Автор: kkkolelo
Дата: 04-06-11 09:50
Тъй като става дума и за моя живот, се понапънах да пиша ... но такова хиперболизиране ли да го нарека ... не моа се съглася ...
В апартамента в Пловдив винаги сме имали бойлер, а след 1980 - парно и топла вода. След топлофикацията, като идех на гости на нашите зимата не се траеше - спях завит само с чаршаф, на радиатора се мятаха мокри дрехи за овляжняване на въздуха (Кършияка, Пловдив, отопляван от ТЕЦ Север)
(по месторабота също си имаше бани)(Баша ми демонтира здрав бойлер след повече от 20 г работа , сега сменям мах на 4-5 год)
Във Варна съм живял над 10 г (от 1981 г) в краен квартал, Владиславово и апартамента е бил винаги с бойлер.
Като студент нямах баня в квартирата защото почти винаги съм търсил самостоятелност и това съм можел да си го позволя в таван и маза (с паркет ) Но личната ми хигиена не е била проблем, тъй като редовно играехме нещо и се къпехме след това в банята към залата, можеше и на градска минерална да се иде.
Последната година като студент бях в общежитие на Брегалница (Варна). Да, имаше по 2 бани на всеки етаж, а не във всяка стая или на 2 стаи (както в Братислава, примерно), но беше много вълнуващо, когато хванал скоростния лост, отвън първокурсничка от стая NN да те попита, кога ще свършиш ...
Да, пастите за зъби бяха 2-3 марки май, но личната хигиена си е личен избор, кога ще си миеш зъбите ...
... не сте забравили и култовите дезодорант Парис, Бак, крем за бръснене Каро ... Имаше и Old Spice ...
Ако някой е живял във ферма или хигиенните му навици са наследствено обременени, мола да не изкривяват нещата чак пък до там ... То и героя на Ивайло Петров от "Преди да се родя и след това" се е къпал и веднъж годишно.
Ако пък по този евтин начин някои се праят на големи антикомунисти и дисиденти ... и още 20 нема се оправим ...
|
|