Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ПРОТЕСТ срещу новият проектозакон за управление на отпадъците ( ЗУО )
Автор: HP735   
Дата:   18-06-11 21:14

Здравейте ! Тук съм от много години ,но в интерес на истината от доста повече сърцето ми е в бранша свързан с изкупуването ,обработка /преработка и търговия с отпадъчен скрап от черни и цветни метали .
Имам висше икономическо образование ,занимавам се с електроника на доста високо ниво ,но преди 17 години ( на 35 съм в момента ) навлязох в един непознат свят ,който мнозина определят като "цигански" - този на рециклирането ,опазването на България от безогледното "омърсяване" и бъдещето в световните пленуми за развитие и оцеляване на планетата Земя ....
Наистина бранша е свързан с "мизерия" ,наистина има суровини ,добити чрез кражба ( собствена статистика от 3 до 8/10 процента при лицензираните обекти и над 30-50 процента в нелегалните ) ,наистина голяма част от отрасъла е важно перо в нашият износ ,наистина много повече хора от реално заетите са свързани с отрасъла ,наистина много голяма част от това ,което се плаща /влива в населението от нас като парични потоци може да се конкурира с раздаденото от созиалните ведомства /министерство .....
Това е нещо ,което само човек от бранша може да разбере най-обстойно ,виждайки какво ли не всеки ден - от обикновен клошар ,отчаян пенсионер ,обезверен селянин ( селянин не е обидна дума за тези които познавам и визирам- това са хора на многото труд и малкото удоволствие от живота ),"притиснат" от банки гражданин или защо не и бизнесмен .... затрудненията са огромни и всеки насрещен лев ако не ги премахне поне би ги облекчил ....... мразя ги тези сравнения - представям си майка ми ( баща ми е починал ,когато съм бил на 10 години ) да блъска количка с отпадъци и някой да и се подиграе или приеме за без пари ....мразя го този момент ...

Сега правителството подготвя нов проектозакон за управлените на отпадъците ( ЗОУ ) ,който е наистина в разрез с всичко досега ,недообмислен и неприложим поне на този етап у нас ....
Това е нашата браншова Асоциация ,а линка по-надолу ще Ви даде малко за размисъл -

http://www.bar-bg.org/

http://www.bar-bg.org/index.php?ul=9&nd=bd7c53d909704b4f5001e66d4b70a541

Прочетете ,помислете и отсъдете дали желанието на една "обслужваща" държавна структура ,затъкната от много европари ,дадени и от наши представители /управници на една наша "силна" доскоро ( 2007-2008 ) фирма ще прокара този лобистки проектозакон ,оставяйки много хора без препитание , бъдеще и въобще вяра във власт /законодателство ....,а после и много фалити и безработица в свързаните и обслужващи отрасли ( давайки дежурство за спедиция на 5 вагона ,от близо 60 вагонна композиция преди дни ,23 бяха със скрап - лошо бъдеще за БДЖ ,които разчитат на нас и "Лук ойл" ) ,огромна тежест за социалните ведомства и нарастваща престъпност с ескалиращ ефект ....

Аз обичам това ,което съм работил 17 години и няма да го дам даром на тези ,които "облечени" във власт искат да го прилапат със закони ,съшити с конци ( поне да бе медна тел ) ...
На 22.06.2011 г. ще има Протест ,целящ приемането на този /тази недомислица в гр.София .
.....след това ще има ефективни действия ,които ще изразят по-ясно позицията на протестиращите .

Моля Ви подкрепете ни !
Не ни се сърдете - много от Вас усетиха "властта" чрез преиздаването на личните документи и избора/решенията за това .
Не забравяйте ,че утре "обслужващите интереси" ще посегнат и на Вашият бизнес ...на Вашето оцеляване .

Не съм партийно пристрастен ! Не съм гласувал никога ( не го считам за партийна слепота ) !
Искам да живея и работя тук ! Искам поне един път държавата да подкрепи това ,което я определя и объславя като такава единица - поданиците си !!!
Аз ще бъда в гр.София на 22.06.2011 г. ... и с мене ще са всичките 50-ина колеги ,които искат същото като мене и Вас - да са тук ,а не по света ! Ще бъдат и много ,много други ,желаещи същото ( ще се радвам да зърна стари дружки отпреди години и затова ще помъкна големият си CANON с всичко към него )[shtrak]

За тези които не ме познават -

казвам се Любомир Иванов и съм от гр.Плевен !
Винаги съм бил коректен тук и въобще в живота - просто искам поне част да ми се връща !

