Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Първият BG филм, заснет с фотоапарат
Автор: mladenov   
Дата:   01-06-11 09:46

В последните години бумът на българското кино е очевиден факт, но за сметка на това нито един от безспорните хитове като "Мисия Лондон", "Тилт", Love.Net и много др. не може да се похвали със съдбата на най-новото родно заглавие - "Лора от сутрин до вечер". Какво имаме предвид - за разлика от горепосочените, за чиято реализация са похарчени стотици хиляди левове, то филмът на Димитър Коцев - Шошо е заснет от оператора Владимир Михайлов с фотокамера Canon 7D и с добрата воля, изразена в безкористната помощ от страна на негови приятели.

Лентата, която ще се появи по кината съвсем скоро - на 3 юни, е екранизация на едноименния роман от 2004 година, написан от самия Димитър Коцев и по собствените му думи, разказва за "приятелите, очарованието на изненадите и главоболията, които могат да ти донесат сбъднатите мечти".

Сюжетната линия проследява историята на главната героиня, 30-годишната Лора, която в един обикновен ден получава два пакета с тайнствени зарове. От този момент нататък животът й коренно се променя - уволнена е от работа, отвлечена и неща, които средностатистическият човек трудно може да преживее за години, камо ли за 24 часа.

Лора е изправена пред възможността да открие дали старата легенда за чудодейните зарове, които сбъдват всяко желание на притежателя си, е истина, и да преоткрие истинските си приятели и разбира се, любовта.

В центъра на вниманието на тази приказка за малки и големи е певицата и композитор Милена Николова, далеч по-позната като Миленита, която напоследък все по-често се изявява и в киното - сигурно вече сте я гледали в новия крими БГ сериал "Под прикритие".

Чаровната изпълнителка, също както и останалите й колеги в каста, не е взела дори и лев за участието си, защото смята, че "получените емоции са достатъчна отплата".

И макар приключенската романтична комедия вече да успя да ни грабне с начина, по-който е реализирана и с факта, че със сигурност ще избие в пъти смехотворния си бюджет от едва 10 хиляди лева, то режисьорът и сценарист Димитър Коцев - Шошо (син на големия български актьор Константин Коцев) е категоричен, че "Лора от сутрин до вечер" не е нито арт, нито фестивален филм, а съвсем сериозно кино.

Шошо се мотивира, че макар в България лентата да е революционна за този начин на заснемане, то в световен мащаб е пълно с подобни заглавия. И завършва, че колкото повече хора у нас могат да си позволят да правят кино и да реализират идеите и историите си, толкова по-добре е това за развитието на седмото изкуство у нас.

http://www.youtube.com/watch?v=ecSs1ZbZpgQ&feature=player_embedded

[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Първият BG филм, заснет с фотоапарат
Автор: asahi   
Дата:   01-06-11 10:14

Е това не е ли перверзия - да го снимаш и монтираш дигитално, а после да го лентовизираш?

Автор: valen_tin   
Дата:   01-06-11 10:22

колкото и да напишеш книга на компютъра и да я отпечаташ [smilie3]

Автор: tziko   
Дата:   01-06-11 10:39

Ще го гледам тоз филм, че ми стана интересно.

off topic:
Не бе асахи, 7D-то може да снима и на лента, ама повечето хора не знаят, щото трудно се отваря, да се сложи лентата.

Автор: nsirakov   
Дата:   01-06-11 10:44

защо вместо да приемете една новина в същността и, повечето хора тук се хващате за една дума или неточен израз и ( с извинение) осират цялата тема.. баси модата дето сте направили... жалко обаче..

трейлърът ми хареса :) ще видим филма!

Автор: chukov   
Дата:   01-06-11 10:54

Апропо убиха се да ни обясняват как филмът е заснет за 10 000 лева

А се скъсаха да го рекламират по БТВ
Бюджетът на филма е съпоставим с цената на 2 рекламни излъчвания на в рекламния блок на БТВ

?????????

Автор: S.Paskalev   
Дата:   01-06-11 10:57

Е, никой не е казал, че бюджета за заснемане, реклама и всичко останало е 10 000. Може 10 000 да е бил само за снимките, а за реклама да е друга сумата. [smile]
Смятам и аз да ида да го видя, че и без това от 10 години не съм ходил на кино. [smilie18]

Автор: valen_tin   
Дата:   01-06-11 10:59

по принцип в бюджет на филма се включва и рекламата и всичко.

