Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Джи пи ес през мобилен телефон???
Автор: deadlirics   
Дата:   15-05-11 09:46

Някои да има представа, джи пи ес на мобилните през сателит ли минава или е през 3дж мрежата на оператора???

Отговори на това съобщение
 Re: Джи пи ес през мобилен телефон???
Автор: El_Fuego   
Дата:   15-05-11 09:53

Комай и през двете.

Автор: Marillion   
Дата:   15-05-11 09:57

И как тогава ХТЦ-то ми работи като навигация и без да има карта?

[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: Diandimov   
Дата:   15-05-11 10:11

На айфона gps явно работи през 3G мрежата.

Защото ако няма сигнал не може да ме позиционира, тоест навигацията не работи.

Може би бачкат някакви навигационни апликации, но не съм сигурен.
Просто като ми трябва gps извън града си имам gps за колата.
Не се осланям на телефони и айфони.

Пак казвам: на айфона ако няма мрежа, не може да види къде си на картата.
Но даже и да работи на някои телефони, то не става.
Много е бавно и неадекватно.

Автор: jivkojj   
Дата:   15-05-11 10:20

GPS-a си работи винаги през сателитите в еднопосочна връзка, т.е. не те чарджи с пари ако това те интересува.

Има обаче AGPS - Assisted GPS, който зарежда само алманаха на сателитите (позициите им) през интернет и така те позиционира много по-бързо, но това е само в началото еднократно и в рамките на няколко КБ. В телефоните обикновено са АГПС. Ако нямаш нет, ще те позиционира пак, но много по-бавно. Това конкретно на въпроса ти.

Ако обаче въпроса ти е за картите и навигация, това е съвсем отделна тема.

Автор: ixus   
Дата:   15-05-11 10:21

Аз съм с Нокия Н96 ,сложил съм и Гармин и Сиджик и си работят .Оригиналната на нокиа е много дървена.

Автор: harvester_vn   
Дата:   15-05-11 10:29

ixus написа:
> Оригиналната на нокиа е много дървена.

Вземи да я ъпдейтнеш [smilie3]

По темата- и през двете, като зависи от настройките. Асистента ползва мрежата, но не трупа трафик, просто ползва клетките за да установи местоположението. Аз лично не го ползвам защото обърква нещата- с него дава грешки от порядъка на 100-150 метра.

Публикацията е редактирана (15-05-11 10:36)

Автор: djogata   
Дата:   15-05-11 11:15

Не го слушайте Димов, той се прави на интересен и говори врели-некипели [smilie5]

Ще се опитам да го обясня малко по-структурирано.

Значи, при телефоните, които имат GPS приемник (включително и Ай-фона) сигналът се получава от сателит.

GPS сигналът обаче дава само едно единствено нещо - местоположението на телефона в географски координати. Тоест, 3 числа - географска ширина, географска дължина, и надморска височина, с точност до няколко метра.

За да имат тези числа някакво значение за теб, трябва да се насложат върху карта. И тук вече идват разликите - има два вида карти:

- При единият вид карти телефонът сваля информацията от интернет на момента. Когато телефонът си определи положението по GPS, просто сваля от интернет карта на близкото обкръжение. Такива приложения са Google Maps, както и приложението, което на Ай-Фона се нарича просто "Maps" доколкото си спомням. При този тип приложения, като изчезне интернет сигналът, спират да работят.

- Офлайн карти, където цялата информация се съхранява в паметта на телефона. С такива карти телефонът се превръща в "класическа" GPS навигация. Почти всички производители на навигационни устройства предлагат и приложения за мобилни телефони - Garmin, TomTom, iGo. Nokia maps са на същият принцип. Просто си инсталираш приложението, зареждаш картата и си имаш GPS навигация, която ти е в джоба по всяко време. При тази навигация интернет не ти трябва за каквото и да било.

Автор: Todd   
Дата:   15-05-11 12:36

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/tpjz7279.JPG
http://www.actfind.com/product_images/images_2008/CEGP0009.jpg

Его мойто тамагочи [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Виндос мобиле inside - отключваш го и си качващ каквото искаш.

нема нет - мет нам ко си .Кат аероплан бачка - за 150 лева от кралицата подарък !!!

[cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Можеш да си гледаш кинце на него , музичка ... кот щеш.