!!! Ако Администраторите на сайта счетат това за нарушение нека го изтрият !!!

Хайде едно [beer] от града с най-хубавите булки !

С уважение: Любо Иванов ,гр.Плевен

Отговори на това съобщение
 Re: ПРОТЕСТ срещу новият проектозакон за "Управление на отпадъците" ( ЗОУ )
Автор: kaiser.soze   
Дата:   18-06-11 21:17

ЗОУ = Закон за Оправление на Утпадъците [smilie8]

Re: ПРОТЕСТ срещу новият проектозакон за
Дата:   18-06-11 21:21

Съжалявам - "ЗУО" ...просто бързах ,а и други неща са ми на главата .[smilie2]
Заглавието го коригирах ,но поста не !

Поради неправилно даване на вторият линк от моя страна го изписвам правилно -

Отношението на БАР -

http://www.bar-bg.org/admin/downloads/561849c9f2db988623937a6142008a4f.doc

Публикацията е редактирана (19-06-11 10:39)

Re: ПРОТЕСТ срещу новият проектозакон за управление на отпадъците ( ЗУО )
Автор: danvan16   
Дата:   18-06-11 21:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-06-11 21:32

В интерес на истината ние сме по-големи "цигани" от самите цигани !
Нека правителството "поработи" за спирането на многото нелегални пунктове ,където съответно процента на "проблемна " суровина е много висок и дефакто опетнява името на останалите ....
Именно защото съм от "бранша" Ви запознавам с това ,а повярвайте това е огромна икономическа структура от нашата промишленост .

[smilie11] ОТГОВОР 1 ( kaiser.soze ): [smilie2] Това е разработка поне на 6-7 години и за съжаление ще ни е скъпа като маркер ..... маркера тук е личното самосъзнание и лоялност към останалите/ обществото.

[smilie11] ОТГОВОР 2 ( dedepop ) : [smilie23] аз не бих толерирал подобно нещо - най-малко отговорните за това явно получават парите си бадева - липсата на контрол на съответните органи доведе и до негативното настроение на населението ,а то рефлектира и на останалите в "бранша" .... Между другото направете дружна подписка ( живущите ) до РИОКОЗ и изискайте проверка за автентичността на лицензията на обекта ( честа практика на нелегитимните обекти е да се представят под "шапката" на такива лицензирани )!!!

[smilie11] ОТГОВОР 3 ( atin ) [smilie23] "Ако Бойко имаше топки" ,щеше да накаже оговорните за това ,което прие с заемането на поста си и не би приел върнатите" от Запад малцинствени българи с по 300 Евро в джоба ,а би се замислил защо им ги дават - за красиви очи ли или за това България да си остане легитимно гето /развъдник на подобни ....
Колкото за съжаление ,аз и не искам и не търся - просто съм написал по-нагоре нещо лично и на свободна воля ,а това как се възприеме ..... манталитета ще покаже и кой колко ще устиска [smilie2]
Между другото паранойчните сводки на Финансовото министерство за положително салдо ( позитивен баланс ) в износа се дължи и до голяма степен на това ,което работя .....
[smilie11] ОТГОВОР 4 ( georgi969 ) Според новия проектозакон ще трябва да ги оставиш /дариш на "добра воля" в населените места ,където няма изграден /обособен градоустройствен план ( около 70-75 процента от БГ ) ,нищо ,че си дал пари за тях и искаш с минималната сума от ПРОДАЖБАТА им да подпомогнеш ПОКУПКАТА на нови ......глупаво и още по-глупаво ... да търча през целият град /село за хубавите очи на отговорника ( не закупчика ) на обекта .....
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В Гърция ,Швейцария ,Австрия ,Германия това не проработи и стотици килограми скрап се купува там нелегално или се "внася" у нас .....повярвайте ми и за това !!!

