Автор: headcharge
Дата: 07-06-11 11:28
pif, музикалния форум е отеснял вече за крайните ти изказвания, да?
Ех защо и на мен не ми ги подаряват тия зуумове ей така от небето...
Сигурен ли си че говориш за Zoom H4? Защото това което описваш ако изобщо има 1% истина в него, ми звучи по-скоро като H2 който е по-евтиния вариант на H4 и наистина не е препоръчителен.
Естествено че ако довлачи гигантска стерео пушка има вероятност да изкара по-добър звук, стига да знае как да го насочи, защото при тези микрофони са много важни ъглите под които го насочваш (особено стерео пушките) и това не се учи за половин час. Като само пушката ще му излезне по-скъпо от Н4. Отделно да замъкне на пикника и предусилвател + рекордер викаш Май ще трябва да ходят по трима души с него екип да му светят докато колегата се опитва да пийне малко винце с жена си на някоя полянка и междувременно да запише малко естествена среда. Не си го помислил много. Н4 има вграден предусилвател и рекордер в него, защо да влачи отделно такива, ако държиш да записваш през пушка, можеш просто да си я закачиш на зуума и да записваш едновременно звук от общо 3 микрофонни канала (заедно с двата вградени на зуума). Ако смяташ че микрофоните на Н4 не стават за нищо значи или никога не си работил с него, или просто говориш наизуст. Да не говорим че Н4 можеш да си го вържеш към компа и да го използваш и като външна многоканална аудио карта към него, което е сериозен бонус, демек всичко което ти изреди само че оптимизирано, опростено и събрано в един уред. Вариантите на M-Audio и на Sony са по-слаби от Н4, поне на хартия, не съм имал възможността да ги пробвам лично. И обърни внимание - написал съм "най-доброто като съотношение качество спрямо цена". И последно - при записи навън, задължително с пухче облечено на микрофоните - иначе няма да се получи нищо дори при най-малкия вятър.
Публикацията е редактирана (07-06-11 11:37)
|
|