Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 В крак с времето
Автор: Jankoff   
Дата:   20-06-11 09:23

Абе, дами и господа мастити (и други) фотографи тук! Налице е страхотно събитие - разкрасяване на спорния (меко казано) паметник на Съветската армия

В крак с времето

А тук не виждам тема (прегледах внимателно - не видях), никой не пише "дайте да снемаме и прочие"!?!?
[smilie9] [smilie9] [smilie9]
Когато е нещо толкова обществено интересно и важно, а и
светът се развълнува
(има още много други съобщения по света, да не ги давам сега), няма нищо!?!?
Ако е за разни голотии, на секундата ще се скочи?!?! [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: В крак с времето
Автор: MauMyHa   
Дата:   20-06-11 09:35

Жалко, наистина много жалко. Явно този който ги е "оцветил" не е имал уменията на алпинист[smilie6]
Язък[smilie18]
Ще заведа "жена МИ" да й направя гола фотосесия пред "оцветените" герои [smilie5]

Публикацията е редактирана (20-06-11 09:37)

Автор: tziko   
Дата:   20-06-11 09:37

Много добра идея! Браво!

Дата:   20-06-11 09:41

Бягайте да снимате!
[cool] [cool] [cool]
Преди боклуците да са взели да бършат.
Аз ще го направя при първа възможност!
[thankyou] [shtrak]

Автор: biser_todorov   
Дата:   20-06-11 09:41

Ще е интересно да се направи някой кадър от там [smile]
Аз го възприемам по-скоро като арт произведение, определено се иска майсторлък за да се направи това (и то може би през нощта).
Едно по-различно тълкуване, както е написано "В крак с времето".

Публикацията е редактирана (20-06-11 09:45)

Автор: gecata   
Дата:   20-06-11 09:53

Аман от простотии....

Публикацията е редактирана (20-06-11 09:53)

Автор: vanquished   
Дата:   20-06-11 09:53

Едновременно кефи ,но и проявява неуважение към 10те милиона загинали съветски войници.

Автор: the_drug   
Дата:   20-06-11 09:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   20-06-11 09:55

И в темата от клуба написах, че това е изключително тънка политическа сатира , която е гениално измислена и осъществена. [smilie24]

Жалко, че мнозина уж интелигентни и учЕни форумци, размахват клишета и идеологеми, като оскверняване, варварство, посегателство...

Автор: vanquished   
Дата:   20-06-11 09:58

Че е гениално - няма спор.

Автор: atrifonov   
Дата:   20-06-11 10:02

пак ще кажа- пълна простотия, който иска да ходи и да снима, то и без това се качват огромен брой снимки, които са пълен боклук

Автор: petkova70   
Дата:   20-06-11 10:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Frida   
Дата:   20-06-11 10:27

За мен това "произведение" е пълна простотия!

Смятам, че е доста незряло и пубертетско желанието да се "изакаш" на обществената собственост, ценности, правила.

Колкото и оригинално да е едно произведение, а за оригиналността на въпросното би могло да се поспори, не смятам, че нарушаването на закона е оправдано.

На това произведение се радват всички "комуно-мрази", но замислете се, това ли е начина? Обществото функционира на принципа на взаимна търпимост и уважение. Всичко останало е примитивизъм.

По отношение на оригиналността: като гледам как всичи чалгомани си снимат гаждетата пред шедьовъра, си мисля че естетическата му стойност не е кой знае каква.

Автор: Nikoneff   
Дата:   20-06-11 10:31

"Чалгата" в изкуството роди поредното си недоносче. Да надраскаш и оскверниш военен паметник е абсолютна гавра с хората, които са умирали за нещо. Милиони са жертвите, защото така са им заповядвали и не е редно да се гаврим с това. Режимът и лидерите му са едно, хората съвсем друго.

Автор: джъмбо   
Дата:   20-06-11 10:32

комунягите гледам не са били много по взаимната търпимост и уважения ами са клали само щото са и харесали някоя къща или апартамент

а и сега продължават да смърдят [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Frida   
Дата:   20-06-11 10:38

еми комунягите кат не са били, и ние ли кат тях? [smilie8]

Автор: realnoncho   
Дата:   20-06-11 11:00

Не съм компетентен по въпроса за оскверняването и т.н. но добре се е получило, аман от сиви паметници. Ако може някой да се справи по някакъв начин с шестоъгълния пето... би било много добре.