[smilie11] ОТГОВОР 5 ( asahi ) Не съм "политически дебил" и винаги съм приветствал прогреса ,народомислието и желанието за промяна към по-добро ..... това ,че Бай Ганьо ни е в генотипа е мой ,твой и наш проблем и искам да го изрежа ( щях да ставам доктор някога ,но пак порочната система на оценяване и "връзкарите" по химия ме елиминираха от челната 10-ка за донаборници в "Медицинска Академия" ,гр.Плевен през 1993 година .....
Благодаря за подкрепата .....аз не визирам себе си ,а цял един отрасъл и прилежащите му подотрасли ...
Аз не защитавам себе си .... просто си обичам работата ,нищо ,че имам по 30-ина преносими ПС-та и куп джунджурии на месец ,които да обезпечат нормалното ми съществуване .....просто ме гнети това ,което се "твори" в момента .

[smilie11] ОТГОВОР 6 ( danvan16 ) За съжаление през последните 2-3 години се промени страшно образа на предаващият отпадъци - кризата дотолкова натисна хората ,че конюктурата се измени българско население да предава повече от малцинствата - чистки по села ,дворове ,тавани ,мазета ,цехове ,складове ....а "циганите" си останаха по гюмовете в които все по-малко се намира .....
От друга страна тази огромна маса от население е лесно манипулируема и една добра политическа стратегие би довела до доста интересни последици ( вярвам ,че четеш и обмисляш това ,което пиша залегнал над едно DVD за подмяна на филтриращи ел.кондензатори в захранването )

Публикацията е редактирана (18-06-11 23:10)

Автор: kaiser.soze   
Дата:   18-06-11 21:51

мярнах реклама по телевизията, знам ли, може и да работи това.

http://www.smartwater.com/Business/Video.aspx

Автор: dedopop   
Дата:   18-06-11 21:58

С нетърпение чакам новия закон. Защото съседния двор бе превърнат в площадка за събиране на всякакви боклуци. На 50 метра от нас има втора такава. Не ми е ясно как в жилищен квартал, на пет, повтарям на ПЕТ МЕТРА от училище, където учат няколкостотин деца от първи до дванадесети клас може да има с разрешение от всякаквите му там държавни и общински власти две места за изкупуване на метали, автомобили и т.н.
Желанието ми е да ми се махнат от главата минимум на 10 километра.
От постоянното горене на пластмасите, седалките на колите се изтровихме. Нито общината, нито от РИОКОЗ правят нещо по въпроса.
Затова чакам закона. Нека да е лобистки, триста човека тук ще отдъхнем след 6 години постоянен тормоз.
Пунктът е законен. Те това е лошото. Ако беше незаконен, нямаше да пиша в темата. Но толкова е наболял този проблем при нас, че не се търпи.
В някаква степен овладяхме ситуацията със съседите, досещате се как - с "убеждение".
Затова в тази му част - че в жилищните квартали такова нещо не трябва да има съм съгласен. За другото не коментирам.

Автор: atin   
Дата:   18-06-11 22:21

HP735-можеше да го напишеш тоя ферман в резюме; досадно дълго и сълзливо. За половин милион цигани кражбата на желязо е основен поминък. Свързан вкл. с кощунство над гробове, паметници, домове. Ако Бойко имаше топки, трябваше да има тотална забрана на бранша. Щом трябва нека изгорят и един-двама почтени като теб, социалната цена е много справедлива. Въобще не те състрадавам .

Автор: georgi969   
Дата:   18-06-11 22:34

такива пунктове трябва да има.Като и тотален и строг контрол.Включително и затвор за нередовните.ото иначе се получава , че заради бълхата горим и юргана.

Автор: asahi   
Дата:   18-06-11 22:35

Любо, добре си го написал [smilie24]

С това, че не си гласувал, не ме печелиш.
Свикни с идеята, че не всеки бизнес е за цял живот. До сега той е съществувал заради законовата уредба. От утре няма да съществува по същите причини. Или намери начин да се включиш по новия начин, или търси друго поприще.

Не искам да има "събирачи на желязо", а покрай тях и крадци.

Дата:   18-06-11 22:39

Правя ремонт .
Свалям 3 батерии и 7-8 кранчета.Всичките бронзови.Какво да ги правя.
Сменям и радиаторите-чугунените с алуминиеви.Старите какво да ги правя?

Дата:   18-06-11 22:44

Днес ли прави ремонта или го планираш?

Дата:   18-06-11 22:57

По принцип.

