Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ФИРМЕНИ СЕРВИЗИ за КОЛИ
Автор: ники1   
Дата:   31-05-11 17:19

За фирмените сервизи на возилата -Мразите ! Харесвате !
Всякакви мнения и лични истории може да споделите !

Отговори на това съобщение
 Re: ФИРМЕНИ СЕРВИЗИ за КОЛИ
Дата:   31-05-11 17:23

Преди години закарах двигател в МОТО-ПФОЕ за разглобяване,щото никъде нямаше ключ за отвиване на лагерите на коляновият вал......
И Изненада....в фирменият сервиз също нямат такъв ключ............ Един от механиците имал ама във вкъщи в частният сервиз........докато го чаках да го донесе гледах как негов колега пригажда гумички от Москвич на помпата на съединителя на Форд Скорпио..........

Дата:   31-05-11 17:29

Преди няколко дена мой приятел карайки по Цариградско шосе буса си -Пежо Боксер дизелов,чува странен шум откъм двигателя .......и право в София-Франс ауто ........оставил буса на паркинга им и се уговорил да прегледат какво стърже и между другото да му сменят масло и филтри.........
Днес му се обадиха, че са му сменили маслото но втори ден се опитват да го запалят и то неуспешно..........И "Моля елете си приберете буса......щото не пали..."........

Автор: Todd   
Дата:   31-05-11 17:38

Недейте плю по фирмените сервизи !!! Ний от де ще си вадим хляба ????

Екстра са си сервизчетата !!! [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: navy   
Дата:   31-05-11 17:44

Аз съм си доволен...
Специално отношение, добра работа.

Ще кажете, че всичко при мен е наред?
Еми... не всичко... не мога да си намеря любовница, която хем да /цензура/, хем да /цензура/, хем и да /цензура/

Еми... криза е все пак!

Автор: CanoniO   
Дата:   31-05-11 17:50

Тя жена ти ако прочете кви ги пишеш тук, ще ти съдере кожухчето[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: HP   
Дата:   31-05-11 17:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: egoucm   
Дата:   31-05-11 18:37

от 4-5 години карам сеат ибиза и ходя само в ауто техника , сервиза в дружба. По-скъпо ми излиза но съм спокоен, че никой няма да се учи на колата ми. Изненадвали са ме много пъти и то само приятно - съвети кои части да си ги потърся на старо, кой ремонт да не го правя при тях, причини и следствия от всеки проблем. Много съм доволен от тях и само заради този сервиз ми се иска следващата ми кола да е от VAG групата, но по-скоро не :)[smilie24]

Автор: navy   
Дата:   31-05-11 18:49

От 7 години карам различни модели на КИА... ами аз в сервиз за повреда не ми се е налагало да стъпвам [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

И изключение на Доктор Колор, другият им сервиз за боядисване, тия застрахователи ме карат всяка година да си оправят щетите, тук драскотинка, там драскотинка...
Хубаво, че повече от 3 дена за боядисване не ми я държат колата... дори 2 и половина [smilie7]

Автор: agop4o   
Дата:   31-05-11 18:51

. По-скъпо ми излиза но съм спокоен, че никой няма да се учи на колата ми[smilie18] [smilie18] [smilie18] чети по горе поста на ники1
.в него има изключителна доза истина.в сервиз на тойота упорито искаха да ме убедят че масло 5/30 се слага ако колата гори масло.добре че съм неверник[smilie18] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   31-05-11 19:06

От нашаат фирма ползваме гаранционните сервизи на Рено - добре се справят.

Дата:   31-05-11 21:34

Ха така !!!

На мен са ми клиенти сервизите на Тойта ,Рено,Пежо ,Опел, Бош сервизите и други знайни и незнайни ,малки и големи .

Поради което аз съм доволен .Радвам се че и вие сте доволни !!!

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: vinse   
Дата:   01-06-11 09:39

В СФА не ще стъпя никогаш [smilie21] там сервиза е доста зле. От вътрешен човек знам, че има що-годе читави специалисти по ходова част, но по електрониката са пълна дупка. За френски коли в шопско знам един железен сервиз и когато ми се е налагало да се прави ремонт съм ползвал само него [smilie21] .

Автор: djogata   
Дата:   01-06-11 10:07

Ама те колите развалят ли се? - Не знаех [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Иначе сериозно, моята кола я водя във фирмен сервиз за стандартната годишна профилактика (масла, филтри, свещи, ала-бала). За тези неща не взимат твърде скъпо, а за сметка на това слагат печатчета в сервизната книжка, че поддръжката се прави във фирмен сервиз (това задържа по-висока цената при евентуално продаване).

За други работи (досега ми се е налагало само смяна на дискове/накладки + пълнене на климатика) - в разни други сервизи, където е по-евтино и работят не по-лошо.

Автор: kukurjak   
Дата:   01-06-11 10:08

От години ходя в Алианс Ауто и съм много доволна. На всичкото отгоре ми излиза и по-евтино. Да не говорим, че дават гаранция за всеки ремонт или част. Преди това доста време многократно сърбах попарата на препоръчани ми "гаражни майстори" в малки сервизчета и вече кракът ми няма да стъпи при такива.[smile]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   01-06-11 10:13

В Тойота за смяна на масло и филтри си бяха писали два часа труд. Това ми беше първия и последен досег с тях. Защо да давам 300лв, като мога да дам 100лв...

