Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 86 години по-късно
Автор: pmartinov   
Дата:   17-04-11 13:30

Навършват се 86 години от атентата в църквата "Света Неделя"

Който не помни уроците на историята е обречен да повтаря грешките на другите .

Отговори на това съобщение
 Re: 86 години по-късно
Автор: Altrntv   
Дата:   17-04-11 14:08

Насилието ражда насилие, нали? Основният ни проблем като цяло е късата памет. Или по-скоро избирателната такава - помни се това, което е удобно.

"Тези терористични събития от непознат тогава за света мащаб са последвани от репресивни мерки от страна на правителството, включващи масови убийства без съд и присъда на комунисти и други политически опоненти."

Премълчаването на фактите ражда изроди.
И не забравяйте имената на велики терористи като Левски и Ботев.

Автор: Ivo55   
Дата:   17-04-11 16:34

То бива, бива, ама...Да сложиш имената на Левски и Ботев редом до терористите от "25 година...[smilie7]

Автор: pmartinov   
Дата:   17-04-11 16:47

Altrntv ефенди щеше да си днес ако ги нямаше Левски и Ботев

Автор: Altrntv   
Дата:   17-04-11 17:22

Pmartinov, именно, изказах се иронично. Не слагам ничии имена до други. Просто Историята е История, когато е обективна.

Автор: tofo   
Дата:   17-04-11 17:38

Ха! Никола Гешев тогава бил левичар и носил ковчега на Дядо Благоев ли бре!!![smilie10] [smilie10][smilie10]
Явно акъла винаги идва- рано или късно...

Автор: karina222   
Дата:   17-04-11 18:00

Аз съм ученичка и съм от тези, които учат редовно, но...нито една от нашите преподавателки не е споменала за тази дата. Според мен това не е правилно.
Не крия, че историята не ми е от любимите предмети, но все пак трябва по някакъв начин да се честват тези дати..

Автор: Veronique   
Дата:   17-04-11 18:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-04-11 18:05

Не знам, но това е моето мнение. Явно, че не всеки мисли така, щом от този форум разбирам каква дата сме днес...освен празника Цветница..
Дори и по телевизията нищо не казват. [smile]

Автор: jivkojj   
Дата:   17-04-11 18:05

...нито една от нашите преподавателки не е споменала за тази дата.

Може и хабер да си нямат, че се е случило подобно събитие, особено ако са завършили преди 20+ години.

Дата:   17-04-11 18:07

Ами специално тази по история не е първа младост....на 50 и нещо, но все пак би трябвало да спомене, че наближава такава дата. Смея да кажа, че това и влиза в задълженията, като учител. [smile]

Автор: georgi969   
Дата:   17-04-11 18:14

Учебната програма не се ли прави от МОН, или както там му викат сега?

Дата:   17-04-11 18:22

Сигурно се прави от МОН, ама като се има в предвид, че практически комунистите не са отстъпвали от власт, само са били обициално-неофициално управляващи - нищо чудно че не се чува.

Затова и тоя червей станиШеф продължава да се хили мазно, а безмозъчния народ продължава да го преизбира.

Дата:   17-04-11 18:25

Автор: georgi969
Дата: 17-04-11 18:14

Учебната програма не се ли прави от МОН, или както там му викат сега?

Да, но почти всеки час ни остава свободно време. Вместо да стоим пред вратата и да чакаме да бие звънеца, може да ни каже няколко думи за предстояща дата, която е значителна в историята, ако въобще тя самата се сети.

Автор: georgi969   
Дата:   17-04-11 18:29

karina222,ако знаеш колко значителни дати има в нашата история.....

Автор: tofo   
Дата:   17-04-11 18:39

На училището работата му е да събуди интереса у обучаващите се. След това следва удоволствието от това, което сам търсиш и научаваш...[smilie24]

Автор: Prakticar   
Дата:   17-04-11 18:40

Карина, ако не е тайна в кой клас си и какво учите по история в училище?

Дата:   17-04-11 18:49

Не е тайна. В 6-ти клас съм и в началото започнахме с материал за българското общество през ХV|||-X|X век, Народните будители, Българското възраждане,. После учихме за политическото развитие на България от освобождението до средата на XX век. В момента учим за българската икономика, общество и култура до средата на ХХ век и предстои да учим за българската държава и общество през втората половина на ХХ и началото на ХХ| век. [smile]

Дата:   17-04-11 18:56

Хм, странно, след като сте учили България в началото на ХХ век, би трябвало да сте учили и за атентата в "Света Неделя". Просто не виждам как това събитие може да се пропусне. И в учебника ли нищо не се споменава?

Дата:   17-04-11 19:01

Споменава се в учебника, но това го учихме още преди Нова година и сега никой не ни е напомнил за тази дата.
Иначе си спомням, че въпроса за атентата беше най-често задаван при изпитване, но след него нямаше "На коя дата и коя година?".

Дата:   17-04-11 19:14

Е, щом се учи няма страшно. Все пак учителката не е ходещ календар, че да ви напомня всеки ден на днешна дата какво се е случило.
П.П. Ако мислиш, че е много гот да те изпитват за точни дати и години...

Дата:   17-04-11 19:20

Друго исках да кажа, но както и да е. [smile] Иначе не ми прилича на календар [smilie5]. Но го казах в смисъл такъв, че днес дори и по телевизията не казаха за тази дата или по-точно за атентата. Разбирам, че е християнски празник, но според мен трябва и това да се отбележи по някакъв начин. Ако не бях отворила темата тук, нямаше и да разбера. (не че трябва всичко да знам..)
А относно изпитването за точни дати и години - хич не е гот, а дори е гадно, но това вече е друга тема за разговор. [smile]

Автор: Veronique   
Дата:   17-04-11 19:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: corrector   
Дата:   17-04-11 19:58

Да,бе!Глейте как свястно се изказва момичето!
karina222 [smilie24]

Дата:   17-04-11 20:00

[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.