Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 проблем със съня (кашлям)
Автор: kaiser.soze   
Дата:   19-05-11 21:36

ми не ми се оплаква много, ама положението става непоносимо. От 3 дни не съм спал [smilie8]
Пия отвара от лайка с лимон и мед, пия коктелй от уиски мед и маслиново олио, правя си инхалации, сутринта си свих една специална цигара, нищо не помага [smilie8] , или само временно [smilie8] заприличвам на.. знам ли [smilie5] какво да правя още??

ПП. кашлянето е от настинка. сутринта ми чуха дробовете, всичко е ОК, суха кашлица

Отговори на това съобщение
 Re: проблем със съня (кашлям)
Автор: shtukov   
Дата:   19-05-11 21:37

Да не си сменил скоро цигарите?

Автор: asahi   
Дата:   19-05-11 21:40

Коддтерпин, щипка захар при пристъп. Някакви известни алергии?

Автор: xizor   
Дата:   19-05-11 21:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ivenchev   
Дата:   19-05-11 21:47

Ако пиеш лекарство за поддържане на нормално кръвно налягане, може да имаш "необяснима" кашлица ...

Оправя се с промяна на медикамента (до намиране на подходящ) след консултация с кардиолога ...

(независимо и ненатрапващо се обяснение на една от възможните причини)

Автор: itilien   
Дата:   19-05-11 21:57

за кашлица не съм чувал да се пие лайка. Пие се чай от свирчовина (бъз) - тука тъкмо почва да цъфти ;)

Автор: netLady   
Дата:   19-05-11 22:01

За съжаление коддтерпин и глаувент вече не се произвеждат . Знам, щото търсих. И аз кашлям, два месеца вече. Докторката каза - такъв е вируса, ще кашляш па шти мине. С АЦЦ пробвай.

Публикацията е редактирана (19-05-11 22:06)

Автор: atrifonov   
Дата:   19-05-11 22:17

Почвай с Тавипек, АЦЦ или Бромхексин и ще спиш като къпан[smilie7]

Автор: dessisslawa   
Дата:   19-05-11 22:34

Остатъчна кашлица идеално се лекува с хомеопатия:

Сутрин - пулсатила
Вечер - сулфур йодатум.

Има ги като монопрепарати на Боарон. Не са скъпи.

Така съм се лекувала доста пъти, а сега вече лекувам всички приятели.

И постоянно получавам благодарности.

Дата:   19-05-11 22:43

отговарям наред

shtukov, не съм , не пуша

asahi, кодтерпин няма откъде да купя, пристъпите са на 2-3 минути, много захар трябва да изям, алергии нямам

xizor, към нормален тютюн се добавя едно растение

ivenchev , не пия лекарства

itilien, добрата новина е, че имаме бъз на двора и дори започва да цъфти! какво точно да правя?
ето го:

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ifaf2976.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/dikc8691.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/185/i_1305833596_P1010161.JPG

netLady , не знам какво е АЦЦ,

да повторя, кашлянето е от настинка най-вероятно предизвикана от климатик, трески и температури минаха, но кашлянето ме мъчи много. не мисля, че каквото и да е лекарство ще помогне, дори джипито ми го каза.

благодаря, на всички [smilie24]

Дата:   19-05-11 22:50

dessisslawa, благодаря, утре сутринта отивам да си ги взема

Автор: alba_luna   
Дата:   19-05-11 23:20

dessisslawa - добре би било да се въздържаш от даването на подобни съвети. Първо - хомеопатията е индивидуален метод на лечение и всеки случай се разглежда отделно и самостоятелно. Второ - не си казала какви потенции, нито колко време и как да се приемат лекарствата. Трето - смесването на две лекарства не е никак препоръчително. Четвърто - лекарствата, които могат да помогнат при суха кашлица са 404.......
И най-важното е да се научите, че хомеопатията няма нищо общо с начина на изписване на лекарства, с който сте свикнали: суха кашлица = конкретно лекарство. Нещата не са така прости.

Автор: kkkolelo   
Дата:   19-05-11 23:22

Направи си салата от пресни салатки или краставици ... като наблегнеш на пресния лук, ако искаш го ръбай чист лук ... ще станеш огнедишащ змей, ще те прочисти, инхалира ... т.н. И аз като тебе не пуша (от 12 год), не пия лекарства ... е, по 1/2 аспирин с вит С ми стига. Така веднъж се справих с упорита кашлица ... Сякаш пресния лук беше много по ефективен от стария ...