Дата:   20-06-11 11:04

Моето мнение.
Това не е гавра със загинали съветски войници, защото в България няма нито един загинал съветски войник.
Самият паметник е гавра с повечето българи - и тогава, и днес, защото символизира налагането на един режим, който днес е определен от българското и европейското законодателство за варварски и престъпен!
По отношение на съветските войници, част от които допринесоха за победата над сталинизма, а друга част - много голяма, загинаха от куршуми в тила на СМЕРШ по заповед на Сталин или бяха депортирани в Сибир (и мнозина умряха там), предлагам
ДА СЕ ИЗГРАДИ ДРУГ ПАМЕТНИК - НА ЗАГИНАЛИТЕ В ДРУГИ СТРАНИ (НЕ В БЪЛГАРИЯ) СЪВЕТСКИ ВОЙНИЦИ (подчертавам ЗАГИНАЛИТЕ)!
Тоест - ПАМЕТНИК НА ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ СЪВЕТСКИ ВОЙНИЦИ - КАКТО В БОРБАТА СРЕЩУ НАЦИЗМА, ТАКА И ОТ СТАЛИНСКИТЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА!
Това вече ще е паметник! А днешното не е паметник, то е ГАВРА!
Комуно-варварските лъжци и червени продажници не казват и гък по въпроса за това, че трагедията на съветските войници е колкото от Хитлер (хитлеризма), толкова и от Сталин (сталинизма).
Стига комунолъжи, стига червено варварство! [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: MauMyHa   
Дата:   20-06-11 11:11

realnoncho
Добра развръзка става със "петоХ..ника" [smilie5]
И все пак да мислим от страна на "оцветителя" каква е била идеята му
Много ми е интересно та чак, абстрактно[cool]
Хванат го, не хванат го все тая[smilie5]
По-интересно е, развръзката.
И стига с тия клишета(мръднете малко)[smilie18] Избиите баланса[smilie7]
докато се наложи намеса на психотерапевт или друга професионална намеса [thankyou] [smitten]

Автор: Lalinda   
Дата:   20-06-11 12:05

Любопитно ми е някой от вас заглеждал ли се е някога във фигурите в подножието на паметника?

И те, сами по себе си, са си гавра, струва ми се... Е, били са в крак с тяхното си време, уж... И тъкмо днес, дори да не са оцветени, разсмиват...
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Оцветяването им показва поне колко много може да се постигне с цвета.
[smilie3] [smilie3] [smilie3]

Гледайте на нещата по-малко тесногръдо.
В крайна сметка, вече си имаме и Модер на съвременното изкуство, а досега и такъв нямахме.
Паралелната акция ми се струва удивителна и много ми допадна и като замисъл, и като изпълнение.

Допускам, че други графитаджии ще минат и оцветят и останалите фигури. Пък колко фигури има и на другия паметник, в Борисовата градина...

Началото е поставено.
[smilie3]

Автор: chaynik   
Дата:   20-06-11 12:23

Поредното избиване на комплекси... Защо ли германците не омацат техния паметник, а наскоро даже го ремонтираха? При това са победена и окупирана страна, а ние в последния момент се присламчихме към победителите. Но затова немците са немци, а българите...

Автор: guesswho   
Дата:   20-06-11 12:32

Автор: malakar   
Дата:   20-06-11 12:47

К'ви комплекси, к'ви пет ле'а, съвземете се. Хората имат нужда да се изразяват и намират начин в боядисването на един паметник. Въпросният е бил вдигнат "в крак с времето си" - оценявам го, не го харесвам, но го ПРИЕМАМ. Други не го приемат и реагират според възможностите си. Ясно, че е нарушаване на обществения ред (или както там се нарича по закон), което дава допълнителен привкус на деянието, шото съм сигурен, че и творецът го осъзнава. Дали е красиво или не, си е силно индивидуално, мен по-скоро ми харесва. Дали някой има право да го прави - ами има, щом така го е почувствал... дори и подбудите му да са комерсиални и користни. Има далеч по-брутални начини на изразяване, като например болнавият французин, който тича гол пред знаменитосни, вкл. папата, президенти разни и т.н. Или "човекът-паяк", който се катери по що намери високи сгради. Без да съм груб искам да призова всички към повече толерантност и по-широк мироглед. И по-малко крайни исказвания. [beer]

ОФТОПИК: не подхващайте въпроса с турското робство, щото тука няма общо, а и не се предоверявайте на учебниците по история от пропагандния период от развитието на България.

Публикацията е редактирана (20-06-11 12:49)

Автор: finlip   
Дата:   20-06-11 13:26

Най- хубавото събитие след съединението на България.
В младите ми е надеждата щото с дърти курви нов бардак се неправи.

Автор: pefoto01   
Дата:   20-06-11 14:05

Много сполучливо е нарисуван!
Впрочем,отдавна е време този паметник да се премести от това хубаво място.
Не харесвам нито нацизма,нито сталинизма и считам че паметниците и на двете човеконенавистни идеологии трябва да бъдат махнати от централните места.
Още повече,че този ме кара да се срамувам от света заради нашите политици-чуждопоклонници.
Брейййй,много хора във форума все-още явно вярват на Съветската версия за войната.[smilie10]
Точно на това прекрасно място,трябва да стои паметник на български герои,за който да има общонационален консенсус а не оспорвана историческа идеологема.
Най-лошото е,че с подобни монументи се прикрива ужасната същност на сталинизма,избивал най-вече съветски граждани.

Публикацията е редактирана (20-06-11 14:33)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.