Автор: niro
Дата: 17-05-11 21:45
Под Вин7 си работи добре, имах Асус 1008Р(2GB RAM), беше със Стартер, но сега с Хоум и този процерор пак си е добре. Разбира се има си и ФШоп - 17..18 сек. зареждане. Още не съм го пробвал в ACR и подобни, но като цяло системата леко е по-бърза от Асуса. Иначе индекса му е следния: 3.1, 4.6, 2.9, 3.0, 5.9. Екрана няма разлика много с предния и ме устройва, има добър преход на цветовете, но това може и да го видиш; по хоризонтала градусите са достатъчно, но по вертикала куца. Тъча си е мн. добре, само на Пикасата не иска да фит-ва екрана, като си на view, при Win Photo view няма проблеми, разбира се всичко се управлява с тъч, обръща се според екрана, виртуалната клавиатура става, но май е по-добре с 'писалка'. За батериите - чувства се разликата с Асуса, там може да ти държи цял ден дето се вика, тука наистина си по-ограничен. Компаса работи - като цифри; акселератора си работи с др.(хардуерни май)опции, но не съм се занимавал с него и в момента е безполезен. Причината да взема такова нещо, а не типичен таблет, е че имам голям хард за източване - 320ГБ и това е работата която ми върши като съм някъде, също и все пак си обработва снимки, не е като да разглеждаш само от теловете, има си и нормална клавиатура. И още нещо важно - повечето пикчър-софтуери(+ФШ) не харесват размери на екрана под х768 пкс(!!!), а Canon-софта дори и не го инсталира изобщо (аз затова дадох у лево Асуса). Та имай го в предвид това, иначе ако не ти трябва тъч, може да си вземеш Асус 1215N, той е и малко по-голям - 12", но в 10" сектор този и още някои нетбуци само стават, като повечето хвърчат нагоре като цени. Сложил съм и Ubuntu 11.04, като му направих дял допълнително /нетбука идва с инсталиран Вин на целия диск/, работи си нормално, той все пак е мобилна система и понякога е по-здравословно да се влиза от там в мрежите, освен това винаги може да си четеш папките на Вина, дори той да се скапе. Тъча си работи, но без Dell app. естествено.
|
|