Автор: raptor5
Дата: 14-05-11 19:59
Здравейте на всички съфорумци!
Имам една дилема на дневен ред, а тя е следната:
Един приятел се зае със задачата да изпипа и допълни сайта на фирмата, в която работя.
"Изпипването", така както той ми го е пратил:
1. HTML оформление, дребни корекции, допълване на информация и снимки на 20 уреда, добавени и оформени 19 уреда, от които 9 преведени от английски език.
2. За новата структура на сайта (структуриране на съдържанието по фирми) въведох сесийна променлива, в която информацията се въвежда чрез GET метода. По този начин фирмите могат да се отварят директно чрез въвеждане на линк в браузъра.
3. Въведох смяна на елементите лого и ляв панел с категории чрез if-else условия, зависещи от запазената сесийната променлива.
- Логото е линкнато в /template.css като фон на div обект чрез CSS id и е непрозрачно. Изработих отделни картинки за всяка фирма + една обща.
- За отделните фирмите добавих колона в таблицата с категории от базата данни. Избирането става в зависимост от номера на фирмата. Изработих падащо меню в администраторския панел, което да записва и променя информация от базата данни в колоната с фирми.
3. В заявката към базата данни добавих подреждане чрез ORDER BY по id от таблицата с уреди + още една колона. Така най-новите уреди ще са най-отгоре. Колоната за приоритет на подреждането може да се избира кои уреди точно по какъв начин да бъдат подредени. Евентуално може да се използва по-продуктивен метод.
4. При страничния панел с 5 продукти „на деня“ промених SQL заявката, използвайки RAND() и сървърната променлива CURDATE, така че всеки ден да бъдат избирани 5 произволни продукта.
5. Пренасочването към www направих чрез използване на перманентно .htaccess 301 пренасочване.
Въпросът: какво е адекватното заплащане за свършената работа в конкретния случай (поне за техническата част от работата по кода и т.н.)? Човекът си се занимава със съвсем други неща, аз - също. :)
Предварително благодаря,
Публикацията е редактирана (14-05-11 20:00)
|
|