Дата:   18-06-11 23:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-06-11 23:10

Eфикасен контрол и съзнание никога не може да има-географска предопределеност на семето ни. Доказано е при техническите прегледи, доказано и филмирано е при изкупвателните пунктове и къде ли не. Да търпим набезите на половин милион крадци защото ще останеш без работа?[smilie23]

Дата:   18-06-11 23:11

Георги060, на мен по принцип не ми пука за твоите 3 кирливи чугунени радиатора + 2 бронзови кранчета. Общественият интерес е да няма кражби на метали от БДЖ и енергопреносната инфраструктура, от предприятията на честните (и не дотам) фирмаджии, да не се рушат работещи съоръжения срещу мизерните левчета, които циганинът (и не само) ще спечели от това. Ей затова се случват такива закони, а не заради интересите на 1 фирма, сетила се навреме да се раздели с престъпниците. Затова пет пари не давам и за твоя "по принцип" евентуален ремонт.

Дата:   18-06-11 23:19

[smilie11] ОТГОВОР 7 ( atin ) Може обаче да има неподкупни /неутрални органи с интерес към обществото и добра заплата за да не кривят от правият път !!!
Колкото до работата ...... ами аз изкарвам достатъчно за да ми остане време за да мисля и за другите .....иначе май не бих писал тук по късни часове !
Между другото не ще остана без работа в пряк контекст !
[smilie11] ОТГОВОР 8 ( asahi ) Това е решението - ДА НЯМА КРАЖБИ и последващото изкупуване на краденото от нелигитимни обекти /субекти ,а за това някои органи ще трябва да си размърдат задниците и да си заслужат заплатите ,отчислявани от тебе ,мене и сие......
[smilie11] ОТГОВОР 9 ( atin ) Така е ( от един наивник на средна възраст ) - "За съжаление нЕкои цЕл живот не могат се озвездят за кво са на тая Земя " ... в превод от разговорен - "някои хора и пет живота да живеят ,все ще са си душевни клоаки ( тоалетни ,нужници ,отходни канали ) на обществото ........"
[smilie11] ОТГОВОР 10 ( NetLady ) Гаден сарказъм ....но нищо ново ,когато се запознаеш със системата на работа .Относно качването на фотоматериали в сайта - на добра воля е !
"БулПак" и "ЕкоПак" са едни от фирмите ,целящи да се облагодетелстват от евросубсидиите и новият Закон .
Относно човека на снимката - ако си мислиш ,че държавата му дава достатъчно за оцеляване - добре ,ако ли не с новите решения гледай да не се доближаваш до него в късна доба ( през ноща в малки часове ) .
[smilie11] ОТГОВОР 11 ( NetLady ) Така е относно децата !За съжаление и все повече "българчета" че обикалят безнадзорно насам-натам ! Мисля ,че проблема касае други органи в държавата и от тях да се търси отговор на въпроса ти !
[smilie11] ОТГОВОР 12 ( danvan16 ) Аз не моля за сълзи и опяване за подкрепа - тези ,които работят в подобна или същата сфера на тях ще разчитам ........ ,а това ,че съм публикувал тук е отчасти защото имам вяра в този сайт и членовете му ....не искам съчувствие ,а просто отстоявам правото си и считам ,че тук има много хора ,които работят едно ,но хобито им е друго .....

Публикацията е редактирана (19-06-11 00:12)

Дата:   18-06-11 23:26

"...Може обаче да има неподкупни /неутрални органи с интерес към обществото..."[smilie18]
Един наивник на средна възраст...

Дата:   18-06-11 23:29

Браншът, ако е имал единна воля срещу крадците, е имал възможност да се сдружи и да се противопостави на вредните явления. Проспали са доста години. Сега на ход е държавата.

Автор: netLady   
Дата:   18-06-11 23:35

Абе, глей сега. От доста време наблюдавам живота на една кофа за боклук. Нали не си представяш, че тя може да генерира 23 вагона със скрап. Всичкия тоя скрап в индустриални количества не идва от кофите. Що не протестирахте до сега срещу нелегалното изкупуване на отпадъците? Щом има някой, който изкупува крадените железа - ще се краде. А ние не искаме да ни поскъпва тока, щото ЕРПтата имат да покриват загуби или да дерайлират влакове...
Верно, много хора се изхранват покрай кофите. Някои се и образоват

https://photo-forum.net/static/forum/2011-06/peey8208.JPG
http://media.snimka.bg/8840/023935824.jpg?r=0

(що не могат да се качват снимки в зоната?!)

