Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Власите се давели на края на Дунава. /А какви .... имаше!!/
Автор: cameraman   
Дата:   11-04-11 08:29

Преди 20 дни акумулаторът ми навърши 4 години експлоатация... Аз- доволен, че изкарах с него и този зимен сезон без да ми направи никакви проблеми, повярвах в качеството на родната акумулаторна индустрия... Нещото е Старт 74 а/ч- изключително разглезен, поради ежедневното ми каране над 25- 30км и неколкократна профилактика и зареждане в рамките на годината... Малко след 8 март направих пролетното зареждане на батерията с доливане на електролит.... Замерването на гъстотата не показа добри параметри ама аз викам "китайчетата правят калпави уреди за измерване"... ОБАЧЕ:... През ученическата ваканция не карах колата.... Два пъти само я припалих малко, но основно стоя пред блока 7-8 дни- последно в петък запали като пушка....
Тази сутрин въртя ключа- даже не завърта стартера.... Малкият е първа смяна.... жена ми е на работа.... пълна промяна на плановете... В 6,40 няма и кой да ми подаде ток... Пратих ги с автобуса и сега чакам стрелката на зарядното да се върне малко по-наляво... Притеснението ми е, че китайското измервателно уредче показва съвсем разредена киселина в една от клетките...
Дали и как ще мога да спестя едни 200 лева/за двулитров дизел/ поне до наесен... Като му върви на човек- върви му.... хората ги смениха в началото на сезона..... Сега поне има промоции с остатъчни количества... [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Власите се давели на края на Дунава. /А какви .... имаше!!/
Автор: djfroggy   
Дата:   11-04-11 08:57

Подобно рязко спиране на акумулатора ти ВЕРОЯТНО говори за пробив между клетките.Това се случва точно при акумулатори с над 2 години експлоатация.Особено при разреден електролит.Опитай да го заредиш,но ако не искаш пак някъде да закъсаш,направо го сменяй.Времето просто му е дошло.

Автор: Marillion   
Дата:   11-04-11 09:02

Имах твоите терзания и... си платих 250 лв за акумулатор.

В нашия квартал има един акумулаторчик, който правеше чудеса години наред с тия батерии, обаче напоследък е набарал далаверата да ти купи стария акумулатор и да ти продаде нов... От тогава не ми е съживявал акумулатор. Нещо способностите му се изпариха. Все умрели клетки, които не могат да бъдат съживени. Човека дава 20 лв на стар акумулатор и ти прави отстъпка от 20 лв за новия и... печели 60 лв. от мен без да се изцапа даже.

Комерсията уби занаятчиите :)

Автор: asahi   
Дата:   11-04-11 09:08

Електролит не се долива. Долива се дестилирана вода, а след това се зарежда. Практически е най-удобно да се долее вода до необходимотониво преди дълъг път. Прави се и проверка на какво напрежение зарежда колата. Напрежение, не ток. Лятото - 13.8 волта, зимата - 14.2 волта.
4 години е нормален живот за акумулатор.
4 години е нормалният срок за безпроблемна експлотация на нова кола. Така ги правят.

Дата:   11-04-11 09:09

къде дават 20 кинта за стар бе???? Аз мислех 5 лева че дават...

Автор: Todd   
Дата:   11-04-11 09:16

Аз си имам принципи - един акумулатор направи ли ми един проблем - заминава на буклука !!!

А за доливането с електролит - купувай си необслужваеми вече или разкарай хората дето ти дават този акъл - това доливане убива акумулатора !!!!

Вода е единственото нещо което се долива там !!! А какава ще е гъстотата зависи от степента на разряд на клетката и околната температура!!!

[smilie7]

Автор: Gruyu   
Дата:   11-04-11 09:20

на мен даже 30лв ми отстъпиха преди седмица за 44млАч - 75лв монбатски, но са ми познати...купи си на Монбат и си карай още 4г. поне

Дата:   11-04-11 09:41

Нали знаете как се струпват харчовете в най-неподходящи моменти.... Затова гледам да отложа с няколко месеца този разход... В този момент и 50% отстъпка да ми направят на 200 лева- все е същата.... "Ще ми купи колело/акумулатор/- друг път"
Електролитът/киселина/ доливам с дестилирана вода до необходимото ниво...

Публикацията е редактирана (11-04-11 09:50)

Дата:   11-04-11 09:42

Вади моторетката, а колата да чака.