Автор: S.Paskalev   
Дата:   01-06-11 11:01

Това ми е ясно, но може да са решили, малко да попроменят това правило и само а се хвалят, как с малко пари са направили хубав филм.

Автор: Adno   
Дата:   01-06-11 11:05

Изглежда много обещаващ, трябва да се гледа. [smilie21]

Автор: e-mil   
Дата:   01-06-11 11:08

Още малко и ще го изкарате приятна новина... пък той сниман с фотоапарат от немотия.

"Предимствата да снимаш така са свързани с неудобствата да снимаш без пари", обяснява режисьорът. "

Автор: tziko   
Дата:   01-06-11 11:17

nsirakov, ей ти 6 поста, по темата, доволен ли си?[smilie18]

Автор: arakiss   
Дата:   01-06-11 11:18

звукът в нашите филми разваля всичко :(
а и актьорите сякаш не са чували за техника на говора....

Автор: Adno   
Дата:   01-06-11 11:19

e-mil, според мен е по-важно какво ще ни каже, отколкото как е неправен.

Дата:   01-06-11 11:29

"...според мен е по-важно какво ще ни каже, отколкото как е неправен"

Именно, де! И аз това казвам.
Само че по традиция заглавието на темата набляга на фотоапарата. А в другия форум една тема пита "Ама вярно ли е, че е сниман с Canon 7D?"

Очевидно съдържанието не е по-важно. [smilie5]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   01-06-11 11:29

Тъкмо бях (и все още съм) решил да се пробвам с тази лента за последно с новото българско кино и се почнаха простотиите.[smilie18]
Голям праз, че е сниман с 7D.
Още по-голям праз, че е за 10К! "Мила от Марс" беше за 800 кинта.
Тия плазмодии от БТВ имат ли нещо общо с филма, освен че го рекламират?

Аз лично ще се прежаля само заради Миленита и това, че по-голяма част от кастинга въобще не са актьори, което ще ми спести 10-ната физиономии, които се въртят в нашите филми и сериали.

Автор: Matataupa   
Дата:   01-06-11 11:37

Много трудно преглъщам БГ филми.

Очаквам мнения, за да си съставя собствено и да хвърля мойте зарове[smilie7]

Автор: Mamysto   
Дата:   01-06-11 12:32

Значи скоро да очакваме и първия БГ филм заснет с телефон...

Автор: Matataupa   
Дата:   01-06-11 12:35

Аз вече съм го заснел... закъсняхте[smilie5]

Автор: jekopj   
Дата:   01-06-11 13:01

Предлагам първо да изгледаме филма и тогава да дискутираме качеството на техниката,операторското майсторство,сценарият и режисурата,актьорската игра,осветлението,декорите,ефектите,дефектите и т.н.
Вече на световни футболни мероприятия се снима с ДСЛР,репортажи се правят пак с такива,защо един филм да не бива да се снима с такава техника?Нима всички са бедни /като нас/ и за това я използват?
Много от шедьоврите на световното кино са правени с допотопна техника /спрямо днешната/,но посланието им още е в сила.Когато филмът е качествен,никой не пита с какво и как е сниман /освен специалистите/.
Времето ще покаже дали има развитие този начин на правене на филми,но предварителното му отричане и плюене граничи с късогледство / и нямам нищо общо с продукцията,само изразявам мнение/.[smilie25]

Автор: CanoniO   
Дата:   01-06-11 13:13

Български филм хубав няма[smilie5]

Дата:   01-06-11 13:20

"...защо един филм да не бива да се снима с такава техника?"

За разлика от теб режисьорът има общо с продукцията и негови са думите, че е снимал с фотоапарат заради липса на пари. Между телевизионните репортажи и киното има осезаема техническа разлика и тя не е само в качеството на заснетия материал. [smile]

Автор: jekopj   
Дата:   01-06-11 13:35

Ами да видим тази разлика на екрана.Явно режисьора не знае за нея или я пренебрегва като маловажна.[smilie5]

Дата:   01-06-11 14:29

"Ами да видим тази разлика на екрана. Явно режисьора не знае за нея или я пренебрегва като маловажна."

Кое точно не разбра от следните думи?
"Предимствата да снимаш така са свързани с неудобствата да снимаш без пари" обяснява режисьорът."

Смисълът на казаното прилича ли на твоето съчинение: "Техническата разлика е маловажна"?

Автор: vladod   
Дата:   01-06-11 14:51

Нещо много го превъзнасят този филм по всички медии ... има и доста тъпички /меко казано/ реклами по радиото... Нека първо да го видим, а после да го хвалим [shtrak]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.