Автор: ejel
Дата: 28-05-11 09:35
Многообещаваща тема, а нещо не върви... Нямаше ли и хамали на площад Македония?
И малко в стил Лалинда да се пробвам да публикувам в тема, която (още) не е (само)затворена и няма масово блокиране...
Та по повод хамалството, днес попаднах на тези думи на deus_ex_machina от снощи (Дата: 27-05-11 22:40):
аз лично мога да претендирам да познавам добре работите на крафт-ебинг и райх, но работя като хамалин цял живот.
Мисълта ми е, че точно в това виждам проблема на хамалина. (Използвам думата в смисъл на нежелана професия по принцип и по никакъв начин не искам да засегна хората, които с хамалство си изкарват хляба.)
Става дума за това какво иска да бъде човек, но какво всъщност е или му се налага да бъде... Аз съм хамалин, но задължително трябва да убедя другите, че всъщност съм поет, философ, художник, фотограф, ентомолог, психопатолог... И не мога да спра да тръбя наляво и надясно каква обща култура имам (ръсенето на имена като Лотреамон, Батай, Сад, Петроний, Ман... е само част от репертоара).
Но независимо от многобройните напъни, хамалинът си казва думата. Т.е. от него не можеш да избягаш. За илюстрация на тезата си използвам цитати на deus_ex_machina от вчерашните две затворени теми.
1. УВОД.
- да те търся или ще ми кажеш къде да дойда?
- за домашно помисли защо съм те блокирал, ок?
- тебе те блокирах преди месеци
- и теб съм те блокирал преди месеци, какво ти пука къде е темата?
2. ИЗЛОЖЕНИЕ.
- дреме ми на родоския колос к'во те бОли
- кифло, аре да се научиш да снимаш преди да ми се обясняваш в този форум, ок?
- о, уау, направо ме заби в земята с тази затапка... аре праскай си там пауършота и не ми се обяснявай.
- проблем ли имаш с мен?
3. ПЛАВЕН ПРЕХОД КЪМ ЗАКЛЮЧЕНИЕ.
- аз обичайно не обръщам особено внимание на хората, които срещам случайно (особено такива с претенции да са фотографи), така че - чааао.
- хайде сега ни изясни на какво основание въобще си тук... може би някаква свързаност с фотографията и мисловните процеси, която е по-висока от 1 от 10?
4. ЗАКЛЮЧЕНИЕ.
- от теб ли дали съм се превъзбудил, МА?
- мен ме дразнят недоклатените адвокатки на по 40+, които се изживяват като teens и кибичат тук с евтини опити за снимане на цветя, за да си намерят някой да ги блъска./b]
Извод: човек не може да надскочи собствената си сянка. ![[smilie3]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie3.gif)
Публикацията е редактирана (28-05-11 09:38)
|
|