и обратното и в това съм повече от убеден.

Винс, всяко правило си има изключение, но макбук прото е може би най-добрият лаптоп като такъв [smilie7]

Дата:   24-06-11 19:04

Автор: vinse
Дата: 24-06-11 18:27

Крайно ама верно [smilie7]

+1. през нашия сервиз минават между 7-10 хиляди лаптопа на седмица срещу 20-30 десктопа [smilie5]

съгласен съм и, че 95% влизат в сервиза заради неправилна употреба [smilie21]

vinse, има една паста дето е във форма на лепенки, да не си махнал нея [smilie8]

Дата:   24-06-11 19:08

Тц не е тая, в моя случай пастата си беше нанесена върху охлаждането и отгоре сложено наелоново покривало, за да не се омаже човек, когато хване термалния модул. Е това покривало беше забравено да се махне [smile]

Дата:   24-06-11 19:09

Те десктопите не влизат, щото хората ги мързи да ги мъкнат [smilie18]

Автор: grisho69   
Дата:   24-06-11 19:10

МacBook Pro с hi-res дисплей.
Новите са със core i7 Sandy Bridge процесори .
И е добре да си калиброваш дисплея ,аз ползвам datacolor spyder3pro. Така няма изненади като принтваш снимки.

Дата:   24-06-11 19:13

Автор: navy
Дата: 24-06-11 19:09

Те десктопите не влизат, щото хората ги мързи да ги мъкнат [smilie18]

ми не, никой не мъкне. вдигат ги от домовете. [smilie21]

Дата:   24-06-11 19:14

grisho, и какви пари е това удоволствие [smilie5]

Автор: promis   
Дата:   24-06-11 19:17

Не е много логично да сравнявате лаптоп с десктоп по принцип. И двете си имат приложения, а и човек спокойно може да работи и на двете, стига да му вършат работа.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.