Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ха, това било проблем?
Автор: mavar   
Дата:   20-06-11 09:59

Хиляди българи са заплашени да минат в нелегалност след последните промени в закона за гражданската регистрация, с които се въведе задължение да представиш документ за собственост или договор за ползване на имота за жилищни нужди при регистрация, акцентира "Сега".

За проблема алармира депутатът от левицата Мая Манолова - при нея вече идвали писма от хора, които живеят в незаконни постройки, без акт за собственост и не могат да се регистрират. Когато нямат регистрация по постоянен адрес, те пък не могат да си извадят лична карта.

Начи това било проблем, но според другарите от в.Сега и Мая, не е проблем, че сульо и пульо можеше да се регистрира на твоя адрес без дори да знаеш и после полицията да го издирва при тебе!
Не е проблем че цели баровски селища в Симеоново, а вероятн и другаде са без документи и не плащат данъци. Ама е проблем за Мая и БСП, че им разлепиха табели на вратите да освобождават къщите.
Не е проблем за Мая, че всякакви тумби от роми се регистрират където си искат?

Евала за промените в закона! Много ясно, че да се регистрираш трябва да имаш документ за собственост или договор за наем!

Отговори на това съобщение
 Re: Ха, това било проблем?
Автор: chill   
Дата:   20-06-11 10:03

Нещо избори ли ще има?

Дата:   20-06-11 10:03

Не знам, но тоя абсурд беше време да се оправи - евала!

Дата:   20-06-11 10:05

Ах, не знаел ... [smilie21]

Автор: diandimov   
Дата:   20-06-11 10:07

А какво е това да се регистрираш?

Аз нито в БГ, нито тук съм се регистрирал някога. Това нещо ново ли е?
В слисъл не съм ходил в полицията да им казвам къде живея.

Дата:   20-06-11 10:09

Америка е доста по-свободна държава, в това отношение. От друга страна, това, че не си им казвал, не значи, че не знаят.

Автор: navy   
Дата:   20-06-11 10:10

Те го правят без да знаеш, нали живееш в Америка, дори броят колко пъти пикаеш на ден [smilie7]

Дата:   20-06-11 10:11

Не в полицията, в общината.

Дата:   20-06-11 10:12

Специално за пикаенето си има iPhone app и в комбинация с tracking-а знаят и къде си се изпикал. [smilie21]

Автор: navy   
Дата:   20-06-11 10:29

А по колко [smilie8]

Автор: danvan16   
Дата:   20-06-11 11:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-06-11 11:14

Не се бой, NSA бди над теб. [cool]

Автор: n1x0n   
Дата:   20-06-11 11:19

Много ясно, че да се регистрираш трябва да имаш документ за собственост или договор за наем!

Абе, не е точно "много ясно", защото майка ми беше в чужбина, когато трябваше да си сменя паспорта, пък се оказа, че не може да се появя само с нотариалният акт /оригинал/ - без титуляра.

Всичко това, при положение, че съм регистриран на този адрес от 20 години и че писмата за данъци издавани от същата тази община са на мое име!

Хич не е измислен добре закона и тъпизмите в него ще доведат до това, че много от придошлите в София - ще си се регистрират по родните места, защото ще им е по-лесно.

Автор: Lalinda   
Дата:   20-06-11 11:20

Е, в някои страни населението поне има ДАНЪЧЕН АДРЕС и това е достатъчно за изборите.

Предполагам, че нашите клети нелегални тъкмо данъчен адрес не желаят да имат.

Автор: docenta   
Дата:   20-06-11 11:21

Оказва се, че синът ми на 8м. също трябва да предостави документ, въпреки, че се води на адреса на майката. Исках за един ден да си извадя удостоверение за постоянен адрес и да подам за паспорт, но няма да стане.

Автор: danvan16   
Дата:   20-06-11 20:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   20-06-11 21:35

От 20+ години съм регистриран адресно и нямам намерение да си сменям регистрацията. Никой никъде не ми иска нотариален акт.

Закон за гражданска регистрация

Чл. 92. (1) (В сила от 1.01.2000 г., предишен текст на чл. 92 - ДВ, бр. 9 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) Адресната регистрация се извършва от кмета на общината, на района или на кметството или от определени от тях длъжностни лица при заявяване от лицето.

(2) (Нова - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) За извършване на адресна регистрация лицата представят един от следните документи:

1. документ за собственост;

2. договор за ползване на имота за жилищни нужди.

(3) (Нова - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) За извършване на адресна регистрация се представя и писмено съгласие на собственика чрез декларация по образец, подадена лично пред органа по ал. 1, или с нотариална заверка на подписа.

(4) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г., в сила от 20.05.2011 г.) Органите по ал. 1 съхраняват копия от документите по ал. 2 и 3 за срок 5 години.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.