Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Страда ли от манията за величие българина?
Автор: Ang3l   
Дата:   03-04-11 14:55

Здравейте,
понеже днес е мързеливата неделя. Всеки един от нас най-вероятно си стои вкъщи и мързелува или размишлява. Та и аз така .. обаче като гледам тенденцията много хора да си купуват DSLR апарати без да са им нужни. И после питат във форума разни глупави въпроси от типа на "Какво означава 2.5 и 2.8 в края на обектива", и когото им кажеш да прочетат някоя книжка - казват неискам да чета кажи ми ти реших да отворя една тема. И нека стигнем извода - "Защо българина си купува DSLR камера и снима само на зеленото квадратче. А не си купи това от което има нужда. Страдаме ли от мания за величие? Дали хората не си купуват DSLR камери само, защото са големи и ще изглеждат нещо повече или те правят "PRO" в очите на тези, които ги гледат разхождайки се в парка."

Надявам се да направим една хубава дискусия.
Поздрави.

Отговори на това съобщение
 Re: Страда ли от манията за величие българина?
Автор: Amigo   
Дата:   03-04-11 14:57

манията е нещо доста сериозно [smilie5] хеле пък мегаломанията [smilie5] [smilie5] става дума за снобарство на първо място [smilie5] [smilie5] [smilie25] [smilie25]

Автор: itilien   
Дата:   03-04-11 15:00

е, нали някой трябва и на зеленото квадратче да снима, иначе за какво са го сложили там производителите [smilie5]

Дата:   03-04-11 15:01

Аз не смятам, че е снобарство да имаш DSLR или пък точно тези хора, за които намеквам в темата са сноби.

Дата:   03-04-11 15:01

Всъщност itilien и ти си прав!

Автор: aeobs   
Дата:   03-04-11 15:10

Аз пък винаги се чудя на хора, които се чудят на други хора, вместо да помислят как да подобрят своя живот. Всеки има нещо, което иска да промени за себе си. А пък дори и вече да го прави, може да се насочи към някой за когото го е грижа.
Различни хора различни мисли им минават в неделя. Защо мислиш, че ти си прав, а визираните от теб хора не са? Кой казва, че е по-хубаво да си теб отколкото тях?
Отговора е, че хората са просто различни, няма правилно.
А много от тях си задават такива въпроси защото разликата между най-глупавия и най-улмния човек е прекалено голяма. [smilie5]

Автор: ejko   
Дата:   03-04-11 15:10

Отива човек в магазина, иска хубав фотоапарат, заделил е 700-800 лева и продавачът му казва, ок, дай още 100 и получаваш професионален апарат с 2 обектива- всичко от което се нуждаеш. И човекът си го взима. После пуска тема и така... Не че няма позьори, но далеч не всички, които имат 800 за апарат са такива...

Автор: digitalgab   
Дата:   03-04-11 15:21

Като амигото. Когато през лятото тръгнат на екскурзия, се делят на две групи - тия които снимат с нещо малко беличко или черничко, и другите по тежките, които снимат с нещо голямо и черно. Много от хората искат да бъдат във втората група за да ги вземат насериозно зяпащите. И аз така.

Автор: boreto   
Дата:   03-04-11 15:24

Аз си купих DSLR, за да си снимам внучката на лампа без светкавица.
[smilie25]

https://photo-forum.net/static/forum/2011-04/axnp5375.JPG
https://photo-forum.net/static/site_pics/114/r_1293257960_Yana.jpg

[shtrak]
[beer]

Автор: lansky   
Дата:   03-04-11 15:25

а на мен пък ми е чудно друго - защо българина УмрЕ да обяснява на другите как не са прави. Имат пари хората - купуват си хубави неща според тях - защо все се намира някой бай ХХХ да им обяснява от какво имат имат нужда.

Дошъл водопроводчика вкъщи и ми обяснява как тоя ключ, който му подавам бил супер скъп и супер професионален и за кво ми бил (ама той си няма).... таксиджията ти обяснява как хубавата кола не била за нашите пътища, за какво ми била... продавача в магазина ти обяснява, за какво ти е такъв лаптоп, ей този за 600 лева върши същата работа.... изобщо накъдето се обърнеш - съветници????

що все се гледа на другите в канчето не ми е ясно????

и на мен не ми трябва ДСЛР, ама ако имах достатъчно бих си купил Д3Х... не ми трябва и ферари, но нищо против нямам да ми обясняват как не ми трябва... и частен самолет и летище също не ми трябват, но ако ги имам... и за тях ще слушам колко не ми трябват....

в крайна сметка засега да сме живи и здрави и да не завиждаме на другите - мисля, че е достатъчно [smilie24]

Автор: corrector   
Дата:   03-04-11 15:28

А пък и то си е играчка,почваш да разучаваш,да изпробваш...
Мен лично много ме е срам като тръна с тая тухла по улицата...