Напоследък забелязвам и доста стройна организация на работа. Дори, ровейки - не цапат наоколо. Всеки не събира кво да е. Спесиализация има.
От друга страна, хората ровещи в кофите реално вършат работа. Реално са един своеобразен сепаратор и получават някакви пари за тази работа. В същото време висят и на гърба на всички нас - получават социални помощи, обезщетения за безработица, ползват здравната система... Що не протестирахте до сега - от парите, които получават тези хора срещу труда си да им се удържат някакви осигуровки?
От трета страна отпадъците са си суровина, която струва пари. Сега по всички медии ни агитират да сме ги събирали отпадъците разделно и Екобулпак да ги получава безвъзмездно и от този момент почва да печели от продажбата му. В проекто закона също е записано - гражданите да предават отпадъците безвъзмездно на някакви общински площадки. Нека мен ако ме мързи и ги метна в кофата - някой друг да печели от труда по разделянето законно и да се намери механизъм да си плаща и осигуровките.[smilie7]

Публикацията е редактирана (19-06-11 00:02)

Дата:   18-06-11 23:48

И още нещо. Всеки трети води дете със себе си и обикновено то е в кофата, а трябва да е на училище. Кофата не бива да е среда, в която да расте едно дете. Колко пъти се обърнахте към "Закрила на детето" да ги сезирате, че се експлоатира детски труд. Да не говорим, че деца пламват като факли по далекопроводите...

Протестирахте ли срещу това? Ако бяхте - щях да ви подкрепя.
Кофата

Публикацията е редактирана (18-06-11 23:50)

Дата:   18-06-11 23:55

"NetLady" ,тук получаваш пряк отговор на последното - лично мнение ( доста опит има зад него ) - техните деца са много по-пригодни за оцеляване в обстановката ( ако не ги убие тока ,разкъса куче ,наръга пиян баща .....много са примерите ) пред нашите !!!
Помислете преди да пишете !

ПП. Сега прочетох за 23-те тона и кофите за смет ..... постой и наблюдавай един обект отстрани поне 3-4 часа ,виж какво се внася и приблизително теглото му !
Постой и преброй колко са "българите" и колко "малцинствата" ,а аз ще ти изчисля съотношението .....
[beer]
ПП. Те не са доставчици ,а обикновени хора ,които си взимат своите 5-20 лева и не искат да се интересуват от обществото или то да се интересува от тях ......

ПП. Няма проблем ,че не вникваш в същността на горенаписаното ,но и да ме виниш мене ( и останалите ) за това,че труда на една учителка се измерва с 2 (две) кила бакър (мед) не е проблем над който да пиша тук - просто умните глави във Финансовото министерство са решили да е толкова и повярвай и аз желая да е повече ,а не подигравка спрямо реалността ......чети и мисли за какво пиша !

Публикацията е редактирана (19-06-11 00:49)

Дата:   18-06-11 23:57

Дата:   19-06-11 00:01

Eй, ти помисли. Ако това хлапе не ходи на училище, където е мястото на всяко дете - ще продулжаваме да генерираме неграмотници в геометрична прогресия. Или важното е твойта работа се уреди. Ако не са толко неграмотни, ще ги загубиш като доставчици.[smilie25]

Дата:   19-06-11 00:33

HP735 написа:

> ПП. Сега прочетох за 23-те тона и кофите за смет ..... постой и наблюдавай един обект отстрани поне 3-4 часа ,виж какво се
внася и приблизително теглото му !
Постой и преброй колко са "българите" и колко
"малцинствата" ,а аз ще ти изчисля съотношението .....
> [beer]
> ПП. Те не са доставчици ,а обикновени хора ,които си взимат своите 5-20 лева и не искат да се интересуват от обществото или то да се интересува от тях ......

Нито ще стоя да броя, нито ме интересува какво е съотношението българи/малцинства. Ти, обаче и всичките ти протеститашти колеги можете да ги наемете на някакъ вид договор и да си плащат осигуроеките. Че 20 лв е надницата на една учителка и тя като поп си плаща за всичко. Ама вие не шете, щото и вие ще трябва да плащате част от тях. Тук е далаверката май. Много просто. Вие сте точно хората, които можете да разтоварите държавата и да се намали нроя на работещите "бесработен>

Публикацията е редактирана (19-06-11 00:40)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.