Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Акт на КАТ.Детайлите...
Автор: Jamess   
Дата:   20-04-11 10:45

Привет, спамери![smilie5]

Вчера един дебил с фуражка от паяците ми написа акт за неправилно паркиране.Не подписах акта, но написах възражение.Същият този дебил ми взе талона и отказа да ми връчи копие от акта.[smilie10]
Аз отказах да платя 15лв. такса за това, че паяка не успя да ми вдигне колата.

На коя планета съм и какви адекватни действия да предприема според тамошните закони?!?

Отговори на това съобщение
 Re: Акт на КАТ.Дайте съвет!
Автор: nsirakov   
Дата:   20-04-11 10:47

адекватното поведение е да не се паркира на забранено място....

Автор: Myth   
Дата:   20-04-11 10:50

Е дай тогава да го утрепе полицая, че е е спрял на правилното място. Адекватното поведение е полицая да си свърши работата в рамките на дадените му правомощя, длъжен е да даде копие от акта. Тоя акт м/у другото ще падне в съда.

Публикацията е редактирана (20-04-11 10:52)

Автор: Lalinda   
Дата:   20-04-11 10:53

Възразил си срещу какво и на какви основания?
Имаш ли двама свидетели?
Мястото, на което си паркирал, обозначено ли е било като забранено за паркиране?

Защо паякът не е успял да ти вдигне колата?

Защо си нарекъл служителя дебил?
Олеква ли ти от това?

Защо търсиш утеха тук?
Вероятно и други ще нарекат служителя дебил, но какво от това?

Автор: alsash   
Дата:   20-04-11 10:57

...по мои впечатления, взеха да се престарават и което е най-важното специално избират места с неправилно поставени или пътни знаци, които си противоречат....имам енциклопедия от такива места във Варна

.....апропо, ти правилно ли беше паркирал?

Автор: djogata   
Дата:   20-04-11 10:58

В случая всички определения (дебил, кретен, симпатяга, пич, и т.н. каквото си избереш) биха били правилни единствено ако се ползват в множествено число - защото полицаят е виновен, че не спазва разпоредбите (дали изобщо ги знае?), а пък ти си още по-виновен, че си паркирал неправилно, и че на всичкото отгоре се чувстваш все едно те са ти длъжни за нещо, защото ти не спазваш правилата. [beer]

Автор: CanoniO   
Дата:   20-04-11 10:59

Ми подай жалба в полицията за кражба на документи.[smilie18]

Автор: Marillion   
Дата:   20-04-11 11:00

Не си получил копие от акта, защото си отказал да го подпишеш. В такъв случай акта се подписва от свидетели, които в последствие ще докажат, че си отказал.

Докато не видим акта и наказателното постановление - нищо не можем да ти кажем.
Контролният талон ти е отнет, защото едно от наказанията, предвидено за неправилно паркиране и престой е отнемане на контролни точки. /В зависимост къде си спрял и точките са различни/

Най-вероятно ще си платиш глобата и ще ти отнемат няколко контролни точки. Обикновено, на тези които НЕ СА ПРАВИ и се заяждат с полицаите им го "нахакват" на три ката. Наказателните постановления са изпипани и трудно падат в съда /не че е невъзможно/.

п.п. За да нямаш проблеми - спазвай правилата.

Автор: Todd   

Не подписах акта, но написах възражение.

И що не го подписа като беше спрял де не трябва ????

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: serjy   

мен пък ми писна от дебили, за които закона е някаква абстракция и когато държавата си влиза във функциите и ги понастъпи, оревават света до небето [smilie23]

Автор: djfroggy   
Дата:   20-04-11 11:03

Ми то държавата си влиза във функциите когато трябва да ти го хакне и да ти опразни джоба.Тогава е по-лоша от борците през 94-та.Това от личен опит го казвам.А ако трябва да ти защити някъде правата я няма никаква.

Джеймс, обжалвай акта в съда. Друг вариант няма.

Публикацията е редактирана (20-04-11 11:04)

Автор: serjy   
Дата:   20-04-11 11:04

да, и дебила - полицай, явно не е взел двайсетачка рушвет, мръсника му с мръсник!!!

Автор: shadowhand   
Дата:   20-04-11 11:04

Глупаво си постъпил, бил си в нарушение и си се разправял. Още по-глупаво, че явно си философствал, но не си се сетил, че без копие от акта или талон ще те шибат всеки път като те спрат.

Дата:   20-04-11 11:05

djfroggy, най-голямата грешка на хората е, че държавата трябва да им защитава правата.

Правата трябва да си ги защитаваш САМ.

Трябва постоянно да ИСКАШ от държавата. Докато седи един човек, мрънка и пише в интернет, нищо няма да се промени.

Пасивното недоволство е национална черта.

Дата:   20-04-11 11:06

Това е,родната полиция ни "пази".Едно време ни пазеше ВИС-2.Сега куките заеха тази длъжност.

Автор: C41   
Дата:   20-04-11 11:08

Щеш нещеш, ще си платиш като поп. Можеш да ги съдиш после. Има срок за възражението някякъв. 95% от шофьорите печелят в съда срещу КАТ Основната причина е, че пътните полицаи не попълвали актовете правилно...
[cool]

Дата:   20-04-11 11:10

Автор: Marillion
Дата: 20-04-11 11:05

djfroggy, най-голямата грешка на хората е, че държавата трябва да им защитава правата.