[smilie5]

Автор: dikimee   
Дата:   15-05-11 14:40

djogata [smilie24]

Автор: navy   
Дата:   15-05-11 14:45

Джога, айбоклука освен ГПС, има и А-ГПС, за който не са необходими никакви спътници и те локализира на картата в рамките на 2 до 3 секунди.
Въпроса е, че в БГ точността на този тип локализация е шитняна заради нашите оператори, които се правят на интересни и са 'изтрили' точните координати на всяка една тяхна ГСМ клетка [smilie7]

Публикацията е редактирана (15-05-11 14:45)

Дата:   15-05-11 15:07

Морски, всички телефони имат А-GPS, ай-боклукът нито е единственият, нито даже първият телефон, който го има това [smilie18]

Дата:   15-05-11 15:14

Е това мен какво ме интересува [smilie7]
Аз отговарям по темата, явно човека не знае [smilie7]

Автор: dreamer   
Дата:   15-05-11 15:19

navy, от ден на ден все повече глупости чета, твоето мнение също влиза в тях.
Дори и без GPS само от информацията от GSM клетките (на МТЕЛ) директно се изчислява и определя местоположението ти и това не ти се отчита в сметката на телефона! Това че телефона ти не може да се прави успешно с тази информация или мобилния ти оператор не си е конфигурирал станциите не значи, че трябва да го пишеш като категорично изявление пред целия форум. Единственото което може да ти влезе в сметката е тегленето на картата от интернет или допълнителна информация ако ти искаш.

Дата:   15-05-11 15:24

Дреамер, дрънкаш глупости [smilie7]

Автор: deadlirics   
Дата:   15-05-11 20:48

Мерси за информацията, попитах защото при активация на ДжПС услугата на телефона, той си изписва че се свързва със сателеит. А агентите на оператора категорично ми заявиха че работи през 3дж мрежата, та някак си неясно става. Остава ми да разбера какъв ДжПС са ми сложили [beer]

Автор: asahi   
Дата:   15-05-11 20:52

Във фъканото менюалче не пише ли?

Автор: Suggs   
Дата:   15-05-11 20:53

Щеше да е по-лесно, ако бяхме разбрали за какъв телефон става дума...
На моята Nokia мога да избирам дали да ползвам мрежата на оператора, или не.

Дата:   15-05-11 20:53

Не е ли по добре да кажеш модела на телефона?

И един съвет!
Пусни си интернет пакет някакъв, минимален.
Преди това НЕ ползвай интернет, защото е бая скъпо, левчета на мегабайт...

Телефоните имат няколко основни начина за свързване.
Wi-Fi
Celular
3G

Ако нямаш активиран интернет пакет... по добре последните 2 да ги изключиш от настройките на телефона.

След като бях пуснал на щерка ми интернет пакет, за да не ми товари бюджета излишно, ДОРИ след получаване на SMS-а за активация звъннах на 123 и оператора ме посъветва да изчакам 24 часа, за да могат техните системи 'да се синхронизират', че кой знае [smilie18]

Автор: danvan16   
Дата:   15-05-11 20:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: harvester_vn   
Дата:   15-05-11 20:58

deadlirics, или става въпрос за нещо от рода на google maps, или агентите на оператора ти са идиоти.

Дата:   15-05-11 21:03

Автор: harvester_vn
Дата: 15-05-11 20:58

deadlirics, или става въпрос за нещо от рода на google maps, или агентите на оператора ти са идиоти.

Едното не изключва другото [smilie18] [smilie18]

Автор: analgina   
Дата:   15-05-11 21:20

Ако навигацията може да работи в офлайн режим, не ти трябва нито мобилен интернет, нито 3Г, а само запаметени карти в паметта. Ако е само онлайн навигация - трябва ти нет. За самото навигиране не ти трябва нищо друго, освен ГПС приемник в телефона.
Имам и айТилифон и Нокия с навигация. За Мапс на ябълката трябва интернет, за да те покаже картата.
За нокията ползвах интернет на компютъра, за да сваля картите, които ми трябват и с Нокиа Мапс ги прехвърлих на телефона, защото нямах платен мобилен интернет, а излиза дебело. След това остава само да зададеш в настройките на навигацията да не търси нищо в интернет, или въобще да спреш ГПРС-а на телефона, за да няма изненади. Единственият проблем е, че отнема 5-10 минути да се закачи за сателитите и да ти покаже къде си. Иначе си работи добре.

Автор: tantris   
Дата:   15-05-11 21:42

Бе да споделя едно нещо, което ме впечатли.
Та седим с един приятел в един ресторант, и чакайки поръчката, бъзикаме GPS-а на неговия Самсунг. Това, което ме порази, бе прецизността на позиционирането ни. Не само маркерът посочваше ресторанта в който бяхме, но дори в кой ъгъл бяхме[smilie10]
Та прецизност от 3-4 метра[smilie10]
Това става в мароко, където GPS не се използва още масово и дори нама карти на всички градове и региони.

Автор: danvan16   
Дата:   15-05-11 21:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.