Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 една седмица в Рим ...
Автор: Славов   
Дата:   13-05-11 17:16

В сряда /18-ти/ заминаваме със съпругата, наетия апаратамент е на 100 м. от северната стена на Ватикана.
Всякакви съвети ще са полезни.
...пробвах и с търсачката, ама да не ви казвам какво намира на рим..... [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: една седмица в Рим ...
Автор: marto   
Дата:   13-05-11 17:17

За какво точно искаш съвет [smilie11]

Дата:   13-05-11 17:31

е попрочетох какво да се види и снима, но някой съвет относно скатани заведения, църкви, и интресни неща, които ги няма в брошурите.... там дето всички ходят е ясно, че ще се мине и от там .....

Автор: attempt   
Дата:   13-05-11 17:38

Който търси - намира [smilie3]

Една седмица в Рим - какво да се види и снима , съвети за транспорта и кръчмите

Дата:   13-05-11 17:41

мерси за линка.... [beer]

Автор: zizero   
Дата:   13-05-11 17:46

Питаш нещо или се хвалиш [smilie11] Щото аз въпрос не виждам [cool]

Автор: valen_tin   
Дата:   13-05-11 17:56

гледах едно филмче, че под площад Навона имало някакъв подземен колизеум не много популярен, който аз изпуснах, потърси как се стига до него и се влиза.

Дата:   13-05-11 18:11

Естествено, че съвети от рода на "виж Колизеума, или виж фонтана Треви" не очаквам, лични съвети за неща не толкова известни и популярни очаквам, а за хваленето, щом се върна, чрез снимки .... [beer]

Автор: zizero   
Дата:   13-05-11 18:30

Ходи на пазара им, в момента ми обягва името, ама е огромен.Цигания е, ама е готино и има специфично настроение. Там се пази от крадци, че е пълно и ако си харесаш нещо се пазари до последно. Бях си купил дървена голяма фигура на жираф за 2,50 евро, като първоначалната обявена цена беше 35 евро [beer] [beer]

Автор: boni   
Дата:   13-05-11 18:44

Славов, я дай инфо за апартаментите под наем, че ми се очертава ходене до там юни хем по работа, хем малко на разходка.

Автор: kudra   
Дата:   13-05-11 19:12

И да видиш Папата, ей.

Автор: ejko   
Дата:   13-05-11 21:48

Папата може да го видиш в неделя сутрин, ако не се лъжа. Пич е, нещо си говори там..., интересно е! Винаги има поне един поляк да се разреве:)))

Автор: princess_Lia   
Дата:   13-05-11 22:06

Той сегашният не е ли германец?

Автор: n1x0n   
Дата:   13-05-11 22:33

За всеки, който отива за седмица в Рим, Виена, Мадрид, Лондон, Венеция, Прага... и т.н. имам само една препоръка - не си правете програми, не търчете, като всички малоумни туристи, за да видите 100 неща, на които няма да се насладите и от които няма да запомните нищо.

Спете до късно, разхождайте се спокойно из хубавите квартали, усетете атмосферата, духа на града. Разгледайте само най-най-най основните неща, колкото да не ви доскучае само да се разхождате и това е.

Тия "екскурзии", при които търчиш като кон под часовник и после трябва да си разгледаш снимките, че да си спомниш къде си бил - са най-лошото нещо, което можете да си причините.

Автор: Lalinda   
Дата:   13-05-11 23:56

Ако отиваш за пръв път, по-добре разгледай нещата, които са в брошурите.

Всъщност, навсякъде в Рим храната е повече от ужасна. Хубаво е да го знаеш отсега, та да няма изненади.

В атмосферата няма нищо специално, освен че всичко е в римско жълто...
[smitten] [smitten] [smitten]

Това също няма кой да ти го каже, дори в брошурите не го пише (но се вижда и с просто око).

Позагледай се в пиниите...

Какво още - всички снимки от Рим винаги са ужасно подтискащи, именно заради вечността на града...

Мда, със сигурност няма да донесеш хубави снимки, подготви се и за този шок.

Вечерно време е приятно, вечността се усеща по-лежерно...

Най-добре е да си купиш албум от добър фотограф, а изобщо има чудесни гидове с информация, която, така или иначе, е сама по себе си куриозна и безценна.

Ако я научиш, ще минаваш, в разговорите си с непосветени, за ерудит.

Е, няма да съжаляваш, че си отишъл до там! А и жена ти няма да съжалява... По витрините има доста кич, но кефи.
[smitten] [smitten] [smitten]

На север от Ватикана не е зле, но и там е подтискащо... Е, има малко наклон.
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Когато вали е хубаво.

Графитите ги бива.
Италианците са по-красиви от българите, италианките - и те.
Обличат се добре и с вкус и знаят коме фаре фигура.

