Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Катък
Автор: fine   
Дата:   31-08-08 13:11

Може ли някой да обясни как точно се прави катък?
По моя край се прави само от очве мляко, което се вари, посолявя се, бърка се докато се сгъсти и се държи на студено (в кладенец). Разни градски чеда твърдят, че катък се прави от натрошено сирене с мляко [smilie11]
Някакви идеи???


Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: solo5   
Дата:   31-08-08 13:21

и за двата начина съм чувал от баща ми, който е слеско чедо [smilie5]
преди два дни баща ми беше купил катък на Тонус
нещо като цедено мляко с много сол
ял съм катък направен от баба ми и като го сравних с този [smilie18]
тоя ставаше да го смениш с вода и да стане на айрян [smilie18]
за такова произведение 2,40лв за 300-400 грама си е жива набутвация



Публикацията е редактирана (31-08-08 13:24)

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: heavyrockin   
Дата:   31-08-08 13:22

Дори не е набутвация. Направо си е ...мастурбация:)

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: ivan.draganov   
Дата:   31-08-08 13:25

Ако ходиш да снимаш есента на Гела /горещо ти го препоръчвам/ ,попитай местните хора ...даже и ще те почерпят ! Всъщност ,това важи за всяко село в Родопа планина ,проблема е че все повече хора си продават кравите ! На младите не им се занимава ... [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: тьма   
Дата:   31-08-08 13:25

Традиционно (още от прабългарите) катъкът е кисело мляко, получено от заквасване на овче мляко, като за закваска се използва сирене. Полученият продукт е дълготраен и може да се използва в продължение на няколко месеца. С цел получаване на по-гъст продукт, преди заквасването овчето мляко се вари на бавен огън в продължение на няколко часа.


Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: tutttifrutti   
Дата:   31-08-08 13:28

баш както казваш.От овче мляко, което се вари на бавен огън; тъй съм чувала. аз само 1 път опитах истински катък и много ми хареса. Това, което по магазините го дават за катък, в най-добрия случай е обикновено цедено мляко.

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: fine   
Дата:   31-08-08 13:39

sireneto se izpolzva samo za zakvaska da. no v nikakav sluchai ne e osnovnia produkt, nali taka [thankyou]


Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: мара   
Дата:   31-08-08 13:42

въх...тва е направо за кулинарната тема

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: тьма   
Дата:   31-08-08 13:43

щом е от овче мляко - не близвам[smilie10]


Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: tan4o   
Дата:   31-08-08 14:01

Точно така се прави fine[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   31-08-08 14:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: fine   
Дата:   31-08-08 14:51

благодарности [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   31-08-08 14:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: japanese   
Дата:   31-08-08 15:37

ne be fine osnovnia produkt e mliako [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: japanese   
Дата:   31-08-08 15:37

malko hora go znaiat tova [smilie5]



Публикацията е редактирана (31-08-08 15:43)

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: мара   
Дата:   31-08-08 15:48

брееей! чудо!

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: cocoon   
Дата:   31-08-08 15:59

bivolski katyk qdoh naskoro
chudno e [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: japanese   
Дата:   31-08-08 16:03

tia fine viarva samo v ovchia katuk [smilie5]..bivolskia i kozia gi praviat v golemite gradove



Публикацията е редактирана (31-08-08 16:05)

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: fine   
Дата:   31-08-08 16:11

sno6ti tvarde6e che e sirene osnovnia produkt. ili be6e pian [smilie11]


Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: japanese   
Дата:   31-08-08 16:14

e kak sirene be mliako tvardiah che e osnovnia produkt [smilie18] ..natroshavash sirene i kapvash edna kapka mliako za da go zakvasi [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: XizoR   
Дата:   11-05-11 20:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: asahi   
Дата:   11-05-11 20:46

Ицето пише числа в адрес бара [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: tan4o   
Дата:   11-05-11 20:48

Къде е Принцесата да му намери работа![smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: asahi   
Дата:   11-05-11 20:49

Пуста точилка!

Отговори на това съобщение
 Re: Катък
Автор: tan4o   
Дата:   11-05-11 20:50

Ице, по-добре сготви, ади че идвам![cool] [cool] [cool]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.