Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Шенгенски проблеми...
Автор: Amigo   
Дата:   12-04-11 15:41

Италия постави под въпрос членството си в ЕС [smilie8]

Италия е разочарована от отказа на страните членки на ЕС да признаят временните разрешителни за пребиваване, издадени на нелегални имигранти от Северна Африка, съобщават днес италиански медии.
На вчерашната среща на вътрешните министри на страните от ЕС много критици обявиха, че решението на Италия да въведе временни визи може да застраши Шенгенската система за свободно движение. Особено остро срещу тази политика се изказаха представители на северноевропейските страни и Франция.
Франция и Белгия заплашиха, че ще връщат от границите си пристигащите от Италия имигранти с временни визи. Франция вече задържа 2800 тунизийци, проникнали на нейна територия през Италия без визи.
Така предложеният от Италия и Малта вариант за изход от кризата с потока от северноафрикански имигранти бе отхвърлен.
"Тази среща бе крайно разочароваща. Ние, когато това е било необходимо, винаги сме поддържали в критични ситуации Гърция, Испания и Португалия. А на нас ни отказват подкрепа в извънредна ситуация", заяви в телевизионно интервю министърът на вътрешните работи на Италия Роберто Марони, цитиран от ИТАР-ТАСС.
"Какъв смисъл има тогава членството ни в ЕС? По добре сами, отколкото в лоша компания", добави Марони, предаде БТА.
Министърът на външните работи Франко Фратини пък обвини Европа в егоизъм и заяви, че "италианските власти ще намерят друго решение". Той изрази съжалението си, че "ЕС не успя да договори единна стратегия по глобалния проблем с имиграцията".
По същия повод премиерът Силвио Берлускони също направи изявления, че било по-добре Италия да се отдели от ЕС, а министърът на отбраната заплаши да изтегли италианските военни сили, контролиращи международната мисия в Ливан, съобщи bTV.

Президентът Джорджо Наполитано обаче призова правителството да се въздържа от антиевропейски изявления. В същото време италианската опозиция обвини правителството в дипломатически провал, посочва ИТАР-ТАСС.
Европейските държави с излаз на Средиземно море начело с Италия от месеци настояват останалите страни членки на ЕС да поемат солидарно с тях бремето на имигрантския поток и да се съгласят да приемат на своя територия част от пристигащите.
Засега само няколко страни от ЕС се съгласиха да приемат известен брой нелегални имигранти от Малта. Според сега действащите в ЕС правила имигрантите, които искат убежище или чакат да бъдат репатрирани, не могат да напускат страната, в която са пристигнали. Но Рим се опита да заобиколи това правило, като предложи "от хуманитарни съображения" да започне да издава на нелегалните имигранти временни разрешителни за пребиваване, което на практика им дава право на свободно придвижване в шенгенската зона, посочва "Файненшъл таймс".

[smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Шенгенски проблеми...
Автор: Vinsent   
Дата:   12-04-11 16:13

ПроблемиЙ нон-стоп! [smilie2]

Автор: Todd   
Дата:   12-04-11 16:15

Немат ли си брегова картечна бригада ????

Аз не мога да се сетя защо ги пускат да акостират .

Ако от мен зависи - от къде дошли ... пак нататък .

Никакво пускане на брега .

Ама щели да мрат - голям праз .Някой да ги е викнал ???

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Amigo   
Дата:   12-04-11 16:22

ми явно нямат [smilie8] [smilie5] [smilie5] меки китки са сичките [smilie21]

Автор: papi   
Дата:   12-04-11 17:57

аз също поставям под въпрос членството на българия в ЕС като ние сме по зле в момента като членове отколкото преди да ни сложат на членовете им

Публикацията е редактирана (12-04-11 18:03)

Автор: nastradin2   
Дата:   12-04-11 18:00

Тъй де, ама кой ни пита...[smilie7]

Автор: princess_Lia   
Дата:   12-04-11 18:06

Аааа, моля, моля, говорете за себе си, на някои ни е по-добре.

Автор: papi   
Дата:   12-04-11 18:08

с членовете ли ви е по добре...

