Автор: niavaah
Дата: 07-04-11 19:52
По дълъг и уморителен път вървял човек с куче. Двамата били напълно изтощени. Изведнъж видели пред себе си оазис: прекрасни порти, зад оградата - музика, цветя, ромолене на ручеи. - Какво е това?-попитал пътешественикът пазача на портата. - Това е раят. Ти вече си мъртъв, можеш да влезеш и да си починеш истински.... - Има ли вода? - Колкото искаш - чисти фонтани, прохладни басейни. - А ще ми дадат ли храна? - Колкото поискаш. - А кучето? - Съжалявам, с кучета не може! То трябва да остане тук. Пътешественикът продължил нататък. Скоро стигнал до една ферма. На портата също имало пазач. - Може ли да пием вода тук? - попитал човекът с кучето пазача. - Да, на двора има кладенец. - А кучето ми? - До кладенеца има поилка. - А дали ще ви се намери малко храна? - Да, ще те нахраним. - А за кучето? - Ще се намери кокалче. - Какво е това място? - Това е раят. - Но пазачът на оазиса, покрай който минах преди да стигна тук, ми каза, че раят е там. - Лъже! Там е адът. - Но как търпите това? - Те са ни много полезни, защото до рая достигат само тези, които не изоставят приятелите си.
|
|