Правата трябва да си ги защитаваш САМ.

Трябва постоянно да ИСКАШ от държавата. Докато седи един човек, мрънка и пише в интернет, нищо няма да се промени.

Пасивното недоволство е национална черта.

Тук си прав, но аз колкото и съдебни битки / 2 на брой/ да съм водил срещу общината например, все са били загубени. Става дума за счупена кола в дупка. Все нещо липсваше в констативния протокол на КАТ и на застрахователя.Ама като някой им паркира неправилно веднага му го хакват, нали?

Дата:   20-04-11 11:15

djfroggy, това че ти си загубил, не означава, че аз не съм печелил. Точно срещу общината. Всичко е въпрос на знания и умения.

Това, че не си спечелил едно-две дела, не значи, че системата иска да те прецака, нито че съдът е корумпиран.

Понякога грешката е в самите нас.

Автор: Myth   
Дата:   20-04-11 11:17

Ъъъъъъъ, не съм обърнал внимание, че не е подписал акта, ами да правилно, какво копие искаш?

Дата:   20-04-11 11:17

Може и да си прав, аз само искам да кажа,че полицаите като представители на властта и силната страна понякога са необективни и се гаврят жестоко с нас.Но съм попадал и на свестни, макар и рядко.

Дата:   20-04-11 11:20

djfroggy, голяма част от полицаите са нискоинтелигентни. Това е факт. Свикнали са като папагали да правят това, което им кажат. Проблемът е там, че и шефовете им са също толкова малоумни. Масово полицаите си купуват дипломи, за да могат да се издигат в службата. Често срещано е например, лесоинжинери, завършили рабфак, да са шефове на Районни управления.

За контролиращите по пътя няма да коментирам.

Има и много свестни момчета, но като влязат в системата и за 1-2 години се пречупват и заприличват на колегите си.

Имам няколко приятеля, които са там. Мога да кажа съвсем откровено че затъпяха и самите те го осъзнават.

Автор: kkkolelo   
Дата:   20-04-11 11:21

Колкото пъти отида да обядвам в една кръчма "Гюрла" под Асп.мост и ги виждам момчетата с паяка и жертвата, оплетена [smilie5] в карусериятата му ... казвам си - момчетата пак са заработили за обяд [smilie5]

Без емоции, подреди си спокойно процесуалните нарушения от тяхна страна ... [smilie3]

Преди месец-два една неделя ме спряха и щяха да актуват, точки и т.н. за изпреварване на непозволено място ...

Не се репчих и дървих, но бях пределно откровен - на въпрос на единия ама не на ли видяхте отговорих не, но не мога да разбера, защо някои като ви видят, започват да карат с 30 и др подобни откровения за пропускателна способност на пътищата ни и т.н. ...

В един момент проверяващия документите ми, както ги бъркаше като карти в ръцете си заяви, че акт няма да правим. Благодарен и доволен (имах отнети 4 ли, 6 ли т. преди година и половина), намерих начин да черпя с 20 ....

Разказвайки на монтьора си, той каза ами защото си го заобиколил, а не изпреварил ... какво ще правиш ако спре ... Може и така да е (В правилника има и др. подобни недоразумения)

Автор: chicken   
Дата:   20-04-11 11:25

Ба си темата. като паркира що не рева, ами сега ревеш. Що не подписа акта. какво си мислиш, че печелиш от това? Пишеш "Имам възражения" и подписваш. А какви възражения имаш. Меко казано нагло е да си в нарушение а да ти отпадне акта заради грешно попълване например. Което няма да стане, защото те са те снимали и винаги могат да ти го нахендрят.
Ако не съм в нарушение и аз вдигам панаири, и то доста груби. Разхождали са ме и до РПУто заради такива. Ама като съм в грешка не наглея.
Последния акт си го подписах като пич и излезе смешните 10 лева накрая. Ако бях пробвал полицая пак толкова щях да му бутна. Ама не съм.

Автор: promis   
Дата:   20-04-11 11:31

kkkolelo, и аз имах подобен случай. Едно такси прави обратен завой и аз го заобикалям, след 50 метра ме спира полицая и ме пита за къде бързам, че изпреварвам на забранено. А аз викам: кой съм изпреварил, онова такси, което направи обратен завой на двойна непрекъсната маркировка ли? И той ми върна документите и каза приятна вечер [smilie5]

Автор: pif   
Дата:   20-04-11 11:41

Непавилното паркиране си сериозно нрушение и в много случаи е предпоставка за ПТП. Намаля видимостта или принуждава шофьорите да правят опасни маневри за да заобиколят неправилно паркиралия. Според мен дори наказанията за неправилно паркиране са малки.
Като си нарушил - ще пащаш като поп. Да видиш как е в Германия. 200 евро минимум. Нормално 450. При опасно паркиране като на кръстовище - 1000-1500.
А тука нестига, че виновен ами и ще се репчи. За 50 лева акт и 4 контролни точки.
На паяка 15-те лева е нормално да не платиш щом са ти написали акта на място но това, че не си го пописал си е лично твоя малоумна грешка.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.