Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос за котка и пътуване?
Автор: SLR   
Дата:   13-05-11 13:32

Ще ходя на почивка за седмица и няма къде да оставя котката, та въпроса ми е дали ще подивее ако стои сама през това време?

Майка ми ще идва два пъти на ден да й чисти и дава храна, но не може да я вземе понеже има един грамаден, вечно разгонен мъжкар, който само я дебне да й се качи.

Котето е мелез на Руска Синя и не е от най-социалните, но за пръв път няма къде да я оставя и се притеснавам за психическото й състояние.

Споделете вашия опит?

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за котка и пътуване?
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   13-05-11 13:37

Бели, гаранция - ще има.

Ограничи въможните последствия до минумум и това е. Оставяш я в коридора, махаш всякакви обувки, саксии, слагаш и едно чердже да спи и купичките с храната. Можеш да оставиш някое радио да дрънчи, че май от самотата и тишината най-много полудяват. :)

Автор: niagara   
Дата:   13-05-11 13:42

Котките издържат доста сами, особено ако са си свикнали на суха храна.
Достатъчно е за седмицата да й сложиш купчинки гранулки и повече вода, и два-три съда с котешката й тоалетна.

Ако яде само готвена храна, да, ще трябва веднъж на ден да се ходи на посещение....
а ти си писал два, така че ще е напълно достатъчно на глезлата [cool]
[beer]

Аз съм оставяла Хари по 10 дена сам, справял се е чудесно, особено август-септември,
когато по принцип не яде много.

През зимата го имаше и моментът, че първия ден се е нахвърлял на многото храна и плюскал предоволно, но
после повръщал горкият, за да освободи място за още храна [smilie25]

Автор: niagara   
Дата:   13-05-11 13:45

А ако дадеш адреса си и ключа си, на ден ще й ходим на гости със Сашко и тя за миг няма да се почувства изолирана и завинаги ще запомни нашествието[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [cool] [beer]

...и следващия път сама ще те моли да я оставиш сама за седмица[cool]

Автор: marconi   
Дата:   13-05-11 13:49

няма грижи...моята съм я оставял и повече, само дето като свърши работата в тоалетната си, не иска да повтаря пак там. За това като ме няма 5 дена и правя 5 отделни кенефа [smilie5] [smilie5] [smilie5]
яде някъде по 70-80 грама гранулирана храна на ден /Hill риба тон и е любимо/, оставям и адекватното количество и е безпроблемно [cool]

Автор: sunnyshot   
Дата:   13-05-11 14:15

Оставяла съм си котката за две седмици пък и повече сама в къщи. Но всеки 2-ри ден идва човек да и дава храна и вода, чисти и тоалетната също. Скучае котето, леко се депресира, но иначе е добре [smile]

Веднъж я оставих на котешки хотел пак за 2 седмици. После ми се разсърди и не ми говори цял месец! От тогава - само в къщи! [smile]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   13-05-11 14:26

... Сложи я във фризера [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. Ще я намериш както си я оставил ... [smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Lalinda   
Дата:   13-05-11 14:30

Там, където отиваш, не приемат ли котки?

Или ще си почивате от котката?

Автор: asahi   
Дата:   13-05-11 14:40

Котката е привързана към дома, не към теб. Измитай се и да не ти пука. Ако телевизорът може да се програмира на включ-изключ може да и осугуриш 2-3 часа забавление.

Автор: sunnyshot   
Дата:   13-05-11 14:41

А, не! Не ти препръчвам котката на хотел с теб! Ще ти скапе почивката!

(и това съм го пробвала [smilie5]... също и котката на пътешествие в самолета до теб - не,не ! [smilie5] )

Автор: planed   
Дата:   13-05-11 14:48

Аз с тарантулата нямам такива проблеми, без храна издържа 2 месеца, а без вода 1! От поведението и съдя, че предпочита да е сама, а когато ми се е налагало да я водя на лекар съм я слагал в кутия от храна... [smilie5]

Автор: pmartinov   
Дата:   13-05-11 14:50

Имах преди 7години един котарак улична превъзходна порода който бях взел от Пловдив с мен в Самоков ,там имаме къща с двор и градина-ходим най-вече през лятото когато в Пловдив стане голяма жега .Като дойде време да си тръгваме изчезна за цяло денонощие и не се върна като го виках .По цяла нощ ловеше мишки и през деня спеше като заклан в покрива на съседа .След една седмица ни чакаше на вратата,сам се беше оправял безпроблемно .Следващият път го прибрах още предишния ден за да нямам проблеми после.Беше го страх от пътуването с колата ,но свикна по-късно.

Автор: corrector   
Дата:   13-05-11 15:00

По-добре без включен уред,може да направи беля с него,ако подивее,а и те не възприемат тези звуци като"забавление".Храна и вода,тоалетна и котешки играчки,легло.

Автор: tan4o   
Дата:   13-05-11 15:01

Като се върнете, очаквай да е сърдита![smilie5]

Автор: netLady   
Дата:   13-05-11 16:24

На два дена - веднъж е предостатъчно някой да я навестява. Остави й повечко вода в по-тежък съд и суха храна. Женските котки не преяждат, така, че няма да я изяде наведнъж. Като са сами само ядат и спят. После известно време ще ти е обидена, ама ще й мине. [smilie3]

Автор: alsash   
Дата:   13-05-11 16:27

....има котка - има проблем....[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   13-05-11 16:32

Вземи и куче. Поне няма да скучае. :)

Автор: kukurjak   
Дата:   13-05-11 16:52

Заминавай спокойно, нищо няма да стане на котката. Само вода да има повечко, ако яде само суха храна. Да има достъп до любимото си място. Майка ти като ходи да я храни, нека й поговори малко и да я погали.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   13-05-11 16:59

... Купи 200 мишки и ги пусни в апартамента .... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

.. Ще има с кво да се занимава , дори и след като се върнеш ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

.. Петък е все пак ..... при тва 13-ти [beer] [beer]

Автор: alsash   
Дата:   13-05-11 17:05

.....яко [smilie24]

Автор: SLR   
Дата:   13-05-11 18:46

Благодаря за съветите, успокоихте гузната ми съвест[smile]

200 мишки може да не пусна, но поне ще се забавлява с стотина хлебарки.

[beer] [beer] [beer]

Автор: Veronique   
Дата:   13-05-11 19:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Veronique   
Дата:   13-05-11 19:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tan4o   
Дата:   13-05-11 19:58

Евдокия, когато е сърдита, започва да ни бие по краката с лапи, раздава шамари здраво![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: netLady   
Дата:   13-05-11 20:52

[smilie5]
те това е дзвера на сестра ми. Парче 11кг. Порода - златишка превъзходна.
https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/nveu3655.JPG
http://photo-zona.net/images/user63397/album20972/large/1305308569_imbx2598_P5060193.JPG

а тук прави мизерии на зет ми, търкаляйки се върху току що поникналата трева. Нарочно. След това ще иде да му бракува обувките, ако не си ги е прибрал, защото сутринта е изхвърлен от колата и оставен сам. . .
https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/lpee5229.JPG
http://photo-zona.net/images/user63397/album20972/large/1305308567_foqe8156_P5060192.JPG

Публикацията е редактирана (13-05-11 21:14)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.