Публикацията е редактирана (03-04-11 15:28)

Автор: alba_luna   
Дата:   03-04-11 15:29

Моят апарат D 40 е нещо развален, защото на зеленото квадратче прави най-добри снимки [ezik]
Ама какво да се прави - уча се когато ми остане време и след време ще си купя такъв апарат дето няма зелено квадратче. [smilie25]

Манията за величие е нещо съвсем различно от това, което даваш като пример авторе. За някои е снобария, за други начало да започнат да снимат по-сериозно, за трети - комплекси

Автор: netLady   
Дата:   03-04-11 15:30

Едва ли е от мания за величие. Когато купуваш първия компютър на детето си със сигурност няма да му купиш PS2, няма да го караш да учи DOS, ще му инсталираш вин7 и всъщност ще се учи в движение, прескачайки много от базовите знания.[smilie6]

Автор: Amigo   
Дата:   03-04-11 15:32

lansky, поантата на автора на темата май е по-различна, едва ли става дума за завиждане [smile] въпросът е в това, че някои просто си купуват скъпи неща, които така и не се научават и не знаят как да ги ползват и затова не могат да измъкнат от тях качеството, което предлагат [smilie6] купили си га, защото имат пари и така е модно и ще правят впечатление [smilie5] [smilie5] всеки може да си купи и летяща чиния, стига да може да лети с нея, а не да си я гледа в гаража [smilie5] [smilie5] пък и въпросът със снимането не е само чисто технически [smilie6]

Дата:   03-04-11 15:41

Амигото е в правилната посока. Всички други започвате да изкривявате темата и да нападате. Всеки си говори за своето.

Автор: aeobs
Дата: 03-04-11 15:10

Аз пък винаги се чудя на хора, които се чудят на други хора, вместо да помислят как да подобрят своя живот.
- моя живот е добре, бих казал перфектен. Ама май твоя не е - съдеики по поста ти. Lansky - аз не съм тръгнал на никого да обеснявам - кой е прав и кое крив? Ако се върнете на горе към първият пост и го прочетете внимателно ще разберете какво имам предвид.

Дата:   03-04-11 15:44

Снобизъм в повечето случаи. Както се разправям сега с един, иска да си купи тунер 7020 щото му подхождал на уредбата която е била 9ххх-тка.
А това че 7020 звучи пхо зле от 5020 не го вълнува. [smilie5]

Автор: lansky   
Дата:   03-04-11 15:47

амиго... надявам се, си далеч от мисълта, че ако имаш имение с 5 или 50 спални, спиш всяка вечер в различна спалня просто за да ги ползваш по предназначение.

не става дума за завиждане - става дума за различни гледни точки...

сещам се за случай от миналата година - на състезания за порше кайен един познат, който никога не е имал кайен - се качва на обоортния предоставен от организаторите и печели състезанието пред всички собственици участници с фрапираща разлика... или ако перефразираме въпроса... тея германски чичковци "защо си купуват кайени" като не им използват възможностите????

просто хората, които имат пари също трябва да си ги харчат - дали ще си купуват ДСЛРи, спортни коли или летящи чинии си е тяхна работа.... не може състезател с лада да се сърди, че някой с ферари не можел да кара ама го отвял още на втората обиколка... инвестицията в техника много често е благодарно нещо - не може занаятчии или професионални фотографи да не са го разбрали и да мрънкат като ощипани моми

поне аз така си мисля де....

Дата:   03-04-11 15:49

Ами да digitalgab, явно всеки иска да има най-хубавото независимо дали то в случая е най-подходящото за него или не. :) Странно нещо сме ние хората.

Дата:   03-04-11 15:51

Angel, идеята беше, че да страдаш от мания за величие е не по-жалко от това да пуснеш тема за страдащите от мания за величие.
Изобщо, аз имам една идея, че всички хора пишещи във форуми са нещастници, включително и аз. Всеки човек, който харесва живота си не би си губил времето по такъв начин, а би го използвал по-ползотворно.
Мен такива мисли ме налагат в неделя. [smilie18]
А пък аз не съм казал, че не си щастлив, даже напротив. Разсъжденията ти са като на 13 годишно момиче. Невежеството е блаженство а от там и щастие. [beer]

Публикацията е редактирана (03-04-11 15:56)

Дата:   03-04-11 15:52

Вярно, но в случая не е най хубавото и въпреки това. 7020 беше закъснял модел, по нищо не отличаващ се под капака от 990D по стария и не звучи толкова добре.

Автор: corrector   
Дата:   03-04-11 15:54

Темата е създадена,за да провокира оплюване на група от хора.Понеже това не се получава,автора й(да е жив и здрав),се мъчи да я вкара в тази посока,пишейки:

Амигото е в правилната посока. Всички други започвате да изкривявате темата и да нападате. Всеки си говори за своето.

От пъвия пост ,прочетен внимателно,ман това ми се струва.
С уважение,Авторе![smitten]

Дата:   03-04-11 15:54

Да, aeobs, едно време в малките градове, хората ходеха на кино и обсъждаха филмите на улицата след това.

Автор: chill   
Дата:   03-04-11 15:57

А замисляли ли сте се над въпроса "защо човек да НЕ си купи скъп DSLR"?

Нима ще изпадне в някаква неблагоприятна позиция в сравнение с това, да си купи сапунерка?

Да, може да прави снимки, които с нищо да не са по-добри от тези, които би правил със сапунер. Да, със сигурност има хора, които биха правили по-добри снимки с неговия DSLR (че и с неговата сапунерка).

И какво от това?

Това по никакъв начин не влияе на въпросния човек. Нито ще гладува, нито децата му ще ходят голи и боси.

Дата:   03-04-11 16:00

Ако го купи от снобизъм, пак няма да може да снима и ще му го откраднат накрая.

Дата:   03-04-11 16:02

chill, сега хвана вярната посока.
Именно, че къде е проблема да си купиш нещо което не ти трябва. Да си върл консуматор... Вярно децата ти няма да са боси, но много деца в Африка ще са гладни. Заради това консуматорско съзнание на хората през годините, без идея за последиците.
Но пък съответно то е неизбежно и е заложено в множеството от човечеството откатко съществува.
От там следва, че въпроса в темата е риторичен. Т.е. не е наистина въпрос, което го прави идиотски.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.