Автор: KuKumicin4e   
Дата:   11-04-11 09:46

Ами аз карам само с Монтански и....7 години на дърт дизел.
Електролит наистина не се долива.Би трябвало да се долива дистилирана вода.Е,аз чат-пат си доливам...чешмяна.Знам,че не е правилно,но не съм имал проблеми,за сега...
А колкото до необслужваемите....единствено необслужваеми акумулатори са тези с желето вътре в тях,дето са без течност.Всички останали са си нормално обслужваеми.И това ми е казано от стар акумулаторджия!

Дата:   11-04-11 09:46

За моторетката всичко е ясно, но едно нещо, когато не се ползва се разваля.... имаме нужда от семеен транспорт... Трябва да взема нов акумулатор и да хвърля на жена си ключовете от тойотата.... да води малкия на училище, щото е в другия край на града... Но първо да видя дали този няма да се съживи... Сега ще отида да нагледам и по автосалоните и моргите край Метро какво са докарали джамбазите...

Публикацията е редактирана (11-04-11 09:49)

Автор: Todd   
Дата:   11-04-11 09:47

Електролитът/киселина/ доливам с дестилирана вода до необходимото ниво...
Дестилираната вода е също електролит...

Ашколсун !!! [smilie24]

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-04-11 09:54

"Сега ще отида да нагледам и по автосалоните и моргите край Метро какво са докарали джамбазите..." и ще си минимум 20 лева назад.

Автор: Gruyu   
Дата:   11-04-11 09:59

ако бълбукат всички клетки ще изкараш до наесен, но си провери наистина как ти зарежда и виж дали е опънат ремъка на динамото

Публикацията е редактирана (11-04-11 09:59)

Дата:   11-04-11 10:01

Ебаваш се със мене.... Да не мислиш, че не искам да вляза в Метро и да си взема първия промоционален Бош или Магнети марели, който ми се изпречи??.... Трябва просто да отложа драмата с няколко месеца, щото .... щото не съм слушкал...
Бълбука и най-разредената клетка, което ми дава надежда...
Когато съм карал е зареждала нормално.... сега , като е стояла седмица е клекнала.... ще замеря динамото, но мисля, че няма да е от него...

Публикацията е редактирана (11-04-11 10:05)

Дата:   11-04-11 14:00

Най-изгодно в момента се продава magneti-marelli ETS 74 на промоция в Метро за 152 лева.

Автор: tofo   
Дата:   11-04-11 14:05

Не се занимай с глупости, щом веднъж те остави - оставяш го и ти. Че ще пуснеш и другия път тема "Завъртам ключа, но..." [smilie2]

Публикацията е редактирана (11-04-11 14:05)

Автор: kote   
Дата:   11-04-11 16:46

монбат или искра последно 82 лева ги гледах
най-изгодно излиза за тези пари искра с повече амперчаса е
необслужваеми

Дата:   11-04-11 17:07

в момента с тази промоция магнети марели излиза по-евтино от монбат... в метро монбатките са по 162 лева за 75ах..
Може би Вашите спомени са отпреди десетина години...

Публикацията е редактирана (11-04-11 17:08)

Автор: kote   
Дата:   11-04-11 17:56

мойте спомени са пресни
като скокна до софето знам откъде да си взема на таз цена
абе ако имате познат който да мине през заводите щесе учудите на цените
за един обектив сте готови да ходите в уса-то пък за нещо българско ви е много далеч

Дата:   12-04-11 14:39

Не смея да се хваля още, ама зареден, старият СТАРТ върти зверски.... Направих 30 километра из Варна със 5-6 паления- нямам забележки.... Ако и държи поне седмица-две без ново зареждане... не съм измервал зарядния ток, ама ще...

Дата:   20-04-11 10:14

По законите на всеобщата гадост днас акумулаторът пак не завъртя...[smilie10]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   20-04-11 10:18

Това по кой член точно?

Автор: rusinov   
Дата:   20-04-11 10:23

Колега, електролит ли си долял или дестилирана вода. Електролит се долива само в нов акумулатор без течност или в такъв, на който му е правена промивка. На стар акумулатор електролит НЕ СЕ ДОЛИВА. Само дестилирана вода. Иначе, ако ти се играе, можеш да го свалиш и да му направиш 2-3 тренировъчни цикъла. Може да се поизчистят клетките и да го съживиш, така че поне лятото да ти изкара без проблеми. [smilie24]

Дата:   20-04-11 10:26

Сега пак зареждам

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.