Автор: HP735
Дата: 18-06-11 21:14
Здравейте ! Тук съм от много години ,но в интерес на истината от доста повече сърцето ми е в бранша свързан с изкупуването ,обработка /преработка и търговия с отпадъчен скрап от черни и цветни метали .
Имам висше икономическо образование ,занимавам се с електроника на доста високо ниво ,но преди 17 години ( на 35 съм в момента ) навлязох в един непознат свят ,който мнозина определят като "цигански" - този на рециклирането ,опазването на България от безогледното "омърсяване" и бъдещето в световните пленуми за развитие и оцеляване на планетата Земя ....
Наистина бранша е свързан с "мизерия" ,наистина има суровини ,добити чрез кражба ( собствена статистика от 3 до 8/10 процента при лицензираните обекти и над 30-50 процента в нелегалните ) ,наистина голяма част от отрасъла е важно перо в нашият износ ,наистина много повече хора от реално заетите са свързани с отрасъла ,наистина много голяма част от това ,което се плаща /влива в населението от нас като парични потоци може да се конкурира с раздаденото от созиалните ведомства /министерство .....
Това е нещо ,което само човек от бранша може да разбере най-обстойно ,виждайки какво ли не всеки ден - от обикновен клошар ,отчаян пенсионер ,обезверен селянин ( селянин не е обидна дума за тези които познавам и визирам- това са хора на многото труд и малкото удоволствие от живота ),"притиснат" от банки гражданин или защо не и бизнесмен .... затрудненията са огромни и всеки насрещен лев ако не ги премахне поне би ги облекчил ....... мразя ги тези сравнения - представям си майка ми ( баща ми е починал ,когато съм бил на 10 години ) да блъска количка с отпадъци и някой да и се подиграе или приеме за без пари ....мразя го този момент ...
Сега правителството подготвя нов проектозакон за управлените на отпадъците ( ЗОУ ) ,който е наистина в разрез с всичко досега ,недообмислен и неприложим поне на този етап у нас ....
Това е нашата браншова Асоциация ,а линка по-надолу ще Ви даде малко за размисъл -
http://www.bar-bg.org/
http://www.bar-bg.org/index.php?ul=9&nd=bd7c53d909704b4f5001e66d4b70a541
Прочетете ,помислете и отсъдете дали желанието на една "обслужваща" държавна структура ,затъкната от много европари ,дадени и от наши представители /управници на една наша "силна" доскоро ( 2007-2008 ) фирма ще прокара този лобистки проектозакон ,оставяйки много хора без препитание , бъдеще и въобще вяра във власт /законодателство ....,а после и много фалити и безработица в свързаните и обслужващи отрасли ( давайки дежурство за спедиция на 5 вагона ,от близо 60 вагонна композиция преди дни ,23 бяха със скрап - лошо бъдеще за БДЖ ,които разчитат на нас и "Лук ойл" ) ,огромна тежест за социалните ведомства и нарастваща престъпност с ескалиращ ефект ....
Аз обичам това ,което съм работил 17 години и няма да го дам даром на тези ,които "облечени" във власт искат да го прилапат със закони ,съшити с конци ( поне да бе медна тел ) ...
На 22.06.2011 г. ще има Протест ,целящ приемането на този /тази недомислица в гр.София .
.....след това ще има ефективни действия ,които ще изразят по-ясно позицията на протестиращите .
Моля Ви подкрепете ни !
Не ни се сърдете - много от Вас усетиха "властта" чрез преиздаването на личните документи и избора/решенията за това .
Не забравяйте ,че утре "обслужващите интереси" ще посегнат и на Вашият бизнес ...на Вашето оцеляване .
Не съм партийно пристрастен ! Не съм гласувал никога ( не го считам за партийна слепота ) !
Искам да живея и работя тук ! Искам поне един път държавата да подкрепи това ,което я определя и объславя като такава единица - поданиците си !!!
Аз ще бъда в гр.София на 22.06.2011 г. ... и с мене ще са всичките 50-ина колеги ,които искат същото като мене и Вас - да са тук ,а не по света ! Ще бъдат и много ,много други ,желаещи същото ( ще се радвам да зърна стари дружки отпреди години и затова ще помъкна големият си CANON с всичко към него )
За тези които не ме познават -
казвам се Любомир Иванов и съм от гр.Плевен !
Винаги съм бил коректен тук и въобще в живота - просто искам поне част да ми се връща !
!!! Ако Администраторите на сайта счетат това за нарушение нека го изтрият !!!
Хайде едно от града с най-хубавите булки !
С уважение: Любо Иванов ,гр.Плевен
|
|