На добър път!

Автор: stefan63   
Дата:   14-05-11 16:43

Музеят на Ватикана е огромен , интересен и уморителен. Опашката сутрин е дъъъълга - предварителната резервация те спасява от нея.

Папата в неделя сутрин , оттам към площад Навона - в уличките отстрани е пълно с кръчми.

В друг ден - час-два в катедралата Свети Петър, на изхода е пощата - картички , марки, 50 евроцента с лика на папата.

Както казва Лалинда - не пропускай да влезеш в църква на пътя ти.

"Рома пас" съдържа 5-дневен билет за метрото (май и за автобуса, не помня) и ти дава бърз достъп до Колизеума и до античния град - за мен тези 2 опашки си бяха също прекалени. Мисля че условието беше - Рома пас дава безплатен вход до 1-те 2 обекта от някакъв списък - ние ги ползвахме там и мисля че случихме.

Останалите музеи са за пристрастени към музеите, а 1 седмица е малко - така че - повече разходки и почивка.

Цените на нехранителните стоки са по-високи в сравнение с България, по-високи и спрямо Париж . Хранителните стоки са хубави и евтини, храната по кръчмите може да ви хареса, може и да не ви се понрави.

Един ден ходихме до град Фиумичино - да видим морето, не летището. Взехме влак (но не скъпарската совалка до летището) за 2..3 евро до спирка Леонардо - оттам с автобус до Фиумичино. На спирка Леонардо има голям мол, какъвто в центъра не можеш да намериш.
Подозирам, че големите молове са по периферните квартали.

Не се бяхме подготвили добре предварително - и много неща пропуснахме или не можахме да намерим, имате още няколко дни за подготовка - добра карта на Рим , отбелязани места за търсене.

От гарата до апартамента Ви сигурно с метрото ще Ви е най удобно.

Автор: logrus   
Дата:   14-05-11 17:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Ondine1   
Дата:   14-05-11 18:00

Има в Хеликона добър пътеводител за Рим с препоръки в него.Също така не се лъжете да ходите от забележителност до забележителност с метрото/всяка спирка е забележителност там/,Ходете пеш,така се вижда най-хубаво красотата на Рим.Не бързайте,а се наслаждавайте на екскурзията.Имате време цяла седмица ;).А и внимавайте всичко ,което е в близост до Ватикана е с надути цени/включително мин.вода,сандвичи и т.н/.Пък и не е необходимо да видите всичко от 1 път [smilie3] оставете си и "причина" пак да се върнете там[smilie25] [smilie5]
[shtrak]

Весело изкарване! [smilie5]

Автор: Ondine1   
Дата:   14-05-11 18:03

Ей ,че съм и аз ей този е http://www.pe-bg.com/files/mf/books/30426_pic_m.jpg

Автор: ejel   
Дата:   14-05-11 18:20

Ако сте в апартамент, сигурно поне първия ден ще се видите с римляни. Попитайте ги да ви препоръчат кръчми, в които ходят местните. Храната е страхотна, но не и в капаните за туристи...https://photo-forum.net/joro/emoticons/trink30.gif

Всичко останало – в пътеводителите го пише. На мен Сан Джовани ин Латерано ми хареса повече от Сан Пиетро... А в Трастевере и в еврейския квартал е супер! Вечер има много народ около фонтаните, страхотна атмосфера. И църквите са безплатни, не е като във Флоренция или Венеция, където таксуват за всичко...[shtrak]

От скътаните църкви най ми хареса Сан Пиетро ин Винколи, където се намира статуята на Мойсей на Микеланджело... [smilie24] Малко трудна е за намиране, но с питане... Малко над Колизеума е. Вътре се снима, а срещу едно евро автомат осветява статуята... Друга интересна църква е Сан Клементе (там е гробът на Кирил), на няколко нива, страхотна мозайка и много други интересни неща...

Приятно пътуване!

Дата:   14-05-11 22:36

Благодаря за съветите .... [beer]

Дата:   16-05-11 01:04

Аз бях в един хотел в Трастевере. Наистина е супер!
А за Свети Петър си подгответе дълги панталони, дълги поли и покрити ръце, че иначе не пускат.

Дата:   16-05-11 12:54

А контактите им като нашите ли са, или като в Англия.....

Дата:   16-05-11 22:25

а?

Дата:   17-05-11 00:23

Не помня...явно не е бил проблем някакъв за гсм-ите. Иначе те и във Франция са с една "пишка" за нулата, тъй че за ютия или някакъв уред, трябва да имаш съответен контакт. Но телефоните са плоски и правоъгълни, а не кръгли, ако ме разбираш, тъй че стават навсякъде.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.