Сега съм с една Хонда. Като я купих преди две години отидох на цялостна диагностика. Записаният ми час беше за 14:00, обслужиха ме в 17:00. "Накладките са за смяна, едната свещ изгоряла..." и други подобни изводи. "А това дрънчене откъде е?", питам аз. "А, това ли.... Амиии.... Не знаем, ама не звучи нещо сериозно." След седмица отивам при кварталния майстор за смяна на ремъци и ролки и едната ролка пада на парчета - само ремъкът я е държал.

Сметнах, че няма нужда да инвестирам повече в подобен опит. [smilie24]

Автор: djogata   
Дата:   01-06-11 10:27

Нали знаете в Англия как им викат на оторизираните дилъри/сервизи - "Authorised Stealership" [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-06-11 10:31

Нали не вярвате че майстор човек ще бачка във фирмен сервиз на някаква заплата ????

така че кадрите там са калфи - единствената им утеха е фирменото работно облекло !!!

[smilie5]

Всъщност фирмените се опитват да привлекат добри специалисти но не покриват нормативите за издръжка на квалифициран персонал .

Мене също са ме канили но качто чуят условията бягат много бързо .

Та иначе са добри места за подготовка на млади кадри мераклии да бачкат занаята !!!

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: klez   
Дата:   01-06-11 11:44

Ползвам често фирмения сервиз на Ситроен в дианабад и да ви кажа не съм особено очарован... сравнително бързо работят но пък и доста некачествено а и цената винаги се разминава...
Обаждат ми се по телефона 'оправили сме ви колата дължите примерно 800лв' ... това след като са приключили ремонта.. отивам на място 'мда дължите 830лв ...' и някви такива глупости.

Другото което е един стартер 3 пъти го правиха в рамките на 1 година като втория път УЖ с нов го сменяха и пак проблеми правеше накрая. Да не говорим че единия път ми счупиха дръжката на вратата отвътре за отваряне и се засмяха такива забавно им беше... не ми я смениха щот нямали такива.

абе като цяло... от фирмени сервизи ДАЛЕЧ.. а за цените да не говорим.

Спомням си преди 2-3 години ходих да карам един форд транзит в мото пфое да му сменят маслото
350лв :)
и то кви ли не глупости

Крушка трети стоп - 3.25лв
Смяна крушка трети стоп - 8.50лв

и разни такива... маслен филтър 20лв,
смяна маслен филтър - 20лв
и те така.

Чувствам се кат пълен балък някой да ми вземе 8 лв за 30те секунди които отнема сменянето на крушката на 3тия стоп.. (на щипки е и се сменя лесно) ... и отделно 3лв за самата крушка :) 11лв за една крушка дет струва 50 стотинки и се сменя за под минута :)

Публикацията е редактирана (01-06-11 11:46)

Автор: samara   
Дата:   01-06-11 11:48

... сервиз, в който не ме пускат да гледам какво правят по колата ми, не е сервиз, значи нещо крият [smilie23] [smilie8] ... това по повод гаранционно обслужване на опел в АутоВиа - Стара Загора [smilie23] [smilie8]
П.П. ... едва ли ще отида повече там, без това вече не ми е гаранционна [smilie21] ... а и ми развалиха спирачките [smilie23]

едит: ... в предишния сервиз, като го видях как ми сменя въздушния филтър, развивайки само два от четирите болта и извивайки капака, му налетях на бой [smilie23] [smilie8] ... български идиоти-автомонтьори-тъпаци, все едно в какъв сервиз са [smilie23] [smilie21]

... извинявай Тодд-аре!!! [smilie24] [smilie3] [beer]

Публикацията е редактирана (01-06-11 11:56)

Дата:   01-06-11 11:52

aaa и другото зимата в Ситроен като ми сменяха помпичката на чистачките ме накараха да си купя от тяхната течност за чистачки (даже ми я бяха фактурирали без да ме питат) щот иначе нямало да ми важи гаранция на помпичката.. та ми зеха 15лв за 2-3литра течност за чистачки :)

Дата:   01-06-11 12:14

Аз ползвам други сервизи ...

Всъщност както ви казах фирмените не залагат на качествен персонал ... не ги ебе много много .Макар че производителите им плащат обученията за специалистите за новостите в таралясниците .

Ходят , ядат и пият и като се върнат ....шапка на тояга .

А и кочините напоследък са тамагочита - то не е направено да го караш .

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Всъшност колите отдавна не се правят от автомобилни инженери !!!

От дизайнери .. и търговци !!!

[smilie7]

Публикацията е редактирана (01-06-11 12:16)

Автор: nodoubt   
Дата:   01-06-11 12:45

най абсурдното което съм виждал е в софиа ауто, услуга описана като "наливане на антифриз" (цената на антифриза отделно), таксували си 10-20 кинта че са го налели [smile] беше спукана една много особена разпределителна част по охладителната система и само там я имаха и можеха да извършат ремонта, това преди 4-5 години [smilie8]

сега принципно ползвам Aspo-то на 4ти километър, смяна на масло в ТМ Ауто малко над 300 лева, другаде малко над 100, няма нужда за дреболии нали така, особено след като падне задължителното фирмено обслужване.

Автор: vinse   
Дата:   01-06-11 13:15

Аааааааа тия режат глави от кръста, какви 300 лева за смяна на масло (без да е включено маслото ?) [smilie18], хайде 100 по-бива, ако процедурата е някаква по-сложна ама аз на лъва го сменям за 25 [smilie21]

Дата:   01-06-11 15:19

мойто масло ми струва 30лв точно... филтъра ми е 17лв
за 47лв и 30 минути сам си сменям маслото и със сигурност са доста по читави от тея дет биха ми сложили в оторизирания сервиз срещу 10 пъти повече пари

(и маслото и филтъра са внос от англия оригинални нисански)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.