Автор: netLady   
Дата:   12-04-11 18:24

Edno време имаше конгреси на КПСС. Взимаха се някакви решения, касаещи общността/варшавския договор и СИВ/. От куртоазия може би, но не си позволяваха директно да ги спускат за изпълнение на страните. Естествено следваше пореден конгрес или пленум на БКП-то и се приемаха съответните решения, директиви за развитие. Сега пак сме в някакъв военен блок и икономически съюз и така сме се надупили, че ЕС ич не се се заглавиква с куртоазия, директно си спуска директивите, а тук се козирува и изпълнява. А, че сме по-зле е очевидно. https://photo-forum.net/static/forum/2011-04/gqxo9686.JPG

Дата:   12-04-11 18:28

Много ли ще ви е добре, ако България се напълни с тунезийци и алжирци, та и на тях да им плащате здравното осигуряване? [smilie7] За това става въпрос. А за това дали е по-зле, най-добре ни беше при бай Тошо...

Дата:   12-04-11 18:29

Само дето бананите бяха само по Коледа...и дънките бяха Панака [smilie7]

Дата:   12-04-11 18:53

Ич нема да ни е добре България да се напълни с тунезийци и алжирци, но и ние можем да се окажем в положението на Италия. Що общноста не намери някакво решение така, че да е добре и на Италия. В момента те са на топа на устата. Да се справят сами - не могат. Нашествието е страшно. И какво прави общността - спуска директива "оправяйте се, на нас ни трябват само образованите и квалифицираните". Е що тогава им е тая общност?

Дата:   12-04-11 19:20

Да направят бежански лагери, ако се бежанци, а не да им издават визи. Никой не им е отказал финансова помощ. Или да не ги пускат изобщо, ако са само имигранти.

Автор: chill   
Дата:   12-04-11 19:27

И по какъв начин отделянето на Италия от ЕС ще реши проблема с имигрантите там?

Реакцията на така наречения министър на външните работи Франко Фратини е инфантилна - "Няма повече да си играя с тебе". [smilie8]

Идиот.

Дата:   12-04-11 19:32

Ами да не ги пускат, ама общността трябва да вземе някакво решение, приемливо за Италия и подкрепящо я. Какво да ги прави Италия? Да потопява всеки съд, навлязъл в териториалните им води? Колко бежанци могат да поемат в лагери? Ами като тръгнат либийците, египтяните?

Дата:   12-04-11 19:44

Тя ги подрепя. Просто не трябва да издават визи. Тия всичките френскоговорящи за къде мислиш, че драпат - за Германия и за Дания ли?

Автор: dimi2007   
Дата:   12-04-11 20:01

Автор: princess_Lia
Дата: 12-04-11 18:29

Само дето бананите бяха само по Коледа...и дънките бяха Панака
----------

Аз не съм ниждал некой по дискотеките или заведенията с Панака....обикновено беха от Левис нагоре.....

Някога за празниците се ядеше банани, колкото за през целата година сега /справка: годишен внос/.

Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   12-04-11 20:53

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-04-11 21:02

Тия села, дето си казал, не съм ги чувала. Може и да няма банани сега, нямам представа. Но помня как се редяхме цялото семейство по Нова година, защото даваха само по 1 кило на човек. И майка ми явно не е познавала тираджии или не е смееал да купува долари на черно, защото и аз, и тя носехме Панака. Не бяха лоши впрочем.

Автор: dimi2007   
Дата:   12-04-11 21:15

И майка ми явно не е познавала тираджии или не е смееал да купува долари на черно, защото и аз, и тя носехме Панака. Не бяха лоши впрочем.
------------

Съгласен съм - аз и сега не купувам чужда валута извън банките, щото пак е толкова несигурно.
Панака не че беха по-лоши, но беха други на мода. Тея другите ги доставяха 11класниците на место в ЕСПУто за продажба /кво обслужване само !/ - кво губиш и кво рискуваш !?!?

[smile]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   12-04-11 21:46

хахахахаха, Принцесата как сервира банани на комунягите [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   12-04-11 22:35

A моите дънки по ония времена бяха Супер Райфел или ПОП84 .

И кока кола ми караха всяка седмица у нас по една каса .

А в корекома ми се кланяха като влезна и усмихвайки се ми казваха :- Добър ден господине !

Ама то вие сте малки за такива игри ...

Харесвах ония времена когато не всичко беше за всеки .

[cool] [cool] [cool]

Автор: Kaloyan_Radomirov   
Дата:   12-04-11 22:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Gruyu   
Дата:   12-04-11 22:43

мойте първи истински дънки бяха Бъфало Бил с два монера по-големи, че да ги нося 4-5 години..бях в шести клас...наште броиха 80лв за тях при положение,че бачкаха за по 200лв на месец...а сега синковеца в кенвелото си ги купува по 2 чифта за 100 пари

Дата:   12-04-11 22:44

И сега се оправяме - въобще не се оплакваме ...

[cool] [cool] [cool] [cool]

Човек си е такъв какъвто е без значение политическият строй .

[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.