Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 За последната бактерия ...
Автор: Freedman   
Дата:   09-06-11 18:19

Хора ли са създали новата и толкова опасна E.Coli

за който му е интересно и му се чете

Отговори на това съобщение
 Re: За последната бактерия ...
Автор: Todd   
Дата:   09-06-11 18:24

ГМО-то ги създаде !!!

В природата требе да има баланс - не може 7 милиарда на тая планета .

3-4 мил макс .

Иначе влизат в акция регулаторите !!!

[cool]

Автор: chill   
Дата:   09-06-11 18:34

"Тя - списание за жената" [smilie7]

Автор: krist   
Дата:   09-06-11 18:39

мдаа, в контекста е на ей тая неотдавнашна новина, горното е твърде вероятно[smilie21] :

СЗО: Антибиотиците стават неефикасни

и от извора направо:

http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2011/whd_20110406/en/index.html

Автор: Myth   
Дата:   09-06-11 18:42

Няма никакво значение, какво е списанието, АКО това което е написано отговаря на истината, звучи логично, ако наистина за да е резистентна една бактерия на толкова много антибиотици е задължително да е отгледана и селектирана в лаборатория... изводите са повече от логични. Изобщо няма да се учудя, в днешно време всичко е бизнес, света се управлява от големите корпорации, които са готови на всичко за повече власт, пазарни дялове и печалби, колкото и смешно и невероятни и конспиративно да се струва на някои хора.

Автор: мара   
Дата:   09-06-11 18:43

тия неща са близки до акъла. и кво от тва?

Дата:   09-06-11 18:48

мара, знам че са близки до акъла ...
просто ми се стори че ще е добре да станат близки до акъла на повече хора, че както е тенденцията напоследък - истерия след истерия
затова и пуснах тази тема

Дата:   09-06-11 18:49

Потвърждавам, че в списанието "Тя - списание за жената" и ЗДРАВЕ.bg списват много компетентни микробиолози. [smilie7]

Дата:   09-06-11 19:03

тебе требе ли ти компетентен дерматолог, ако ти се подсекат топките? [smilie5]

Дата:   09-06-11 19:04

не му требе - направо при хирург[cool]

Дата:   09-06-11 19:10

@chill едно си баба знае, едно си бае.
Никой не казва, че в ЗДРАВЕ.бг и не знам си кое списание списват кадърни микробиолози, освен това не е нужно статията да е тяхна. Аз казах, че АКО нещата които са написали са верни, какво значение има кое е списанието, ама кой да чете, чукча писател, чукча не читател. Що караш хората да те обиждат.

Автор: AndreyIst   
Дата:   09-06-11 19:14

Както вчече нееднократно казах - обичам да ви чета разсъжденията върху неща, от които не разбирате, но и не слушате хора, които се занимавт по 30 години с тях. Впрочем не - четете и слушате, но който вие си искате.

Дата:   09-06-11 19:17

AndreyIst не претендирам, че разбирам, а по темата не съм те прочел къде си писал, просто казах, че това което е нашписано звучи логично и АКО е вярно няма значение, кое списанието, което го е написало. А относно това как по принцип стоят нещата вече си написах мнението за корпорациите. Ако имаш да кажеш нещо по въпроса (сигурен съм че имаш и ще е интересно) ще се радвам (предполагам и останалите) да прочета.[beer]

Автор: AndreyIst   
Дата:   09-06-11 19:29

Това и имах в предвид, че не е лесно да определиш дали информацията звучи достоверно или не. Информацията е нещо много относително и може да бъде манипулирана.
Да, за пари се правят ужасни неща, дори и резистентни бактерии. Но защо точно такъв, при положение, че има хиляди пъти по-патогенни и по-ефективни. С тези бактерии работя всеки ден, защото те са най-доброто средство за намножаване на ДНК. Всеки генетик ги ползва, но нямаме резистентни, защото това е начина да се работи с тях. Няма логика да се прави резистентен щам, защото не можеш да го контролираш и не може да ти върши никаква работа.
За скептиците ще кажа, че същия бактерия E. Coli /друг щам разбира се/ произвежда човешки инсулин в промишлеността, защото в него генетично е вкаран човешкия ген. Щамът е силно чувствителен на няколко антибиотика и на практика напълно безвреден. Подобни бактерии имаме в червата и всеки има контакт с тях когато ходи ... до тоалетната...

Дата:   09-06-11 19:44

остава обаче въпросът защо смъртоностният щам е резистентен към антибиотиците - това поне, надявам се, не се оспорва в момента?

Дата:   09-06-11 21:07

а защо са резистентни една камара вътрешно болнични инфекции. породени от...стафилококи например?

Дата:   09-06-11 21:24

дали отговорът и на двата въпроса е в линковете от първия ми пост?[smilie8]

Дата:   09-06-11 22:14

Индивиди, с менталната нагласа да са жертви, охотно вярват на всякакви конспиративни теории.

Дата:   09-06-11 22:16

Forensic evidence emerges that European e.coli superbug was bioengineered to produce human fatalities

Дата:   09-06-11 22:19

нито черното е толкова черно, нито бялото - толкова бяло. постоянно всякви ситуации се генерират. къде волно, къде неволно. ако не се генерират - яхат се вече съществуващи. хората по начало са лакоми, тщестлавни и прекалено самоуверени, а в същото време - лековерни.

Дата:   09-06-11 22:25

Аха, това значи са преписали/превели от ЗДРАВЕ.бг ...

Дата:   09-06-11 22:29

конспиративните теории явно ги пишат в СЗО[cool]

Дата:   09-06-11 22:31

ignore

Автор: El_Fuego   
Дата:   09-06-11 22:35

О, Боже! Участвал съм в конспирация, без дори да подозирам!

Миналата седмица бях в Германия на... о, ужас!... работна среща, организирана от СЗО!
Платиха ми всички разходи и ме храниха и поиха с бира на корем. Мръсни конспиратори!

Сега ще трябва за всеки случай да ям само водорасли и кълнове поне 3 месеца... Защо ми причиниха това!? Садистииииии!!!...

Автор: netLady   
Дата:   09-06-11 22:35

AndreyIst написа:

... Няма логика да се прави резистентен щам,
защото не можеш да го контролираш и не може да ти върши никаква работа...

Логично. Ама има хора, дето правят резистентни неща само щото могат или да проверят колко могат, мислейки си, че могат да ги контролират. То и този, дето измислил атомната бомба не е вярвал как могат да я употребят идиотите.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.