Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна
 MacBook Pro 17" Quad-Core i7 vs Alienware M17x R3
Автор: samara   
Дата:   08-05-11 12:19

... щото мисля да изсипя една шапка пари, а и гледам е модерно да се пита за лаптопи [smilie8] [smilie21] ... двете са върховите комплектации на 17", колебая се кое да е??? [smilie8] ... предимно за графична обработка, фотошоп и прочие, едва ли бих играл игри, ... вече [smilie3] ... и не ме питайте, що толкова скъп, щото ме кефи [smilie7]
Помагайте, моля!!! [smilie24] [smilie5] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: MacBook Pro 17" Quad-Core i7 vs Alienware M17x R3
Автор: vinse   
Дата:   08-05-11 12:37

Нито един от двата не си струва парите, но понеже така или иначе вече си се решил няма да те разубеждавам.
При избор на мобилен компютър при, който едната опция е мак трябва да си зададеш един единствен въпрос "мъжко ли съм или съм женско"
Ако си женско - взимаш мака - ще ти тича на обувките [smilie24]

Re: MacBook Pro 17
Дата:   08-05-11 12:41

... мъжко съм, но си прав де [smilie24] [smilie5] [beer]

едиТ: ... никога не съм работил с MAK OS, леко съм притеснен, има ли защо? [smilie8]

Публикацията е редактирана (08-05-11 12:51)

Автор: vinse   
Дата:   08-05-11 13:02

В случая е повече рам и по-добро видео (алиенуеър) vs по-добър процесор и Mac OS . Елиънуеъра е голям кютук, мисля 4.5 кила тежеше ама идва с 3 години гаранция.
Тия две машини са 50 на 50 откъм железария и малките детайли ще те доведат до избора. Примерно аз бих взел алиенуеъра, защото съм се зарекъл нито лев от парите, които съм изкарал да не влезнат в джоба на Стийв. Твоето виждане за нещата може да е различно [smilie21] След малко в темата може да дотича някой iSlave и да почне да те убеждава, че мака е по по най.
Според мен трябва да погледнеш каква е конструкцията (шасито) на двете машини. Пипни и виж кое ще ти се стори по-здраво - избери него.

Автор: chill   
Дата:   08-05-11 13:10

Абе, не може някой да не дойде да препоръча нещо друго, въпреки, че си попитал за два конкретни варианта.

В случая този някой съм аз. [smilie18] [thankyou]

Вземи си

Sony Vaio VPCF21z1e

много мощна (за лаптоп) машина, със супер добър дисплай, на това отгоре 3Д. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

3999лв.

Автор: 21   
Дата:   08-05-11 13:12

Намери някой мак, поработи малко с операционната система и сам ще си решиш [smile]

Автор: asahi   
Дата:   08-05-11 14:42

Взимай мака - Нейви ще те признае!

Автор: navy   
Дата:   08-05-11 14:49

Като технически параметри и цена върховият модел на Сони е най-добрият избор.
Но аз бих взел мак-а... поради няколко точно определени фактора, което другите ПС ги нямат.
Малки, но съществени детайли, които ми осигуряват кеф-а от експлоатацията.
А това дали единият ще е маааалко по добър от другия, дреме ми на водомера.
Кеф-а цена няма [smilie7]

Автор: джъмбо   
Дата:   08-05-11 14:53

мака си е признат за графична и видео обработка РС си е за геймърчета [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   08-05-11 16:55

Признат, признат, ... колко да е признат... всичко е инерция от началото на 90-те, когато MacOS имаше color management и Photoshop, a Windows - не.

И, разбира се, маркетинг.

Дата:   08-05-11 17:04

Чил, като се разхождам в някой магазин и гледам нотбуци... всички ПС-та са във всички разновидности на дъгата, мак-а обаче няма мърдане, сто мак-а сложи един до друг - цвета еднакъв [smilie7]
Не, че не мога да си калибрирам ПС нотбука, но това е друг въпрос [smilie7]
17-ките са големи кютюци обаче, аз съм фен на 15-ките, а като поработих малко на мак 13-ка ми се дощя и такъв размер...

Дата:   08-05-11 17:07

Вайо-то ми е първа резерва, прав си, гледам и него [smilie24] [smilie3] [beer]

Дата:   08-05-11 17:12

Ами виж... аз на първо място слагам макбука заради пристрастията, които имам, мога и да обясня защо и да изредя реални причини. Но все пак изборът е твой...
Иначе ТОВА е вайото:

http://laptop.bg/laptops-sony-VAIO_F-SONY_VAIO_F_VPCF13Z1E_B_CEM

Премиум дисплея е наистита покъртителен, страхотен ъгъл и добър перформънс [smilie24]
На живо си играх с машинката, бучи и грее, но лети. За работа се е утрепал...
Иначе за кеф... мак-а, но това е МОЯТ избор, може да не е твоят [smilie3]

Дата:   08-05-11 17:15

navy [smilie24] [smilie5] [beer] ... мака и мен ме влече някак, чисто физически [smilie3]

