Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ратко Младич
Автор: slivenski   
Дата:   28-05-11 19:18

[smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Ратко Младич
Дата:   28-05-11 19:18

Той беше арестуван, както знаем, преди няколко дни… И никой не поставя под въпрос, че трябва да застане пред съда и да отговаря за това, в което е обвинен.

Обаче дават сега една бабка босненка по новините, която искала тя да го залови и да го измъчва, както го и прокле всички негови близки да загинат.

Та си викам… Тази бабичка е същата като мислене. Всички са същите… Вярата им е различна, но кръвта, манталитетът и поведението им е еднакво…

Ето затова тук, на Балканите, винаги ще се бием и ще се убиваме на всеки 50-100 години…

Просто сме пълни идиоти.

Публикацията е редактирана (28-05-11 19:21)

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   28-05-11 19:29

Факт.

Автор: J0R0   
Дата:   28-05-11 19:33

Поздрав за всички балканци
[beer]

Автор: Славов   
Дата:   28-05-11 19:34

Така е за голямо съжаление.
По време на война зверствата са почти еднакви и от двете страни, накрая победителите са света вода ненапита, победените-зверове....

Автор: мара   
Дата:   28-05-11 19:36

а, щото сичките, дето са съставили после германия са били бели и добри...
или милите цивилизовани францета? кааак са се клалиииии...майкоооуууу!

Автор: tnt   
Дата:   28-05-11 19:37

желанието за равностойно по сила и гадост отмъщение си е в човешката направа май... Дали реално обаче го правят тея хора дето говорят?

Дата:   28-05-11 19:39

А малко преди това, по повод атаката на Атака срещу софийската джамия, показаха две български църкви в Одрин... Отецът е местен. На 40 години станал свещеник... Турците си водят дечицата в двора на църквата, за да играят... Никой не прави проблем на никого... Камбаната бие в Одрин... А вчера гледам една нашенка протестира по телевизията, че тя пеела в хора на Св. Неделя, но никой не я бил чувал как пее, а пък тонколоните на джамията и пречели...

И какво стана, хабакълъм, братя българи? Толерантни ли сме? Не мисля... [smilie21] [smilie21]

Дата:   28-05-11 19:48

Но Жоро е прав... [smilie18]

Понякога наистина имам чувството, че живея в някакъв Ъндърграунд... [smilie21] [smilie21] [smilie18]

Дата:   28-05-11 19:48

не е само чувство [smilie7]

Автор: J0R0   
Дата:   28-05-11 19:51

Да смо живи и здрави

(още един ключ към разбирането на балканската душа)

Автор: asahi   
Дата:   28-05-11 19:58

Винаги ще се намери една босанска бабичка, един нашенски Волен, Иванов10 или Димитър Неков (импето), дето да не е толерантен. Такива има във всяко общество. Важното е това общество да ги държи в ъгъла и да ги наритва редовно със законови средства. По устав.

Дата:   28-05-11 20:00

Нали сега не се ровим в историята. Не търсим кой е предал Левски, кой е застрелял Ботев, кой е изклал батачани... Комай всички тези ще се окажат българи, но нищо...

А всичко, което става днес, пред очите ни? [smilie8]

Дата:   28-05-11 20:00

да бе...ама има и раткомладичевци, дето пишат устава...[smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   28-05-11 20:19

Кат се замисля Волен Сидеров трябва да го махнем от горния списък. Той е хитра шушумига, дето се ползва от девиациите на следващите в списъка за постигане на личните си цели.

Автор: luboar   
Дата:   28-05-11 20:32

Жалко за Ратко. Волен Сидеров (лаеща улична твар) извън закона.
Славов го е казал най-добре.

Автор: netLady   
Дата:   28-05-11 20:51

Abe, голема дума не казвай, че не знаеш, ако се окажеш в ситуацията на босненската бабка какви ше ги натвориш.

Дата:   28-05-11 20:52

Ами да... по тия ширини и ти можеш да се окажеш във всякаква ситуация. How about that? [smilie21] [smilie21]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   28-05-11 20:54

slivenski

Не е само балканско това, общочовешко е. Проблемът при нас е, че дори тези явления да са еквивалентни на западните примерно, ние сме едно футболно игрище народ, както и съседите ни и пропорцията става различна.

Дата:   28-05-11 21:00

Uve_Smotanson, не съм запознат с историята на всички европейски и световни нации, но с балканската горе долу съм в час. И без да изпадам в подробности мога да кажа, че тук основният движещ мотив на демократични избори, революции, преврати, промяна на държавно устройство и прочие, са алчността, отмъщението и реваншизмът. Което води до жестокости и смърт понякога - по мои сметки на всеки 50 години средно. А после идват синовете и внуците на избитите и правят същото. А после процесът се повтаря с обратен знак... И така до безкрай. Докато това мислене не се промени, кофти. [smilie21]

Дата:   28-05-11 21:02

Сливенски, ти искаш най-трудното [smile]

Дата:   28-05-11 21:03

сливенски, единствено непознаването на чуждите лайна може да доведе до твърдото убеждение, че собствените са различни [smilie5]
но е безспорна истина, че обикновено са най-близко [smilie21]

Автор: netLady   
Дата:   28-05-11 21:08

slivenski написа:

> Ами да... по тия ширини и ти можеш да се окажеш във всякаква
> ситуация. How about that? [smilie21] [smilie21]

Ами да. И аз не знам. Сега можем само да си теоритизираме и да зовем всичко да става по устав, ама устава го пишат победителите. Мое и да не ми хареса и да реша да не го спазвам. Знам ли?!

Дата:   28-05-11 21:11

Мара, виж сега, убеден съм, че не ми е нужно да разбъркам нечии чужди лайна, за да разбера, че и те миришат.

Но все пак има примери за преодоляване на този манталитет.

Може би цялата идея за Европейски съюз например, има такъв смисъл, нищо че е възникнал като икономически съюз за въглищата и стоманата.

Войните се пренасят от полята и планините, върху футболните стадиони. Но и ако там стане брутално, взимат се мерки. Енергията се насочва към развиване на обща икономика...

При нас чувството на омраза към съседа, опонента, конкурента, различния, е оставено да избуява на воля. Дори още повече - то се подхранва и за него се смята, че е едва ли не добродетел.

Аз с това не съм съгласен.

Дата:   28-05-11 21:12

netLady, не схващам тезата ти... [smilie21] [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.