Автор: n1x0n   
Дата:   19-05-11 23:27

Имах такъв проблем преди години - изгълтах сума лекарства - оказа се че е алергия към някакви прахоляци - смених дюшека и всичко се оправи на секундата.

Автор: atrifonov   
Дата:   19-05-11 23:35

в bgmama знаят най- добре

Автор: alba_luna   
Дата:   19-05-11 23:38

д-р Трифонов отново е прав. Там знаят всичко и е най-добре направо там да питате [smilie3]

(дали знаят как се свалят калъфите на седалките на Микра?)

Автор: ivenchev   
Дата:   19-05-11 23:46

аз предлагам да опиташ варианта със слабително ... [smilie10]

няма да посмееш да се закашляш, а ако посмееш - ще сменяш като n1x0n дюшека ... https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/iypm3434.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2011-02/pwns1325.JPG

Автор: itilien   
Дата:   20-05-11 00:08

kaiser.soze - ами прави се чай от бъза. Само че цветовете май трябва да са сухи. А ти докато ги изсушиш ще те умори кашлицата. Затова може да видиш как се води бъза (черен бъз) на английски и да скочиш до някоя билкова аптека, за да си купиш - едва ли ще е много скъпо.

Автор: sunnyshot   
Дата:   20-05-11 00:09

Ако започваш да се дереш в момента, в който легнеш, май трябва да отидеш на доктор и да ти даде сироп или тайленол с кодеин. И да смучеш разните глупости-бонбони за гърло докато кодеинът започне да действа и заспиш Това от собствен опит [smilie5]

Алтернативно -пий много изтискани лимони с мед, сок от моркови, ябълки и т.н. Три дни и ставаш железен.

В допълнение, рецептата на баба ми за кашлица - чай от цели начупени орехи с черупките. Варят се около 5 минути. Орехите обаче трябва да са истински и черупките да не са третирани с химикали [smilie5]

Пожелавам бързо отърваване от кашлицата [cool]

Дата:   20-05-11 00:19

itilien тъкмо написах, че отивам да берА БЪЗ и ти видях постинга, ще търся сушен утре, за скъпо не ми се мисли [smilie5] стига да помогне, а и едва ли ще е повече от 2 паунда

sunnyshot, пия мед и лимони [cool] [cool]

Автор: Mitaka   
Дата:   20-05-11 00:57

Възможно е да имаш недоизлекуван фарингит.Аз самия в момента говоря като италиански мафиот и се лекувам с антибиотици по същата причина.[smilie3]

Автор: Mitaka   
Дата:   20-05-11 01:01

Най добре да ти вземат натривка от гърлото и да ти назначат подходящо лечение.

Автор: tonyf   
Дата:   20-05-11 01:59

Kaiser, щом наблизо имаш цъфнал бъз, е най-добре. Сушеният също става, но е за зимата, когато няма пресен.

Направи си извлек - набери 20-ина големи цвята (по принцип се берат рано сутрин между 3 и 5 часа, но може и около полунощ [smilie5] ), сложи ги в съд, в който се събират свободно и ги залей с хладка вода, за около 10-12 часа. После изстискай с ръка цветовете (както домакинска гъба) в същия съд, където е водата (извлека); прецеди през някаква цедка/марля, подслади с мед и пий по 100-200 грама, бавно, тържествено и с положителна настройка, на гладно, поне 3 пъти на ден.

Можеш и да си направиш чай ако нямаш търпение - запарваш с 500 мл вода 5-6 цвята, чакаш 30-40 мин, прецеждаш и пиеш, но бъзовият цвят е по-лечебен ако няма топлинна обработка.
Помага за разни кашлици, но ако имаш добър лекар-хомеопат наблизо да ти изпише подходящата за теб комбинация, е най-безотказно.

[beer]

ПП: А можеш да оставиш да ферментира заедно с меда и става мн добро вино. С лечебна цел за зимата [smilie5]

Автор: plamendoc   
Дата:   20-05-11 08:24

Суха дразнеща кашлица при токущо цъфнал бъз ми прилича на алергична реакция.Сезонът е такъв че трудна ще избегнеш полените но е добре като начало да се опиташ .Дори да нямаш доказана алергия не е късно да се е появила.Ако не преминава кашлицата или се усилва в парка при нацъфтелите дървета - пробваш аериус.Естествено най -добре е да се тестваш защото каквото и да си пишеме доктор трябва да те прегледа внимателно

Автор: asahi   
Дата:   20-05-11 09:07

Ставай да кашляш [smilie6]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.