Автор: navy
Дата: 08-05-11 17:27
Виж, за мак-а плащаш повече, защото е мак. Просто е скъп и чисто прагматично погледнато тази по висока цена не е заради по добрата производителност. Това е, защото е мак и е пипнат отвсякъде, неща, които не касаят прако работата, а само почесват егото и създават комфорт при работа. Просто е скъп, това е, иначе вайото е по производително и по-добро. С повече екстри.
Вайото е по на далавера, ако парите имат значение и не страдаш от скрупули.
Уви, аз малко страдам, защото съм на годинки, живота си лети и искам да се кефя и на детайлите. Верно е, че са материални глупости, но за разлика от хората, които ги възприемаме такива, каквито са и такива ги обичаме, вещите можем да си ги променяме и да ги искаме такива, каквито ни кефят
Аз бих дал повечко пари заради екстрата - цяло стъкло на екрана! Меките екрани на другите марки много ме дразнят, особено когато някой почне да чука с пръст по изображението...
Целият отлят корпус, изчистеният дизайн, уникалният тъчпад, голям и удобен.
Също така страхотната батерия, маковете издържат на батерия осезаемо повече, отколкото другите ПС-та, това е факт.
Магнитното закрепяне на захранването, това е нещо страхотно, което те освобождава от притеснението когато си си сложил неудобно лаптопа на захранване някой да не ти изтръгне буксата ако се спъне в кабела.
Не на последно място искам да спомена активният контрол на яркостта на екрана в зависимост от околната осветеност, кефи ме това. Ако за някой не е практично, за мен е удобно...
И на последно място ОС-а. Железен и безпроблемен. Верно, ограничен откъм човъркане и софтуер, ама аз не съм хакер и не смятам и да се правя на такъв...
След всички тези дребни, но съществени детайли моят избор е мак. Но това е ТВОЯ тема и ако не си като мен, пристрастен такъв, мхнаджия и тези детайли не те дразнят - вземай вайото - по малко пари, повече възможности... и е марка, която си е мерцедеса на лаптопите
|
|