Дата:   08-05-11 17:27

Виж, за мак-а плащаш повече, защото е мак. Просто е скъп и чисто прагматично погледнато тази по висока цена не е заради по добрата производителност. Това е, защото е мак и е пипнат отвсякъде, неща, които не касаят прако работата, а само почесват егото и създават комфорт при работа. Просто е скъп, това е, иначе вайото е по производително и по-добро. С повече екстри.
Вайото е по на далавера, ако парите имат значение и не страдаш от скрупули.
Уви, аз малко страдам, защото съм на годинки, живота си лети и искам да се кефя и на детайлите. Верно е, че са материални глупости, но за разлика от хората, които ги възприемаме такива, каквито са и такива ги обичаме, вещите можем да си ги променяме и да ги искаме такива, каквито ни кефят [smilie7]

Аз бих дал повечко пари заради екстрата - цяло стъкло на екрана! Меките екрани на другите марки много ме дразнят, особено когато някой почне да чука с пръст по изображението...
Целият отлят корпус, изчистеният дизайн, уникалният тъчпад, голям и удобен.
Също така страхотната батерия, маковете издържат на батерия осезаемо повече, отколкото другите ПС-та, това е факт.
Магнитното закрепяне на захранването, това е нещо страхотно, което те освобождава от притеснението когато си си сложил неудобно лаптопа на захранване някой да не ти изтръгне буксата ако се спъне в кабела.
Не на последно място искам да спомена активният контрол на яркостта на екрана в зависимост от околната осветеност, кефи ме това. Ако за някой не е практично, за мен е удобно...
И на последно място ОС-а. Железен и безпроблемен. Верно, ограничен откъм човъркане и софтуер, ама аз не съм хакер и не смятам и да се правя на такъв...

След всички тези дребни, но съществени детайли моят избор е мак. Но това е ТВОЯ тема и ако не си като мен, пристрастен такъв, мхнаджия и тези детайли не те дразнят - вземай вайото - по малко пари, повече възможности... и е марка, която си е мерцедеса на лаптопите [smilie24]

Автор: sharky   
Дата:   08-05-11 18:06

navy [smilie24]

Дата:   08-05-11 19:25

navy [smilie24] ... безпристрастно ревю, браво [smilie3] ... но знаеш, че и аз съм маниак и не всичко при мен е само практично, а и сигурно сме набори, благодаря за съветите!!! [smilie24] [smilie5] [beer]

ЕДИТ: ... мацката има Вайо, редно е аз да имам Мак, мисля!!! [smilie24] [smilie3]

Публикацията е редактирана (08-05-11 19:28)

Автор: yanee   
Дата:   08-05-11 19:37

тази конфигурация може да ти е интересна, погледни я [beer]

HP Pavilion dv7-6090

цена: 1350-1500 евро

Публикацията е редактирана (08-05-11 19:39)

Дата:   08-05-11 19:45

Благодаря, ще я погледна!!! [smilie24] [smilie5] [beer]

П.П:... иначе, ако мацката има по-малко Вайо примерно, аз мога да имам върховият модел нали? [smilie8]
... Това е въпрос за Краси!!! [smilie24] [smilie3] [beer]

Публикацията е редактирана (08-05-11 19:45)

Автор: chipsy   
Дата:   08-05-11 19:46

Доскоро и аз бях върл противник на Епъл , върл .Нямах нищо епълско, няма и да имам освен Мак-а. Наскоро взех супер евтино един Макбук Про 15 със i7, няма такъв кеф . Взех единствено заради цената със конфигурация 2.2 , 8 рам и 1680х1050 Мате екран , няма такъв кеф . Всичко е бързичко , пъргаво , удобно, красиво . Дизайна е невероятен.
Всеки си има прво на избор , но сега Дел ХPS-а ми си седи в ъгъла и прилича на нещо от 80-те, голямо и тежко , след месец работа с Мак .

Дата:   08-05-11 19:48

chipsy , ... [smilie24] [smilie18] [beer]

Автор: ecobo   
Дата:   08-05-11 19:51

Що се отнася до работата с тия две машини, основната разлика е в операционната система. А там Мак-а е класи напред. Уникално добрата изработка и дребните на пръв поглед детайли, за който спомена бат' ви Нейви, са само екстри към страхотната система.
От 2 години съм на Мак. Не знам какво е това да ми "забие" системата или да се прецака нещо. Не съм преинсталирал, компа, на който работя не е рестартиран от януари и няма ядове... Самата система идва с огромен брой преинсталирани ПОЛЕЗНИ програми, които са бонус.
И да не забравя: НИКАКВИ ЯДОВЕ С ВИРУСИ!

ПП: Първата седмица е кофти, но след това се свиква и ще се чудиш как може да си се гърчил толкова време с Виндовса [smilie3]

Дата:   08-05-11 19:58

... ямболската мафия [smilie24] [smilie5] ... ecobo , благодаря!!! [smilie24] [smilie18] [beer]

Дата:   08-05-11 20:09

Пак Мацовски легенди, че Windows трябвало да се преинсталирва, че забивал, на ecobo сигурно не са му спирали тока от Януари ...

А най-смешно е как "работели с операционната система".

Как "работите с операционната система", бре, момци?

Аз работя с конкретни програми - текстов редактор, електронна таблица, програма за обработка на аудио, видео, изображения...

ПП. Приказваме за Windows 7, разбира се.

Баси какво доживахме, върл линуксджия като мен да хвали Windows .... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (08-05-11 20:10)

Дата:   08-05-11 20:13

chill [smilie24] [smilie5] ... хубава тема, елитарна [smilie24] [smilie3] ... майната й на кризата!!! [smilie5] [beer] [thankyou]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.